Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-Κύνος Λιβανατών 87-41

Δια περιπάτου ο εξαιρετικός για ακόμη μια φορά Άτλας επιβλήθηκε με 87-41 του Κύνου Λιβανατών και διεκδικεί με πολλές αξιώσεις την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 14 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του πρωταθλήματος παίδων της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έπαιξε εντυπωσιακό μπάσκετ, με όλους τους αθλητές του να παίρνουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής και να σκοράρουν άπαντες. Ο Δημήτρης Σεριανάι έβαλε 22 με δυο εύστοχα 3ποντα. Ο Γυμναστικός έδωσε το τελευταίο του εντός έδρας ματς και έχει δυο νίκες και μια ήττα, βρισκόμενος στην 1η θέση.
Ο Κύνος του Σπύρου Καστάνα έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, αντιμετωπίζοντας έναν δυνατότερο αντίπαλο . Η συμμετοχή του στη δεύτερη φάση του θεσμού αποτελεί επιτυχία.  17 πόντους πέτυχε ο Θανάσης Τζιάκος. Η ομάδα των Λιβανατών μένει εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς ,παραμένοντας τελευταία.
Οι Καρπενησιώτες θα αγωνιστούν ξανά στις 11 Μαΐου στην Αμφίκλεια με τον τοπικό Άρη, καθώς έχουν ρεπό την επόμενη(4η) αγωνιστική. Οι Λιβανάτες υποδέχονται τον Άρη Αμφίκλειας στις 4/5.

Τελευταίο εντός
Οι Καρπενησιώτες αγωνίστηκαν για τελευταία φορά στο Καρπενήσι, έχοντας για ακόμη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου.


«Τελικός» στην Αμφίκλεια
Μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος θα διεκδικήσει στις 11/5 ο Άτλας κόντρα στον Άρη Αμφίκλειας. Ο Γ.Σ.Α. είχε κερδίσει δυο φορές την ομάδα του Άρη Παπαδάκη στην πρώτη φάση του θεσμού. Ο όμιλος είναι συναρπαστικός, καθώς πέραν των δυο ομάδων στο «κόλπο» της πρόκρισης βρίσκονται και η Ιτέα και Μαλεσίνα.

«Αγαπημένο» +46
Με 40-86(+46) είχε επικρατήσει και στη Μαλεσίνα επί της Αναγέννησης ο Άτλαντας.

Υπόθεση των Σεριανάι

 












Ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) ξεχώρισε σε ένα ακόμη παιχνίδι με 22 πόντους και δυο εύστοχα 3ποντα. Ο ξάδερφος του Κώστας Σεριανάι(Φωτογραφία δεξιά) είχε 17 με μια τρίποντη «βόμβα».


Σκόραραν όλοι
Οι δώδεκα αθλητές που χρησιμοποίησε ο Άγγελος Σαμαντάς βρήκαν όλοι τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.

Εκτός πρόκρισης
Ο Κύνος γνώρισε τη δεύτερη του ήττα και με ευρύ σκορ, μένοντας εκτός συνέχειας.

Αθλητής του Άρη
Ο προπονητής της ομάδας παίδων των Λιβανατών Σπύρος Καστάνας αγωνίστηκε φέτος στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον Άρη Αμφίκλειας. Βοηθός του είναι ο Γιάννης Τσαβούρογλου. 


Ψηλά ο Τζιάκος


Για τους φιλοξενούμενους ο Θανάσης Τζιάκος(Φωτογραφία) έβαλε 17, ενώ διψήφιος ήταν και ο Δημήτρης Τσέλιγκας με 11, που σκόραρε και μια φορά έξω από τα 6,75. 



Μπήκε εντυπωσιακά
Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο ο Άτλας επέβαλλε τον ρυθμό του, ήταν κυρίαρχος και προηγήθηκε με 26-9.


Απόλυτο «αφεντικό»
Με αμείωτο ρυθμό συνέχισε η ομάδα του Καρπενησίου. Έφτασε στο 45-16 του ημιχρόνου μετά από ένα επιμέρους 19-7 στη δεύτερη περίοδο.

Ξεπέρασε τους 40
Με εντυπωσιακό μπάσκετ των γηπεδούχων η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +42. Το επιμέρους σκορ 22-9 της τρίτης περιόδου έφερε το 67-25.

Διαδικαστικό τέλος
Το τελικό 87-41 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Το τρίτο δεκάλεπτο είχε ένα επιμέρους 20-16 για τον Άτλαντα.

5 για Μανταλιό


Με πέντε φάουλ αποχώρησε ο Άκης Μανταλιός(Φωτογραφία) των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα
26-9, 45-16, 67-25, 87-41

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 10(1), Κατσαρός 5(1), Μπούργος 2, Κρίκας 7(1), Σεριανάι Κ. 17(1), Μανταλιός 2, Κάππας 2, Ελεζάι 2, Σεριανάι Δ. 22(2), Μήτσιος 8, Δροσίνης 6, Μπουμπουρής 4

Κύνος Λιβανατών (Σπύρος Καστάνας):  Ισουφάι, Ζέρβας 2, Τζιάκος 17, Σπανός, Παπαστέφανος 3, Λουκάς, Τσελίγκας 11(1), Μαζιώτης 6(2), Χατζηγιάννης, Καρακάξης 2

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος