Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Hellas Rally Raid - Τα τελευταία νέα


Από τις 20 μέχρι τις 26 Μαΐου 270 οδηγοί και αναβάτες από 30 διαφορετικές χώρες θα συμμετάσχουν στο φετινό αγώνα Hellas Rally Raid. Με κέντρο το Καρπενήσι, οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να διασχίσουν σχεδόν 2.000km χωμάτινων διαδρομών στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας πριν επιστρέψουν και πάλι στο Αθλητικό κέντρο Καρπενησίου για τον τερματισμό.
Αυτός θα είναι ο ένατος αγώνας του Hellas Rally Raid που από το 2011 πραγματοποιείται ανελλιπώς και ήδη η επιτυχία των προηγούμενων ετών έχει ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών ψηλά τόσο για τους αγωνιζόμενους όσο και για τους λάτρεις του αγώνα ανά τον κόσμο.

Τα οχήματα
Στον αγώνα παίρνουν μέρος αναβάτες με μοτοσυκλέτες (χωρισμένοι σε έξι κατηγορίες ανάλογα με τον κυβισμό και τον αριθμό των κυλίνδρων του κινητήρα) ή quad και οδηγοί τετράτροχων side by side με συνοδηγό. Η πλοήγηση γίνεται αποκλειστικά με to road book της οργάνωσης το οποίο είναι ξεχωριστό για κάθε μέρα και κρυφό μέχρι τον τερματισμό της προηγούμενης.

Πρώτη παγκόσμια εμφάνιση
Ανάμεσα στα ονόματα των συμμετοχών ξεχωρίζει ο Chris Birtch που έρχεται ξανά στη χώρα μας, αυτή τη φορά στη σέλα του ολοκαίνουργιου KTM 790 Adventure. Ο Νεοζηλανδός θα πραγματοποιήσει το παγκόσμιο αγωνιστικό ντεμπούτο του νέου μοντέλου και σίγουρα θα έχει πάνω του στραμμένα πολλά μάτια από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι και δώδεκα γυναίκες μεταξύ των οποίων πιθανότατα και η Πολυτίμη Κυριακοπούλου η συμμετοχή της οποίας θα επιβεβαιωθεί την τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού.

Αγώνας του Tout Terrain Rally Cup
To Hellas Rally αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου, με τον πρώτο να έχει ολοκληρωθεί ήδη στην Ισπανία με νικητή τον Joan Pedrero Garcia. Στον φετινό αγώνα της χώρας μας αναμένεται να αγωνιστούν αναβάτες από 30 διαφορετικές χώρες με συμμετοχές από την Ευρώπη ως τη Λατινική Αμερική. Φέτος ο αγώνας θα φτάσει μέχρι τη λίμνη Πλαστήρα στα βόρεια και μέχρι το Λιδωρίκι στα νότια.

Πηγή: Red Bull, από ένα άρθρο του Θοδωρή Ερμήλιου