Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Προπονείται στο Καρπενήσι το μέλλον του Ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου

Παράλληλα με το κάμπ αγοριών Κ14 πραγματοποιείται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ένα ακόμη, το οποίο αφορά τα κορίτσια ίδιας ηλικίας. Συγκεκριμένα 22 αθλήτριες, επιλεγμένες από όλη την Ελλάδα, γεννηθείσες το 2005 προπονούνται στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου(24-26 Ιουνίου) υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή Αντώνη Πριόνα με στόχο την ιδανικη στελέχωση της Εθνικής κορασίδων. Η προεπιλογή διεξάγεται για πρώτη φορά στην ιστορία σε επίπεδο τέτοιων ηλικιών. Η αποστολή διαμένει στο Hotel Avaris και ηγείται αυτής ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας, μέλος της επιτροπής Εθνικών Ομάδων.


Ο Πριόνας προπονητής


Προπονητής των τμημάτων της Εθνικής γυναικών, νεανίδων και κορασίδων είναι ο Αντώνης Πριόνας(Φωτογραφία). Ο Ευβοιώτης τεχνικός έχει εργαστεί στον Αστέρα Μαγούλας(Προετοιμασία στο Καρπενήσι το 2013), στον Ηρακλή Ψαχνών, σημειώνοντας ανόδους και σημαντικές επιτυχίες. Παράλληλα έχει περάσει από τη Χαλκίδα, την Προποντίδα και τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Εύβοιας. Άρχισε την καριέρα του ως προπονητής από την ομάδα νέων του Ηρακλή Ψαχνών.
Γυμναστής είναι ο Δημήτρης Μπατσίλας, βοηθός προπονητή ο Γιώργος Παπακώστας και βοηθός τερματοφυλάκων ο Μιχάλης Ξημεράκης.

Νέες προσθήκες στο τιμ

 











Πρόσφατα εντάχτηκαν στο προπονητικό επιτελείο οι: Κατερίνα Φαλίδα(Φωτογραφία αριστερά) και Ελένη Πελετίδου(Φωτογραφία δεξιά). Η πρώτη είναι πρώην διεθνής τερματοφύλακας, διπλωματούχος προπονήτρια(UEFA Pro) και έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Μάλιστα με την τελευταία έκανε προετοιμασία(Κ17) στο Καρπενήσι και το ίδιο ξενοδοχείο. Η κ. Πελετίδου, που απουσιάζει λόγω προσωπικού προβλήματος είναι επί σειρά ετών βασική γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδας. Φέτος έπαιξε στην Α΄ Εθνική με την Α.Ε. Γλυφάδας και προηγουμένως ήταν μέλος του ΠΑΟΚ.

Προπόνηση για Οικονόμου
Με την Εθνική προπονείται και η 16χρονη Βασιλική Οικονόμου(Φωτογραφία) από το Καρπενήσι, που έπαιξε με επιτυχία στη Γ΄ Εθνική με τις Νηρηίδες Φθία. Αναλυτικό ρεπορτάζ για αυτή θα υπάρξει το επόμενο διάστημα. 



Γυναίκες το 2004
Τελευταία φορά που προπονήθηκε γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου στο Καρπενήσι ήταν το 2004 και συγκεκριμένα η Εθνική ομάδα γυναικών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, με τεχνικό τη Ξανθή Κωνσταντινίδου και μέλος της την Δήμητρα Παντελιάδου του Άρη, επί σειρά ετών «σημαία» του ΠΑΟΚ.


































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος