Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι 6-1

Η ομάδα του Αίολου μπήκε «φουριόζα» στα μπαράζ, συντρίβοντας τον ΑΠΟΚ στο τοπικό ντέρμπι του Καρπενησίου με 6-1.
Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκετην Κυριακή 7 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία 50 με 70 φιλάθλων.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα μετά την ήττα στο ντέρμπι με την Ποταμιά ήταν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτέλεσμα. Ήδη από τα πρώτα 45’΄είχε προβάδισμα με 4-1, έχοντας στην ουσία «κλειδώσει» το τρίποντο. Από δυο φορές σκόραραν οι Δημήτρης Κατσαδούρος, Άγγελος Παχής και από ένα οι: Κώστας Γουλέτας και Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος. Η ομάδα είχε και τρία δοκάρια με τους: Κώστα Γουλέτα, Δημήτρη Κατσαδούρο και Βαγγέλη Αθανασόπουλο (Αυτοδοκάρι).
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα έκανε άσχημη εμφάνιση και γνώρισε την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του εντός Ευρυτανίας. Παρότι στο 16΄ έχανε με 2-0 αντέδρασε και μείωσε σε 2-1 με τον Παυσανία Μπορότη, όμως η συνέχεια άνηκε κατά κράτος στον Αίολο που έφτασε στο επιβλητικό 6-1. Ο ΑΠΟΚ είχε δυο δοκάρια με τους Βαγγέλη Αθανασόπουλο(Στη φάση του 2-1) και Δημήτρη Μπισμπίκη (Αυτοδοκάρι).
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Αίολος παίζει την Κυριακή(14/4) με την Φραγκίστα, ενώ ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται το Σάββατο 13 του μηνός με την Ποταμιά. Ο Αίολος έφτασε τους 8 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στους 3 και στους -6 από την κορυφή.

50 με 70 στο α΄
Ο αγώνας έγινε παρουσία 50 με 70 θεατών στο πρώτο 45λεπτο, οι οποίοι αποχώρησαν στο δεύτερο μέρος.



Η πιο βαριά..και η πιο μαύρη σελίδα
Η πιο «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του ΑΠΟΚ «γράφτηκε» σήμερα το απόγευμα, καθώς γνώρισε την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του σε αγώνα της Α΄ Ευρυτανίας.

Η πιο μεγάλη
Ο Αίολος κέρδισε για 3η συνεχή φορά φέτος τον ΑΠΟΚ και πήρε ιστορική νίκη, η οποία ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση σε αναμετρήσεις των δυο ιστορικών συλλόγων. Αρκετές φορές το Βελούχι κατά το παρελθόν είχε «φιλοδωρήσει» τον αντίπαλο του με αρκετά γκολ διαφορά, ωστόσο οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Με Τσιάβο ρέφερι


Η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας μετά από αίτημα του Βελουχίου όρισε διαιτητές από τη γειτονική Φθιώτιδα και επιβαρύνθηκε ένα σημαντικό ποσό, καλύπτοντας όλα τα έξοδα της διαιτησίας. Να αναφερθεί πως διαθέσιμοι ήταν όλοι οι «ντόπιοι» διαιτητές της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Εύκολο έργο είχε ο ρέφερι Θωμάς Τσιάβος, που ήταν αρκετά καλός.

Ζαφείρης αντί Βογιατζή


Αντικατάσταση δεύτερου βοηθού υπήρξε με τον Γιώργο Ζαφείρη (Φωτογραφία) να αντικαθιστά τον Θωμά Βογιατζή.

Κατά πόδας…και -6
Ο Αίολος ακολουθεί κατά πόδας την Ποταμιά έχοντας 8 βαθμούς, με τους Μεγαλοχωρίτες να έχουν 9. Ο τίτλος θα κριθεί στις δυο μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο ΑΠΟΚ βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση και σε απόσταση 6 βαθμών από την κορυφή. Μπήκε με τρεις βαθμούς στη διαδικασία.

Μέσα Κ. «Ζάρα» &Γουλέτας


Ο γηπεδούχος Αίολος είχε δυο διαφοροποιήσεις στη βασική του 11αδα σε σχέση με το ματς με την Ποταμιά. Ο Κώστας Ζαραβέλης (Φωτογραφία) έκανε πολύ καλή εμφάνιση παίζοντας ως στόπερ, ενώ ο άλλοτε επαγγελματίας Κώστας Γουλέτας έπαιξε για πρώτη φορά φέτος, αγωνιζόμενος στην επίθεση και ανοίγοντας το σκορ στο 10΄. Αντικατέστησαν τους: Κώστα Μπόνια (Τιμωρημένος) και Νίκος Ράικος (Έπαιξε ως αλλαγή).

Βασικοί «Μπάκα»-Τσίπρας-Γκορόγιας


Ο φιλοξενούμενος ΑΠΟΚ προχώρησε σε 3 αλλαγές στη βασική του σύνθεση σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Φανέλα βασικού πήραν οι: Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Αριστερά), Θωμάς Τσίπρας (Φωτογραφία Κέντρο) και Δημήτρης Γκορόγιας (Φωτογραφία Δεξιά), που επανεμφανίστηκε μετά από καιρό. Πήραν τις θέσεις των: Σπύρου Κωστορρίζου, Φώτη Ζαχαράκη (Απουσίαζαν) και Γιάννη Τσούκα (Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή). «Πλήγμα» η απώλεια του τραυματία Σάκη Τσιλίκα.

Α΄ Μέρος

Σημαντικό προβάδισμα
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ήδη από τα πρώτα 45΄ πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα, αφού προηγήθηκε με 4-1.

Αυτοδοκάρι στο 7΄


Σημαντική στιγμή έχασε στο ξεκίνημα του ματς το Βελούχι όταν στο 7΄ μετά την εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Συγκελόπουλου από δεξιά, ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, με την μπάλα να προσκρούει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της ομάδας του.


Σκόραρε ο κοόυτς


Ο Αίολος πήρε προβάδισμα στο 10΄ όταν μετά την μπαλιά του Δημήτρη Κατσαδούρου, ο άλλοτε επαγγελματίας Κώστας Γουλέτας (Φωτογραφία) έκανε όμορφη ατομική ενέργεια και πλάσαρε στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ, ανοίγοντας το σκορ (1-0).




Η σειρά του «Κάτσα»


Έξι λεπτά μετά το 1-0 το συγκρότημα του Κώστα Γουλέτα βρήκε εκ νέου δίχτυα, ο Άγγελος Παχής σέντραρε από δεξιά και ο Δημήτρης Κατσαδούρος (Φωτογραφία) με εξ επαφής κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα διαμόρφωσε το 2-0. Ο πρώτος σκόρερ της Α΄ Ευρυτανίας μπήκε δυνατά και στα μπαράζ. 




Αντέδρασε με Μπορότη

 












Ο ΑΠΟΚ αντέδρασε και στο 25΄ μπήκε στο ματς, ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο προωθημένος Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) πήρε την κεφαλιά ο Γιάννης Τοπαλίδης απέκρουσε η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Παυσανίας Μπορότης (Φωτογραφία Δεξιά) με κοντινή κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Αίολου μείωσε σε 2-1.




Απομάκρυνση Πλακιά
Στο 29΄ ο Πρόεδρος του Αίολου Περικλής Πλακιάς απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου, μετά από υπόδειξη του πρώτου βοηθού Βασίλη Κουτσόβουλου.



Δοκάρι με Γουλέτα
Ο Κώστας Γουλέτας στο 29΄ εκτέλεσε απευθείας φάουλ, το οποίο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ και έφυγε άουτ.


Απευθείας φάουλ του «Captain»


Ο αρχηγός του Αίολου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) στο 38΄ εκτέλεσε από μακρινή θέση και αριστερά φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Στάθη Φακίτσα για το 3-1.



Φινάλε με γκολ
Η ομάδα του Αίολου ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο 45λεπτο, αφού λίγο πριν την ολοκλήρωσή του έφτασε στο 4-1, όταν ο Χάρης Ζαραβέλης έκανε έξοχη ενέργεια από αριστερά, σέντραρε και ο Δημήτρης Κατσαδούρος με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι πέτυχε το 4-1, σκοράροντας για δεύτερη φορά στο ματς. 



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Μπισμπίκη προς τα πίσω χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Τοπαλίδη.
10΄: Ο Κατσαδούρος τροφοδότησε τον Γουλέτα, που έκανε ατομική ενέργεια, πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Φακίτσα, «γράφοντας» το 1-0.
16΄: Ο Παχής σέντραρε από δεξιά και ο Κατσαδούρος από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ διαμόρφωσε το 2-0.
20΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Συγκελόπουλου πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Αίολου.
25΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Αθανασόπουλος πήρε την κεφαλιά, ο Τοπαλίδης απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπορότης με νέα κεφαλιά από κοντά μείωσε στο 2-1.
29΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουλέτα  από καλή θέσηχτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
38΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. εκτέλεσε από μακρινή απόσταση και αριστερά φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Βελουχίου (3-1).
45΄: Ο Ζαραβέλης Χ. έκανε υπέροχη ενέργεια από αριστερά, σέντραρε και ο Κατσαδούρος με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Β΄ Μέρος

Διαδικαστικό το δεύτερο-Επιθετικός μονόλογος
Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η επανάληψη με τον Αίολο να σκοράρει δυο φορές και να έχει και δυο δοκάρι για να φτάσει στο επιβλητικό και «ιστορικό» σκορ του 6-1.

Προσωπικό τέρμα του Άγγελου


Στο 64΄ ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) έκανε έξοχη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ διαμόρφωσε το 5-1.



Δοκάρι «Κάτσα»
Στο 73΄ ο Κώστας Καλύβας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Δημήτρη Κατσαδούρου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα.


Από την «άσπρη» βούλα
Ο «χορός» των τερμάτων για τον Αίολο ολοκληρώθηκε στο 76΄, όταν ο Άγγελος Παχής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Βασίλη Συγκελόπουλο κερδίζοντας το πέναλτι. Ο «παθών» το εκτέλεσε εύστοχα και με σουτ στο δεξί «Γ» του Βελουχίου σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς, πετυχαίνοντας το τελικό 6-1.




Αυτοδοκάρι υπέρ Αίολου
Η ομάδα του Αίολου είχε τρίτο δοκάρι στο παιχνίδι όταν στο 80΄ μετά τη σέντρα του Κώστα Καλύβα από αριστερά το γύρισμα του Βαγγέλη Αθανασόπουλου προς τα πίσω βρήκε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.


Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Ο Φούκας έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ από το δεξί δοκάρι.
59΄: Σουτ του Κατσαδούρου εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε πάνω από την εστία του Φακίτσα.
64΄: Ο Παχής έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και με χαμηλό σουτ στη γωνία των φιλοξενούμενων «έγραψε»  το 5-1.
73΄: Ο Καλύβας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Κατσαδούρου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
76΄: Ο Παχής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Συγκελόπουλο, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Παχής το εκτέλεσε, σουτάροντας στο δεξί «Γ» του ΑΠΟΚ για το 6-1.
80΄: Ο Καλύβας σέντραρε από αριστερά η προβολή του Αθανασόπουλου προς τα πίσω βρήκε στο δεξί δοκάρι και έφυγε κόρνερ.
85΄: Ο Γουλέτας πάσαρε στον Κατσαδούρο, που σούταρε λίγο έξω από την εστία του Φακίτσα.

Διακριθέντες:
Αίολος: Κατσαδούρος, Παχής, Γουλέτας, Ζαραβέλης Χ.
ΑΠΟΚ Βελούχι: -

Κίτρινες Κάρτες
Φούκας, Ζαραβέλης Κ., Τσιάμης

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα, με το οποίο ξεκίνησαν τα Play Off. Δε θέλω να σταθώ στο προηγούμενο ματς με την Ποταμιά που ήμασταν πάρα πολύ κακοί. Σήμερα δώσαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι και ευτυχήσαμε να σκοράρουμε αρκετά τέρματα κόντρα σε μια ιστορική ομάδα. Θέλουμε να φτάσουμε και να διεκδικήσουμε το τίτλο με την Ποταμιά μέχρι το τελευταίο παιχνίδι και οποίος έχει τα μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα να πάρει και το πρωτάθλημα. Σήμερα παρουσιάσαμε ένα αρκετά καλό πρόσωπο, όμως θέλω να εστιαστώ στο γεγονός ότι αναγκαστήκαμε εγώ και άλλα παιδιά από τον ΑΠΟΚ που είμαστε σε περασμένη ηλικία να μπούμε μέσα και να αγωνιστούμε  και είναι κάτι που με λυπεί.»

Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα δώσαμε το πρώτο μας ματς για τα Play Off. Ήμασταν πολύ κακοί και ό,τι λάθη, κάναμε τα εκμεταλλεύτηκε ο Αίολος και συνεπώς χάσαμε με το βαρύ σκορ του 6-1. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα επόμενα παιχνίδια. Συγχαρητήριά στον Αίολο για τη νίκη και εμείς συνεχίζουμε.»






Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Τοπαλίδης, Φούκας, Ράμμος(68΄ Ράικος), Ζαραβέλης Χ., Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Ζαραβέλης Κ., Παχής, Γουλέτας, Καλύβας, Κατσαδούρος

ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Πατρώνης, Τσίπρας, Αθανασόπουλος, Τσιάμης, Συγκελόπουλος, Σκοπέτος(76΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Ίβρος(46΄ Ντουφεκιάς), Γκορόγιας(66΄ Τσούκας), Μπακαλίδης, Μπορότης

Διαιτητής: Θωμάς Τσιάβος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Κουτσόβουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Ζαφείρης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος