Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Παμπαίδες: Γ.Σ. Άτλας-Π.Α.Κ. 86-30

Άνετη νίκη σημείωσε στο παιχνίδι παμπαίδων ο Άτλαντας, που επιβλήθηκε με 86-30 της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.
Η αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και άρχισε στη 1 το Σάββατο 20 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, παρουσία περίπου 100 φιλάθλων. Οι αθλητές των δυο ομάδων της Ευρυτανίας κέρδισαν το χειροκρότημα για την προσπάθεια τους.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έφτασε στο πρώτο «ροζ» φύλλο αγώνος, κυριαρχώντας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ειδικότερα τη δεύτερη περίοδο ήταν εξαιρετικός σε επίθεση και άμυνα, μη δεχόμενος πόντο και ανεβάζοντας ψηλά τη διαφορά. Πλέον έχει μια νίκη και μια ήττα. Ο Γυμναστικός είχε ως κορυφαίους σκόρερ τον Παναγιώτη Δροσίνη και τον Παναγιώτη Μόκκα, που σταμάτησαν στους 21.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ξεκίνησε καλά στην πρώτη περίοδο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για αυτή. Η μαχητική Ακαδημία γνώρισε την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια. Με 11 πόντους και δυο έυστοχα 3ποντα τελείωσε το ματς ο Γιάννης Κουδουνάς.
Οι δυο ομάδες αγωνίζονται ξανά την Κυριακή 21/4 για την 6η αγωνιστική. Η Π.Α.Κ. υποδέχεται στο Καρπενήσι στις 2 τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ ο Άτλας παίζει στο ΔΑΚ Λαμίας με τον Έσπερο Λαμίας Β΄.

Κόσμος στο κλειστό
Τη συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές. Φίλοι του Άτλαντα μάλιστα ενθάρρυναν την ομάδα τους με τύμπανο.


Σταμάτησαν στους 21

 












Για τους νικητές οι: Παναγιώτης Δροσίνης(Φωτογραφία αριστερά) και Παναγιώτης Μόκκας(Φωτογραφία δεξιά) σημείωσαν από 21 πόντους ο καθένας. Ο Γεράσιμος Ανδρέου σταμάτησε στους 16.

Πρώτη νίκη
Ο Άτλας πέτυχε την πρώτη του νίκη στο παμπαιδικό πρωτάθλημα.

Διψήφιος ο Κουδουνάς


Για την Π.Α.Κ. ο Γιάννης Κουδουνάς(Φωτογραφία) ήταν «ζεστός» στο ξεκίνημα και πέτυχε 11 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Στην επανάληψη αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Ο Γιάννης Κοκοτίνης ακολούθησε με 7.

«Ξέσπασε» στο δεύτερο
Στο πρώτο 8λεπτο οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 24-12, με την Π.Α.Κ. να είναι ανταγωνιστική. Η ανωτερότητα του Άτλαντα ήταν εμφανής και στη δεύτερη περίοδο με ένα επιμέρους 27-0 έφτασε στο 51-12, με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.


Κυριαρχία Άτλαντα
Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά συνέχισε με αμείωτο ρυθμό στην επανάληψη. Το τρίτο 8λεπτο έληξε με 72-23, ύστερα από ένα επιμέρους 21-11. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Γ.Σ.Α. έκανε ένα επιμέρους 14-7 για το τελικό +56(86-30).



Τα 8λεπτα
24-12, 51-12, 72-23, 86-30

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Τσιγαρίδας 9, Σταμούλης 2, Γεωργαλής 3, Μόκκας 21, Τουφεκούλας, Τριανταφυλλόπουλος 5, Κουτσιούμπας 2, Δροσίνης 21, Ανδρέου 16, Μάκκας 7

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοκοτίνης 7, Μπακατσιάς 4, Κοράκης, Κουδουνάς 11(2), Κατσιάδας, Γραμματίκας, Τσάνε 2, Κοτσιμπός 3, Γεμενής, Κολοκώτσιος 3(1), Μαντζούφας

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Δημήτρης Σεριανάι
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής






































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος