Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Δόξα Διρφύων Μεσσαπίων-Γ.Σ. Άτλας 63-80

Πανηγυρικά ολοκλήρωσε τη σαιζόν, που συνδυάστηκε με άνοδο στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ η ομάδα του Άτλαντα, η οποία επικράτησε με 63-80 της Δόξας Διρφυών Μεσσαπίων.
Ο μεγάλος τελικός της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Λιβανατών, αρχίζοντας στις 6.
Η Δόξα Διρφύων Μεσσαπίων του Ανδρέα Μάντζαρη έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία μετά από την πρωτιά σε έναν δύσκολο όμιλο προσπάθησε να διεκδικήσει και τον τίτλο, όμως έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε να πετύχει το κάτι παραπάνω σε αυτό το ματς. Ο Νίκος Αλμπάνης πέτυχε 17 με μια τρίποντη «βόμβα».
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά απέκτησε από νωρίς προβάδισμα ασφαλείας και το διατήρησε έως το τέλος, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ. Ο Γυμναστικός έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του τροπαίου, φτάνοντας στο 12 στα 12. Είχε μάλιστα τη συμπαράσταση του κόσμου του. Μια ακόμη εντυπωσιακή παρουσία για τον MVP της περιόδου Δημήτρη Σεριανάι με 25 πόντους και τρία εύστοχα 3ποντα.
Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και θα συμμετέχουν τη νέα περίοδο στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Έπαιζε με 6
Ο κόσμος του Άτλαντα ήταν συγκινητικός, με τους αθλητές των ακαδημιών να δημιουργούν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Μάλιστα ο Γυμναστικός ταξίδεψε με λεωφορείο στις Λιβανάτες.


12 στα 12
Με το απόλυτο 12 στα 12 ολοκληρώθηκε η σαιζόν για τους Καρπενησιώτες, οι οποίοι έδωσαν σημαντικό χρόνο συμμετοχής σε αρκετά παιδιά των ακαδημιών κατά τη διάρκεια της.

Επανάληψη θριάμβου
Τέσσερα χρόνια νωρίτερα ο Άτλας είχε κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο, επικρατώντας στον τελικό του γηπέδου του Αγίου Κωνσταντίνου με 55-65 των Οινοφύτων.

Ανέβηκε η Δόξα
Η Δόξα κατέκτησε και αυτή την άνοδο στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, με το 3ο «εισιτήριο» να καταλήγει στον Α.Ο. Κύμης.

MVP ο Δ. Σεριανάι


Μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση για τον πολλά υποσχόμενο Δημήτρη Σεριανάι(Φωτογραφία), που σημείωσε 25 πόντους με 3 εύστοχα 3ποντα. Ο φόργουορντ Δημήτρης Λερογιάννης πέτυχε 15. 


Πλήρης ο Γυμναστικός
Για πρώτο παιχνίδι της περιόδου ο προπονητής του Άτλαντα Άγγελος Σαμαντάς είχε όλους τους αθλητές στη διάθεση του. Ο τίτλος αφιερώθηκε στον αθλητή  Ίγκλι Οσμενάι, που βρίσκεται πλέον εκτός Ελλάδας για επαγγελματικούς λόγους.

Πρωτιά Αλμπέρτη


Για τους ηττημένους ο Νίκος Αλμπέρτης(Φωτογραφία) σημείωσε 17 πόντους και ο Μπάμπης Πολίτης 16. Ο πρώτος είχε ένα 3ποντο και ο δεύτερος δυο.

Ιδανική σαιζόν
Την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του διένυσε ο Άτλας, καθώς πέραν του αήττητου τροπαίου των ανδρών οι παίδες και οι παμπαίδες έχασαν στο «τσακ» την είσοδο στον τελικό των κατηγοριών τους.

Μπροστά από νωρίς
Οι παίχτες του Άγγελου Σαμαντά προηγήθηκαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με σκορ 11-16.


Σημαντική διαφορά
Η Ευρυτανική ομάδα συνέχισε να παίζει καλό μπάσκετ και να κυριαρχεί, φτάνοντας με τη συμπλήρωση 20’  στο +14(23-37). Έκανε ένα επιμέρους 12-21 κατά τη δεύτερη περίοδο.

Διατηρήθηκε η Δόξα
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο με 48-60 υπέρ τους. Η Δόξα έκανε ένα επιμέρους 25-23 σε ένα αρκετά παραγωγικό δεκάλεπτο και έμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση της νίκης.

Πανηγυρικά ο τίτλος
«Φούλαρε» κατά την τελευταία περίοδο ο Άτλας, φτάνοντας στο τελικό 63-80. Έκανε ένα επιμέρους 15-20, πανηγυρίζοντας τον τίτλο.

Με 5 φάουλ
Από πλευράς Ευβοιωτών ο Νίκος Ρόγκας συμπλήρωσε 5 φάουλ, ενώ για τους Καρπενησιώτες το ίδιο συνέβη με τον Δημήτρη Σταλίκα.

Τα δεκάλεπτα
11-16, 23-37, 48-60, 63-80

Συνθέσεις Ομάδων

Δόξα Διρφύων Μεσσαπίων (Ανδρέας Μάντζαρης): Αλμπέρτης 17(1), Πολίτης 16(2), Αποστολόπουλος 9, Ρόγκας 8(1), Κοντοκώστας 2, Σαρδέλης 1, Κοτσιάσι, Μάντζαρης, Κόφφας 10

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 7, Κουρλός, Μουστάκης, Κουτρομάνος 13, Σεριανάι Κ., Κακαβάς 1, Μαντέκας, Χονδρός 12(2), Σαμαντάς 7(1), Πανόπουλος, Σεριανάι Δ. 25(3), Λερογιάννης 15

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Aλκιβιάδης Νιαβής-Δημήτρης Σακαρέλος-Στάθης Παπαϊωάννου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)


















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής