Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Αίολος-Ποταμιά 1-2

Το «τρέμπλ» κατέκτησε η Ποταμιά, όταν μετά την νίκη της με 2-1 επί του Αίολου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρυτανίας για 2η συνεχή σαιζόν.
Η αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Έγινε κάτω από συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 250 με 300 θεατών.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα ήθελε μόνο την νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο και έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα, καθώς ρέθηκε μόλις στο 3ο λεπτό πίσω στο σκορ. Ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Γουλέτα, όμως λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκα ξανά πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη είχε την ανούσια κατοχή της μπάλας έχοντας δοκάρι στο 73΄ με τον Μάκη Κωστή και σημαντική στιγμή για την ισοφάριση.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη βολευόταν με δυο αποτελέσματα, για να φτάσει τον τίτλο και ήταν αποτελεσματική και τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν την μετέτρεψε σε γκολ. Στο 3΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με κεφαλιά από κόρνερ και στο 31΄ με νέα κεφαλιά από κόρνερ ο Γιάννης Χρυσάφης σκόραραν τα τέρματα των πρωταθλητών. Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού στην συνέχεια έκανε διαχείριση στο προβάδισμα, που είχε φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στην επανάληψη απομακρύνθηκε ο τεχνικός Γιάννης Φλωράκης, ενώ ο αναπληρωματικός Λάμπρος Φλωράκης είδε 2 κίτρινες για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε. Στο 84΄ ο Δημήτρης Ζαλοκώστας είδε 2η κίτρινη κάρτα και πήρε και αυτός την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Η Ποταμιά τερμάτισε στην 1η θέση φτάνοντας τους 22 βαθμούς, ενώ ο Αίολος τερμάτισε και φέτος 2ος μένοντας στους 18 πόντους.

Κοντά στους 300
Ο αγώνας έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία περίπου 250 με 300 θεατών.


Ίδιες 11αδες
Οι ομάδες ξεκίνησαν ακριβώς με τις ίδιες 11αδες, όπως και στο ματς της 3ης αγωνιστικής, που είχε λήξει ισόπαλη με 2-2.

Τα «σάρωσε» όλα
Η Ποταμιά έκανε την καλύτερη σαιζόν της ιστορίας της φτάνοντας στο τρέμπλ. Κατέκτησε Super Cup, Κύπελλο Ευρυτανίας και το πρωτάθλημα.

1η και αήττητη
Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού στέφθηκε πρωταθλήτρια για 2η συνεχόμενη χρονιά και τερμάτισε πρώτη και αήττητη. Για μια ακόμη χρονιά ο πρώτος της κανονικής διάρκειας διατήρησε την πρωτιά και στα μπαράζ.

1 μήνα μετά
Οι ομάδες είχαν αγωνιστεί για τελευταία φορά από τις 21 Απριλίου και σχεδόν ένα μήνα μετά έγινε ξανά επίσημο ματς στην Ευρυτανία, αφού ΑΠΟΚ και Φραγκίστα αποσύρθηκαν από τα μπαράζ και μηδενίστηκαν.

Ρίψη πυρσών
Πριν την έναρξη του αγώνα έγινε ρίψη πυρσών εντός του αγωνιστικού χώρου, με τους φιλάθλους της Ποταμιάς να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα. 




Ρέφερι SL


Το παιχνίδι σφύριξε ο διαιτητής της SuperLeague Γιώργος Τζοβάρας (Φωτογραφία). Ο κ. Τζοβάρας έκανε άψογη διαιτησία, ενώ είχε διευθύνει και το περσινό ματς της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Καρπενήσι ο Κομήτης


Ο πρώην βοηθός Football League Κώστας Κομήτης εκτέλεσε τα καθήκοντα του για πρώτη φορά στο Καρπενήσι. Οι δυο βοηθοί(Λιτοσελίτης-Κομήτης) ήταν και αυτοί πολύ καλοί.

Ο κόουτς πρωτάθλημα


Ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) της Ποταμιάς κατακτά το πρωτάθλημα για 6η συνεχόμενη χρονιά, έχοντας προηγηθεί κατακτήσεις με Αίολο, ΑΠΟΚ και Ποταμιά(2 με τη καθεμιά ομάδα)

Παρουσία Προέδρου & Καλύβα
Τον αγώνα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας καθώς και ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας.


Α΄ Μέρος

Το καλύτερο ξεκίνημα


Η φιλοξενούμενη ομάδα του Γιάννη Φλωράκη μπήκε στο ματς με το καλύτερο δυνατό τρόπο και σκοράροντας στο 3΄. Ο Γιάννης Χρυσάφης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) με εξ επαφής κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Αίολου πέτυχε το 0-1.





Ισοφάρισε με πέναλτι


Ο Αίολος ξεπέρασε την ψυχρολουσία του γρήγορου τέρματος και έφτασε στο 25΄ στην ισοφάριση όταν κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Κώστα Γιαννακόπουλου πάνω στον Άγγελο Παχή. Ο Κώστας Γουλέτας (Φωτογραφία) με άψογη χαμηλή εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Γιάννη Σιδεράκη ισοφάρισε σε 1-1.




Πανομοιότυπο τέρμα


Η Ποταμιά στο 31΄ σκόραρε ξανά από κόρνερ παίρνοντας εκ νέου κεφάλι στο σκορ. Στο 31΄ ο Δημήτρης Ζαλοκώστας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Γιάννης Χρυσάφης (Φωτογραφία) με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Αίολου διαμόρφωσε κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το τελικό 1-2. Ο έμπειρος άσος έκρινε και φέτος το πρωτάθλημα, έχοντας ένα γκολ και μια ασίστ στο μεγάλο αυτό ματς. 




Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Χρυσάφης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος εξ επαφής στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Τοπαλίδη πέτυχε το 0-1.
20΄: Ο Φούκας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Κατσαδούρου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
21΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και την κεφαλιά του Χρυσάφη μπλόκαρε ο Τοπαλίδης.
25΄: Ο Παχής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά από τον Γιαννακόπουλο, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Γουλέτας με χαμηλή εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Σιδεράκη ισοφάρισε σε 1-1.
31΄: Απευθείας φάουλ του Χρυσάφη από μακρινή απόσταση απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ  Τοπαλίδης. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Ζαλοκώστας Δ. και ο Χρυσάφης με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Αιόλου έκανε το 1-2.
41΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε πλάγιο και την κεφαλιά του Χρυσάφη απέκρουσε ο γκολκίπερ του Αίολου.

Β΄ Μέρος

Διαχείριση Ποταμιάς
Η Ποταμιά έχοντας τον «αέρα» του υπέρ της σκορ έκανε διαχείριση στην επανάληψη κρατώντας το σκορ τίτλου.

Στην κερκίδα ο κόουτς
Ο προπονητής της Ποταμιάς στο 49΄ απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου από τον ρέφερι Γιώργο Τζοβάρα για διαμαρτυρία. Οδηγίες στα υπόλοιπα λεπτά έγινε από τον πάγκο ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γκορόγιας.




Αποβολή αναπληρωματικού


Ο αναπληρωματικός Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) της Ποταμιάς στο 55΄ αντικρίζει δυο συνεχόμενες κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία και αποβάλλεται. Ο παίχτης των Μεγαλοχωριτών εκτέλεσε μέχρι την αποβολή του για λίγα λεπτά χρέη προπονητή. 




Δοκάρι με Κωστή


Ο Αίολος πλησίασε στην ισοφάριση στο 73΄ όταν ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η γυριστή κεφαλιά του Μάκη Κωστή από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.



Έμεινε με 10


Οι φιλοξενούμενοι της Ποταμιάς έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 84΄ όταν ο Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Άγγελο Παχή, βλέποντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.



Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Φλωράκης Λ. αντικρίζει δυο συνεχόμενες κίτρινες για διαμαρτυρία και αποβάλλεται.
73΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η γυριστή κεφαλιά του Κωστή από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σιδεράκη.
83΄: Χτύπημα φάουλ του Γουλέτα από δεξιά και κεφαλιά του Φούκα πέρασε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
84΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Παχή και αποβλήθηκε.
91΄: Ο Καλύβας έκανε ατομική ενέργεια εκτός περιοχής, σούταρε χαμηλά και ο Σιδεράκης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.

Διακριθέντες:
Αίολος: Κωστής, Παχής
Ποταμιά: Χρυσάφης, Γενιτσαρόπουλος, Ζαλοκώστας Δ.

Κίτρινες Κάρτες
Φούκας, Μπιμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος, Παχής, Ράμμος, Σιδεράκης, Γιαννακόπουλος, Ζαλοκώστας Ι.

Δηλώσεις 
Γιάννης Φλωράκης (Προπονητής Ποταμιάς): «Νομίζω ότι η νίκη ήταν δίκαιη για την ομάδα μου. Σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου πιστεύω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα, τερματίσαμε αήττητοι. Καταφέραμε και πήραμε και τους τρεις τίτλους και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και το SuperCup. Είμαστε άξιοι πρωταθλητές, παίζοντας απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι η ομάδα του Αιόλου. Σήμερα κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια, όμως η δική μας ποιότητα είναι μεγαλύτερη και αποδείχτηκε μέσα στο γήπεδο, για αυτό και κερδίσαμε. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, στους παράγοντες, στους φιλάθλους, όλους όσο βοήθησαν αυτή την ομάδα. Είναι σημαντικό ότι μια ομάδα όπως η Ποταμιά κατάφερε και τερμάτισε για δεύτερη χρονιά πρώτη και να ανέβει στη Γ΄ Εθνική. Πιστεύω ότι τα παιδιά θα έχουν συνέχεια, θα προετοιμαστούν, ώστε να κατεβάσει το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο αξιόμαχη ομάδα στην παραπάνω κατηγορία. Οι στόχοι είναι η ομάδα στη Γ΄ Εθνική. Πρέπει πρώτα να οργανωθούν ως ομάδα, να αποκτήσουν οικονομικούς πόρους, ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Υπάρχει διάθεση, θέληση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν.»

Δημήτρης Νάσιος (Αντιπρόεδρος Ποταμιάς): «Το πρωτάθλημα το αφιερώνουμε στον φίλο μας τον Ηλία, που βρίσκεται εκεί ψηλά. Είχαμε θέσει ως στόχο από την αρχή της χρονιάς να πάρουμε και τα τρία τρόπαια και του τα αφιερώνουμε. Συγχαρητήρια στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, στον προπονητή, στους παίχτες, σε όλους. Εύχομαι του χρόνου η ομάδα με τη βοήθεια όλων, ΕΠΣ, Περιφέρειας, Δήμου και των άλλων ομάδων να καταφέρουμε να πάμε στη Γ΄ Εθνική. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Αιόλου, που ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστική. Αποδείξαμε ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα και φάνηκε και μέσα στο γήπεδο.»

Κώστας Μαντζιούτας (Αρχηγός Ποταμιάς): «Από την αρχή είχαμε πει ότι στοχεύουμε και στους τρεις στόχους, δεν υπήρξε τίποτε άλλο στο μυαλό μας. Ήμασταν σίγουροι ότι θα πάρουμε και τους τρεις τίτλους, ήμασταν καλύτεροι και αήττητοι. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε. Παίζαμε για έναν πολύ σημαντικό λόγο όλη τη χρονιά. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιόλου, που ήταν πάρα πολύ καλή. Πλέον έρχεται η Γ΄ Εθνική, πέρυσι λόγω συγκυριών δεν καταφέραμε να εκπροσωπήσουμε τον νομό μας, όμως φέτος είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε τα πάντα και θα είμαστε έτσι όπως πρέπει.»


Γιώργος Παπαντζίμας (Πρόεδρος ΕΠΣ Ευρυτανίας): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Αιόλου, που έφτασε έως το τέλος. Διοργανώσαμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, απόδειξη σε αυτό είναι ότι κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική. Θα είμαστε κοντά στην ομάδα της Ποταμιάς, που ελπίζουμε να μας εκπροσωπήσει στη Γ΄ Εθνική και όπως πάντα σε όλα τα σωματεία της Ενώσεως μας.»





Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Τοπαλίδης, Φούκας, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης Χ., Μπισμπίκης(60΄ Καλύβας), Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας(74΄ Ράικος), Παχής, Γουλέτας, Κωστής(76΄ Ράμμος), Κατσαδούρος

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Σιδεράκης, Μπουμπουρής, Γιαννακόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(64΄ Ζαλοκώστας Ι.), Λέρης(93΄ Πλεξίδας), Γενιτσαρόπουλος(76΄ Ηλιάδης), Χρυσάφης(90΄ Μαντζιούτας Κ.), Ζαλοκώστας Δ.

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (ΣΔΠΦθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Κώστας Κομήτης (ΣΔΠΦθιώτιδας)
4ος Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος