Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Νικήτας Ράμμος: «Δεν έχει κριθεί τίποτα, θα παλέψουμε ενωμένοι στα μπαράζ»


Το δικό του μήνυμα θέλησε να δώσει μέσω της σελίδας μας ο ποδοσφαιριστής του Αιόλου Νικήτας Ράμμος, με τον οποίο και συνομιλήσαμε. Ο 26χρονος(25-8-1992) μέσος μίλησε για την έναρξη των Play Off, μετά την ήττα από την Ποταμιά, που δίνει στην τελευταία προβάδισμα ενός πόντου.
Ο Ράμμος έχει αγωνιστεί στην Α.Ε .Φιλύρου, στους Κανονιέρηδες, στον ΠΑΟ Διοικητηρίου, στον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων(Γ΄ Εθνική) και στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, από τον οποίο εντάχτηκε στην ομάδα του Κώστα Γουλέτα. Έχει χριστεί σκόρερ τρεις φορές στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, συμμετέχοντας σε έξι παιχνίδια. Παράλληλα έχει αγωνιστεί σε τρεις ομάδες της Γερμανίας(SV Bergish Gladbah 09, Galanolefkos-Hellas και Bergish Gladbah). Μάλιστα Γερμανικά μέσα έχουν φιλοξενήσει αφιερώματα και συνεντεύξεις σε αυτόν, τα οποία σας παραθέτουμε παρακάτω.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε ο Θεσσαλονικιός μέσος: 
Για την ήττα από την Ποταμιά: «Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για τη νίκη της. Ήταν μια κακή ημέρα για την ομάδα μου. Ένας συνδυασμός πολλών παραμέτρων έφερε αυτό το αποτέλεσμα, που δυστυχώς δεν ήταν καλό για εμάς. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, ήταν δίκαιο το 0-0, δεν έγιναν πολλές φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε να μπούμε δυνατά, όπως μπήκαμε λίγο στα πρώτα 15΄-20΄ του αγώνα, που ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ξέρω τι έφταιξε, ίσως δεν υπήρξε αυτοσυγκέντρωση από πλευράς μας. Η τύχη έφερε το 1-0, εκεί που είπαμε να προσπαθήσουμε να μπούμε λίγο μπροστά ήρθε και το δεύτερο γκολ. Μετά δυσκόλεψαν τα πράγματα, μείναμε και με 10 παίχτες. Το σκορ είναι πλασματικό από την άποψη ότι δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δυο ομάδων. Θα μπορούσε να κυμανθεί στο ένα γκολ.  Η διαιτησία δεν ήταν και τόσο καλή, δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο πολλή ώρα, υπήρξαν αρκετές διακοπές. Όλοι μπορούμε να έχουμε την κακή μας μέρα, όπως κάποιος που δουλεύει , στη δουλειά του μπορεί να έχει μια κακή ημέρα. Είμαστε στεναχωρημένοι για το αποτέλεσμα, δεν μας βγήκαν πολλά πράγματα, όπως τα σχεδιάσαμε. Ωστόσο συνεχίζουμε, υπάρχει ποιότητα και εμπειρία από κάποιους παίχτες μας.»

Για την ατομική του απόδοση: «Έχω και εγώ την ευθύνη μου. Όλοι νομίζω ευθυνόμαστε για το αποτέλεσμα. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα, δεν μου βγήκαν και εμένα κάποια πράγματα, τυχαίνουν αυτά. Θα δούμε τι φταίει και θα ετοιμαστούμε για τα μπαράζ, γιατί δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτα.»

Για την έναρξη των Play Off: «Ξεκινάμε με έναν βαθμό κάτω από την Ποταμιά. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη όμως, πιστεύω. Όλοι μαζί ενωμένοι θα παλέψουμε για το καλύτερο και έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε τον στόχο μας . Δεν ξέρω πως θα εμφανιστούν και οι άλλες δυο ομάδες, ο ΑΠΟΚ και η Φραγκίστα. Όλα είναι πιθανά. Στα μπαράζ θα είμαστε τέσσερις ομάδες. Όπως είναι η εναρκτήρια βαθμολογία έχουμε ένα προβάδισμα η Ποταμιά και εμείς από το Βελούχι και τη Φραγκίστα.»

Για την παρουσία του στη Γερμανία: «Εκεί υπάρχουν πιο πολλές κατηγορίες, τους αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο, το αγαπάνε. Η διαφορά με την Ελλάδα στη νοοτροπία, είναι άλλο επίπεδο, στηρίζονται πιο πολύ στη δύναμη, θέλει πολύ τρέξιμο. Στη Γερμανία εργαζόμουν παράλληλα με το ποδόσφαιρο. Γνώριζα λίγα Γερμανικά από την Ελλάδα, αλλά πήγα και στο σχολείο εκεί να μάθω καλύτερα τη γλώσσα, διότι τη χρειάζεσαι, δεν είναι όπως τα παλιά χρόνια. Υπάρχουν 12-13 κατηγορίες, ανάλογα με τα κρατίδια που υπάρχουν στη χώρα. Εγώ αγωνίστηκα στην 5η και στην 6η κατηγορία. »

Για την πόλη του Καρπενησίου: «Είναι μια κωμόπολη και μικρή κοινωνία, συγκριτικά με τη Θεσσαλονίκη που γεννήθηκα. Υπάρχουν κάποιες επιλογές. Μου αρέσει εδώ, βέβαια δεν έχω τη θάλασσα που έχω στη Θεσσαλονίκη, αλλά υπάρχουν και στο Καρπενήσι τα ωραία, όπως το βουνό.»