Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ξεκινά το Hellas Rally Raid 2019! Παγκόσμιο το Καρπενήσι!


Το Καρπενήσι έχει αρχίσει ήδη να υποδέχεται τους συμμετέχοντες στο Hellas Rally 2019(Το καλύτερο της Ευρώπης στην κατηγοράι του), που θα διεξαχθεί 19 με 26 Μαΐου στην καταπράσινη καρδιά της Στερεάς Ελλάδας.
Το Hellas Rally γράφει παγκόσμια ιστορία καθώς αποτελεί εφαλτήριο και προπονητικό σταθμό για τα πιο δύσκολα, τα πιο σκληρά Rally του κόσμου, όπως το Dakar. Κι αυτό αποδεικνύεται από την λίστα των συμμετεχόντων που κάθε χρονιά περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο τρανταχτά ονόματα. Ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου τρανταχτό παράδειγμα εδώ, είναι πώς φέτος όπως και πέρσι, ο Chris Birch θα λάβει μέρος με KTM 790R.
Καθημερινά οι συμμετέχοντες διανύουν 160 – 250 χιλιόμετρα από τα οποία πάνω από το 90% είναι σε χώμα, κι επιστρέφουν στην κατασκήνωση λαμβάνοντας λίγο αργότερα την διαδρομή της επόμενης ημέρας. Η πλοήγηση γίνεται με GPS και Road Book και υπάρχει ποινή για όσους παρεκκλίνουν της διαδρομής. Συμμετέχουν μοτοσυκλέτες από enduro έως μεγάλες on-off, αυτοκίνητα και Quad που για επτά ημέρες θα πλοηγηθούν στην κατάφυτη Στερεά Ελλάδα!
Για να παρακολουθήσει κάποιος το Rally, η καλύτερη λύση είναι να έχει το Καρπενήσι ως βάση, μιας και από εκεί ξεκινούν και καταλήγουν κάθε ημέρα. Από την στιγμή που η διαδρομή είναι άγνωστη μέχρι να τελειώσει το προηγούμενο σκέλος, δεν γίνεται να υποδείξει κανείς τα καλύτερα σημεία που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ως θεατής. Για όσους ενδιαφέρονται, το πιο εύκολο είναι να επισκεφτούν το bivouac του Hellas Rally όπου οι τέντες και τα φορτηγά είναι στημένα, και ρωτώντας τους πάντα διαθέσιμους ανθρώπους της διοργάνωσης, να πάρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες!
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σημαντικό αυτό γεγονός, που τοποθετεί την Ελλάδα στον χάρτη με τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Rally και πολύ ψηλά στην λίστα εκείνων με την καλύτερη διοργάνωση!

Πηγή: motomag.gr