Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Παμπαίδες: Έσπερος Λαμίας Α΄-Π.Α.Κ. 79-21

Στο πρώτο της παιχνίδι για το παμπαιδικό πρωτάθλημα η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης γνώρισε την ήττα με 79-21 από τον δυνατό Έσπερο Λαμίας Α΄.
Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 7 Απριλίου στο ΔΑΚ Λαμίας και άρχισε στις 12 και 30. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Έσπερος Λαμίας Α΄ του Μάνθου Σοφογιάννη αποτελεί ένα από τα φαβορί του ομίλου και έφτασε εύκολα στο θετικό αποτέλεσμα. Μια ημέρα νωρίτερα είχε επικρατήσει και των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη, κάνοντας το δυο στα δυο.  Πρώτοι σκόρερ του αγώνα ήταν οι: Κεφαληνάκης και Πιλάτος με 17 πόντους.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου συμμετέχει και φέτος στο εν λόγω πρωτάθλημα, με τους μικρούς της αθλητές να αποκομίζουν τις πρώτες τους εμπειρίες . Στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε αρκετά επιθετικά. Ο Γιάννης Κουδουνάς σημείωσε 8 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα.
Για την 4η αγωνιστική ο Έσπερος Λαμίας Α΄ θα αντιμετωπίσει στην εσωτερική «μονομαχία» τον Έσπερο Λαμίας Β΄. Η Ακαδημία θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι την Αναγέννηση Λαμίας.

Δυο νίκες
Μια ημέρα νωρίτερα ο Έσπερος Α΄ κέρδισε με 27-34 τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Να αναφερθεί πως συμμετέχει με δυο ομάδες στο πρωτάθλημα. Τη 2η του ομάδα «κοουτσάρει» ο γνώριμος μας πρώην αθλητής Α2΄ Γιάννης Κουτκιάς.

Σταθερά παρούσα
Η Π.Α.Κ. λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Οι πρώτοι σκόρερ
Για την ομάδα του Μάνθου Σοφογιάννη Κεφαληνάκης και Πιλάτος πέτυχαν από 17 πόντους. Διψήφιος με 14 ήταν και ο Ζιάκας.

Στους 8 ο Κουδουνάς
Ο Γιάννη Κουδουνάς πέτυχε 8 πόντους για τους Καρπενησιώτες, με δυο εύστοχα 3ποντα. Ο Αλέξανδρος Μπακατσιάς έβαλε 6.

Εύκολα ο Έσπερος
Ο Έσπερος Λαμίας Α΄ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 46-15. Στο α΄ 8λεπτο βρέθηκε μπροστά με 22-7, ενώ έκανε ένα επιμέρους 24-8 στη δεύτερη περίοδο.

Δεν βρήκε σκορ η Π.Α.Κ.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με ένα επιμέρους 19-4 έφτασαν με τη συμπλήρωση 24΄ στο 65-19(+46). Στο τελευταίο 8λεπτο με ένα επιμέρους 14-2 ανέβασαν το σκορ στο 79-21. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν λιγότερους πόντους.

Τα 8λεπτα
22-7, 46-15, 65-19, 79-21

Συνθέσεις Ομάδων
Έσπερος Λαμίας Α΄ (Μάνθος Σοφογιάννης): Λύκος 5, Μαντανίκας 6, Τσιαμούρας 5, Καραχρήστος 3, Χαρίλας 2, Δαραβέλας 4, Σανιδάς 2, Αλβανός, Κεφαληνάκης 17, Ζιάκας 14, Πιλάτος 17, Τσουκάρας 4

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοράκης 3(1), Κοκοτίνης 2, Μπακατσιάς 6, Κουδουνάς 8(2), Κατσιάδας, Γραμματίκας, Τσάνε 2, Κοτσιμπός, Μαντζούφας

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος & Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Λαδάς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος