Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Π.Α.Κ.-Πρωτέας Λαμίας 73-76

Σε μια συναρπαστική αναμέτρηση ο Πρωτέας Λαμίας με buzzer beater του Στραβοσκούφη επιβλήθηκε με 73-76 της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 6 Απριλίου στο κλειστό Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 2. Ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Οι δυο ομάδες συμμετείχαν με νεανικά ρόστερ.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έκανε την καλύτερη της εμφάνιση, φτάνοντας μια «ανάσα» από το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα. Βρισκόταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, γνωρίζοντας στο τέλος την ήττα στις λεπτομέρειες. Ο Αποστόλης Νούλας ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδουχων με 24 πόντους. Η Ακαδημία δεν έχει ακόμη «γευτεί» τη χαρά της νίκης σε επτά συναντήσεις, ωστόσο παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, λαμβάνοντας μέρος με πληθώρα νεαρών παιδιών.
Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη πέρασε δύσκολα από το Καρπενήσι, κατεβαίνοντας και αυτό με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να πάει το θετικό αποτέλεσμα.  Ο Κώστας Μπουντής ξεχώρισε με 22 πόντους. Οι Λαμιώτες με τέσσερις νίκες και δυο ήττες εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Την επόμενη(9η) αγωνιστική η Ακαδημία θα δώσει το τελευταίο της φετινό ματς απέναντι στον Άτλαντα στις 20 Απριλίου. Ο Πρωτέας θα αγωνιστεί την ίδια ημέρα με τα Φάλαρα.

Συγκλονιστικό παιχνίδι
Ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς παρακολούθησαν οι περίπου 40-50 θεατές, που βρέθηκαν στο κλειστό Καρπενησίου.


Καθυστέρηση έναρξης
Λόγω του προηγούμενου παιχνιδιού παμπαίδων μεταξύ Άτλαντα και Αναγέννησης ο αγώνας των ανδρών άρχισε με καθυστέρηση περίπου 30 λεπτών.

Ίδιο «δίδυμο»
Η διαιτητική 2αδα της Μαρίας Ζαφείρη και του Θανάση Χουσιάδα σφύριξε και αυτή τη συνάντηση. 


Η καλύτερη εμφάνιση
H Ακαδημία έκανε την καλύτερη της παρουσία στο πρωτάθλημα, φτάνοντας κοντά στο πρώτο της «ροζ» φύλλο αγώνος. Να αναφερθεί πως δεν σκόραρε καμία φορά έξω από τα 6,75.

Το βάρος σε δυο 

 












Ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία αριστερά) με 24 και ο Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία δεξιά) με 23 ξεχώρισαν στο σκοράρισμα για τους Ευρυτάνες. 



Αποστολή ο Τσάνε


Το τεχνικό επιτελείο της Π.Α.Κ. έδωσε σε ένα ακόμη νέο αθλητή θέση στη δωδεκάδα, με τον Γιάννη Τσάνε να συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτή.

Μαθηματική πρόκριση
Ο Πρωτέας εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση, ακολουθώντας τον Άτλαντα και τα Φάλαρα.

Κομβικός ο Μπουντής


Για τους νικητές ο Κώστας Μπουντής(Φωτογραφία) σκόραρε 22 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Με 16 ακολούθησε ο Βάϊος Τσανής.


Μπήκε αποφασισμένη
Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου έκανε δυναμικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 22-16. 


Παρέμεινε μπροστά
Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με 39-35 υπέρ τους. Ο Πρωτέας έκανε ένα 17-19 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Καλή εμφάνιση
Και στην τρίτη περίοδο οι Καρπενησιώτες έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, φτάνοντας στο +8(55-47). Είχαν ένα επιμέρους 16-12 υπέρ τους.

Ανατροπή Πρωτέα
Ο Πρωτέας κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο να ανατρέψει το σκορ και με ένα επιμέρους 18-29 να φύγει νικητής από το Καρπενήσι με 73-76. 


Buzzer Beater

 
Με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή του Στραβοσκούφη(Φωτογραφία) οι φιλοξενούμενοι πήραν στην εκπνοή τη νίκη, με το ενδεχόμενο της παράτασης να ήταν αρκετά ορατό.




Με δυο τεχνικές

 












Ο Αποστόλης Πιπέρας(Φωτογραφία αριστερά) της Πανευρυτανικής τιμωρήθηκε με δυο τεχνικές ποινές(Ισοδυναμούν με αποβολή) από τη ρέφερι Μαρία Ζαφείρη σε δυο συνεχόμενες φάσεις, με τους γηπεδούχους να εκφράζουν τα παράπονα τους. Ο Κώστας Ροινάς(Φωτογραφία δεξιά) ευστόχησε στις βολές της τεχνικής, ισοφαρίζοντας σε 73-73. 


Αποχώρησαν με φάουλ
Από πλευράς Π.Α.Κ. 5 φάουλ συμπλήρωσαν οι: Αποστόλης Νούλας, Ερμής Καραμπάς και Γιώργος Ντότσικας, ενώ για τους Φθιωτούς ο Θανάσης Τσιμπούρης.

Τα δεκάλεπτα
22-16, 39-35, 55-47, 73-76

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 6, Τσάνε, Λάνης 5, Νούλας 24, Χαντζόπουλος, Γραμματίκας 6, Καραμπάς, Μπακατσιάς, Μαυραγάνης 2, Ντότσικας 5, Καγκαράς 2, Μπόνιας 23

Πρωτέας (Νώντας Μπλούχαρης): Χαλλής 2, Ζούδας, Μαρινάκης 6, Τσιμπούρης, Ροινάς 12(1), Μπουντής 22(2), Τσανής 16, Μάλλης, Αραπάι 8, Στραβοσκούφης 10

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Κουδουνάς




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος