Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Τόπος άξιων και σπουδαίων πρωταθλητών η Ευρυτανία











Η εκδήλωση «Τα Οφέλη του Αθλητισμού» από τον Δήμο Αγράφων και το Γυμνάσιο-Λύκειο Κερασοχωρίου έφερε στην επιφάνεια την καταγωγή δυο ακόμη πρωταθλητών από την Ευρυτανία. Πρόκειται για τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο και την Ζωή Παρασκευοπούλου.
Ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος εγκατέλειψε πρόσφατα την ενεργό δράση σε ηλικία 37 ετών. Υπήρξε ένας σπουδαίος αθλητής υδατοσφαίρισης , που συμμετείχε με την Εθνική τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες(2004, 2008, 2012). Υπήρξε χάλκινος Παγκόσμιος πρωταθλητής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το 2005. Παράλληλα ήταν μέλος της ομάδας των νέων ανδρών που κατέκτησε το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης το 2001, ενώ είχε δύο μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με εφήβους (1997 χάλκινο) και νέους (2000 – ασημένιο).
Σε διασυλλογικό επίπεδο κατέκτησε επτά πρωταθλήματα και άλλα τόσα κύπελλα με το σκουφάκι του Ολυμπιακού ενώ ήταν καθοριστικός σε πολύ καλές πορείες όλων των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε, όπως ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, ο Παναθηναϊκός και ο ΝΟ Χίου. Στον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου ήταν αρχηγός και παράδειγμα για τους νεαρούς αθλητές που υπάρχουν στην ομάδα.
Η 26χρονη Ζωή Παρασκευοπούλου  γεννήθηκε στα Λεχαινά Ηλείας υπήρξε αργυρή Ολυμπιονίκης νέων το 2010(Σιγκαπούρη) στην τοξοβολία σε ηλικία μόλις 17 ετών στο διπλό μικτό με Σλοβένο «παρτενέρ», έχοντας καταγράψει σημαντικές επιτυχίες στο άθλημα. Επιπλέον έχει παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως μπορείτε να διαβάστε αναλυτικά στο: https://amaliadanews.gr/%CF%80-%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%B2%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B6-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-o%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1/
Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης οι Ευρυτάνες πρωταθλητές Γιώργος Γεωργίου(Ποδόσφαιρο), Γιάννης Αντωνίου(Χιονοδρομία), Μάρκος Γκούρλιας(Στίβος), Σεμέλη Ζαρμακούπη(Kick Boxing, Tae Kwon DO), Δήμητρα Μπίκα(Ορεινό τρέξιμο, ορειβατικό σκι) και Φώτης Θεοχάρης(Ορειβασία), για τους οποίους έχουν αναφερθεί εκτενώς σε αρκετά μας ρεπορτάζ.