Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Γ.Σ. Άτλας-Πρωτέας Λαμίας 64-42

Με νίκη και το απόλυτο 8 στα 8 ολοκλήρωσε την πορεία του στην πρώτη φάση του θεσμού ο Άτλας, καταβάλλοντας με 64-42 τον Πρωτέα Λαμίας στο ρελαντί.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 4 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 6. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έπαιξε για ακόμη μια φορά πολύ καλό μπάσκετ και με τους ταλαντούχους αθλητές του να ξεχωρίζουν πέτυχε εύκολα τη νίκη. Ο Γυμναστικός αφήνει υποσχέσεις και για τη δεύτερη φάση του θεσμού, στην οποία θα διεκδικήσει την άνοδο στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Οι Καρπενησιώτες τελείωσαν στην κορυφή του ομίλου, έχοντας τον ΘωμάΧονδρό πρώτο σκόρερ με 14 πόντους και δυο τρίποντες «βόμβες».
Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη συμμετείχε με μόλις 5 αθλητές, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Είχε μια αξιόλογη παρουσία και τερμάτισε 3ος με τέσσερις νίκες και ισάριθμες ήττες, συνεχίζοντας στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο Κώστας Μπουντής με 15 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο ξεχώρισε.
Οι δυο ομάδες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και αναμένουν την τοποθέτηση τους στον όμιλο, που θα αποτελείται από πέντε σωματεία.

Τύμπανο στην κερκίδα
«6ος παίχτης» στην φετινή προσπάθεια του Άτλαντα είναι ο κόσμος του, που έδωσε το «παρών», παρότι το ματς ήταν αδιάφορο. 




Με 5 αθλητές
Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στο Καρπενήσι με αποστολή μόλις 5 αθλητών.

Ντεμπούτο Κατσαρού


Για τον Άτλαντα ο Παναγιώτης Κατσαρός(Φωτογραφία) αθλητής της ομάδας παίδων έκανε ντεμπούτο με τους άνδρες.

8 στα 8
Με πολύ καλές εμφανίσεις ο Άτλας ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με το απόλυτο 8 στα 8, κάνοντας τα πλάνα του για την επόμενη φάση.

Ακολούθησε ο ένας τον άλλον


Θωμάς Χονδρός(Φωτογραφία), Δημήτρης Σεριανάι και Παύλος Ανδρέου πέτυχαν 14, 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Σεριανάι και Ανδρέου αποτελούν αθλητές της ταλαντούχας ομάδας παίδων.


Πέρασαν αμφότεροι
Άτλας, Φάλαρα και Πρωτέας συνεχίζουν στην επόμενη φάση. Στον όμιλο συμμετείχαν επίσης η Ακαδημία Ιστιαίας και η Π.Α.Κ.

Τέλος του ομίλου
Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε ο 3ος Όμιλος.

Πρεμιέρα Κυλλή


Ο νεαρός Δημήτρης Κυλλής(Φωτογραφία) συμμετείχε για πρώτη φορά στη γραμματεία, καθώς παρακολούθησε πρόσφατα τη σχολή κριτών.

Δυο διψήφιοι

 













Για τον Πρωτέα ο Κώστας Μπούντης(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 15 πόντους και ο προπονητής των τμημάτων υποδομής Χρήστος Μπάκας(Φωτογραφία) δεξιά 10. Ο πρώτος πέτυχε ένα τρίποντο και ο δεύτερος δυο.

Χωρίς σκοπιμότητες
Οι γηπεδούχοι προπορεύτηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 14-11.


Προβάδισμα Άτλαντα
Με ένα επιμέρους 17-13 η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενη με 31-24.

«Νταμπλ» επιμέρους
Ξέφυγε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άτλας, που με ένα επιμέρους 12-6 έκλεισε τα 30΄ με διαφορά 13 πόντων(43-30).

Φάνηκε η διαφορά
Έχοντες περισσότερες και ποιοτικές λύσεις στη διάθεση της η ομάδα του Καρπενησίου έφτασε εύκολα στο τελικό 64-42. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 21-12.

Τα δεκάλεπτα
14-11, 31-24, 43-30, 64-42

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 6, Κουρλός 4, Ανδρέου 12, Κάππας 3, Σεριανάι Κ. 5(1), Κατσαρός 4, Μαντέκας, Χονδρός 14(2), Σαμαντάς 1, Σεριανάι Δ. 13(1), Δροσίνης 2, Λερογιάννης

Πρωτέας (Χρήστος Μπάκας): Μπούντης 15(1), Μαρινάκης 6, Αραπάι 6, Μαλλής 5(1), Μπάκας 10(2)

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Δημήτρης Κυλλής (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής






























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας