Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ποταμιά-Φραγκίστα 6-1

Με κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζει η Ποταμιά που «σκόρπισε» σε διάστημα 26΄ λεπτών την Φραγκίστα, επικρατώντας με 6-1 στην πρεμιέρα των μπαράζ.
Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των PlayOffτης Α΄ Ευρυτανίας, διεξήχθη το Σάββατο 6 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία λιγοστών θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έκανε μια δυνατή προπόνηση, αφού ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του ματς από το 7΄ έως το 33΄ και σκόραρε 6 τέρματα με τους: Χρήστο Κατσαρή, Χρήστο Λέρη, Γιάννη Χρυσάφη, Λάμπρο Φλωράκη, Κώστα Γιαννακόπουλο με πέναλτι και Μιχάλη Νούλα,
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα παρατάχτηκε με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών, συμπληρώνοντας 11αδα την τελευταία στιγμή. Δε μπόρεσε να «κοντράρει» τον αντίπαλο δεχόμενη βαριά ήττα στο ξεκίνημα της παρουσίας της στα μπαράζ. Ο Μάκης Ζήκας με εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο μέρος πέτυχε το μοναδικό γκολ του ΑΠΟΔΦ.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται με τον ΑΠΟΚ το Σάββατο(13/4), ενώ την Κυριακή(14/4) η Φραγκίστα παίζει με τον Αίολο. Οι Μεγαλοχωρίτες πλέον έχουν 9 βαθμούς, ενώ η Φραγκίστα παραμένει χωρίς πόντο.

Επιστροφή….στο συνηθισμένο
Μετά το διάλλειμα της περασμένης Κυριακής, που αγώνας του τοπικού έγινε με παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες…επιστρέψαμε ξανά σε μονοψήφιο αριθμών θεατών.

Το ζευγάρι του τελικού
Οι δυο ομάδες αποτέλεσαν το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου, όταν τότε η Ποταμιά είχε επικρατήσει με 3-0.

Οριακά 11
Η Φραγκίστα που μετείχε για πρώτη φορά στην νέα μορφή των PlayOff είχε πολλές απουσίες έχοντας μόλις 11 αθλητές.

4 νέα πρόσωπα

 












Ο Γιάννης Φλωράκης παρέταξε την Ποταμιά με αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Αίολο. Ο Γιώργος Καλύβας (Φωτογραφία Αριστερά) έκατσε κάτω από τα δοκάρια, ο Χριστόδουλος Μισύρης (Φωτογραφία Δεξιά) ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας και οι Λάμπρος Φλωράκης και Μιχάλης Νούλας στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Πήραν τις θέσεις των: Γιάννη Σιδεράκη (Απουσίαζε), Σπύρου Ξαγάρα, Κώστα Σταμούλη (Τραυματίες/Απουσίαζαν) και Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Έμεινε στον πάγκο).

6 γκολ σε 26΄
Η Ποταμιά από το 7 έως το 33 λεπτό σκόραρε 6 φορές…όντας «καταιγιστική».

Πλουραλισμός
Οι Μεγαλοχωριτες παρουσίασαν επιθετικό πλουραλισμό, έχοντας 6 διαφορετικούς σκόρερ.

Βασικοί Ράπτης-Μάκκας-Μπούκας



Η φιλοξενούμενη Φραγκίστα είχε 3 διαφοροποιήσεις στη βασική της σύνθεση σε σχέση με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ. Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Αριστερά), Βαγγέλης Μάκκας (Φωτογραφία Κέντρο) και Κώστας Μπούκας (Φωτογραφία Δεξιά) ξεκίνησαν στη βασική 11αδα, αντικαθιστώντας τους: Γιάννη Ντάλλα (Τιμωρημένος), Γιώργο Ζαγκότση και Ηλία Πολύζο (Απουσίαζαν).

Πως ξεκίνησαν
Η Ποταμιά άρχισε τα μπαράζ με 6 βαθμούς ως πρώτη της κανονικής περιόδου και ο ΑΠΟΔΦ χωρίς πόντο.

Α΄ Μέρος

«Τράβηξε 6 σφαιρο»
Απόλυτο αφεντικό του α΄ μέρους ήταν η αποτελεσματική Ποταμιά που πέτυχε 6 γκολ και προηγήθηκε με 6-0.

«Σεφτέ» με Κατσαρή


Ο «χορός» των τερμάτων άνοιξε στο 7΄ όταν μετά τη πάσα του Μιχάλη Νούλα, ο Χρήστος Κατσαρής σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει και σε αντίπαλο και να καταλήγει στο δεξί «παραθυράκι» του Χρήστου Σάλτη για το 1-0.


Διπλασιασμός με Λέρη


Στο 12΄ ο Γιάννης Χρυσάφης τροφοδότησε τον Χρήστο Λέρη, που με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΔΦ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0).



Στο ρόλο του σκόρερ


Ο ποιοτικός Γιάννης Χρυσάφης (Φωτογραφία) και …μέτρ των ασιστ χρίστηκε σκόρερ στο 18΄, όταν ο Δημήτρης Ζαλοκώστας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Λάμπρος Φλωράκης σούταρε και ο Γιάννης Χρυσάφης με κεφαλιά εξ επαφής πέτυχε το 3-0.



Συνέχισε να σκοράρει


Οι Μεγαλοχωρίτες δεν σταμάτησαν να σκοράρουν και στο 23΄ έκαναν 4 τα τέρματα τους, όταν μετά το κόρνερ του Γιάννη Χρυσάφη από δεξιά και το λάθος στην άμυνα της Φραγκίστας ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) με δυνατό σουτ πραγματοποίησε το 4-0.



Πέναλτι «Τσίτα»


Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Λάμπρος Φλωράκης στο 32΄ ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Χρήστο Σάλτη. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) το μετέτρεψε σε γκολ, σουτάροντας στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΔΦ(5-0).




Έκλεισε με Νούλα στο 6-0


Ένα λεπτό μετά ο Χρήστος Κατσαρής σέντραρε από δεξιά και ο Μιχάλης Νούλας με γυριστή κεφαλιά στο δεξί «Γ» της Φραγκίστας πέτυχε το 6-0.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Ζήκας έκανε την μπαλιά για τον Μπούκα, που πλάσαρε από πλάγια άουτ από το δεξί δοκάρι.
5΄: Ο Λέρης σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Νούλα απέκρουσε ο Σάλτης.
7΄: Ο Νούλας πάσαρε στον Κατσαρή,  που σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» της Φραγκίστας (1-0).
12΄: Ο Χρυσάφης έδωσε στον Λέρη,  που με χαμηλό σουτ στη δεξιά γωνία του Σάλτη διαμόρφωσε το 2-0.
18΄: Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Φλωράκης σούταρε και ο Χρυσάφης εξ επαφής με κεφαλιά έκανε το 3-0.
19΄: Ο Μπούκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και το σουτ του Κατσαδούρου στο δεύτερο δοκάρι έφυγε πάνω από την εστία του Καλύβα.
23΄: Ο Χρυσάφης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και μετά από λάθος της άμυνας ο Φλωράκης με δυνατό σουτ πέτυχε το 4-0.
24΄: Ο Νούλας σέντραρε από δεξιά και σουτ του Χρυσάφη μπλόκαρε ο Σάλτης.
32΄: Ο Φλωράκης ανατράπηκε από τον Σάλτη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Γιαννακόπουλος με εκτέλεση στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΔΦ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.
33΄: Ο Κατσαρής σέντραρε από δεξιά και η γυριστή κεφαλιά του Νούλα κατέληξε στο δεξί «Γ» του Σάλτη για το 6-0.

Β΄ Μέρος

Με «σβηστές» μηχανές
Περισσότερο προπόνηση θύμιζε το δεύτερο μέρος, με την Φραγκίστα να μη δέχεται άλλο τέρμα και να σκοράρει και αυτή στο ματς για το τελικό 6-1.

Με φάουλ Ζήκα


Η φιλοξενούμενη Φραγκίστα πέτυχε το γκολ της τιμής στο 62΄ όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάκη Ζήκα από αριστερά κατέληξε στην αριστερή γωνία των Μεγαλοχωριτών για το 6-1.



Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Μάκκας έκανε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε διαγώνια και ο Καλύβας μπλόκαρε.
57΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Ζήκα, ο οποίος σούταρε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
62΄: Ο Ζήκας από πλάγια αριστερά με απευθείας φάουλ στην αριστερή γωνία του Καλύβα μείωσε στο τελικό 6-1.

Διακριθέντες:
Ποταμιά: Κατσαρής, Λέρης, Φλωράκης
Φραγκίστα: -

Κίτρινες Κάρτες
Σάλτης, Γενιτσαρόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Στο πρώτο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε πάρα πολύ καλοί, βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση μετά και τη νίκη μας στο παιχνίδι με τον Αίολο. Σήμερα ότι σκεφτόμασταν και θέλαμε έβγαινε και μέσα στο γήπεδο. Είναι σημαντικό να έχεις καλή ψυχολογία και ότι δε τραυματίστηκε κανείς. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου, κερδίσαμε πέρα για πέρα δίκαια. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι, πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στους εαυτούς μας, να κερδίσουμε τον Αίολο και στο άλλο παιχνίδι, έτσι ώστε να είμαστε δίκαια πρωταθλητές. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου και συγχαρητήρια στην Φραγκίστα για το παιχνίδι της.»

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Κατεβήκαμε σε ένα ακόμα παιχνίδι με πολλές ελλείψεις και με 11 ποδοσφαιριστές και είναι πολύ άσχημο. Στο πρώτο ημίχρονο δε μπήκαμε ποτέ στο γήπεδο και η διαφορά δυναμικότητας ήταν αυτή που έκανε το σκορ να ξεφύγει. Στο δεύτερο ήμασταν λίγο καλύτεροι και καταφέραμε να μη δεχτούμε άλλο γκολ. Συγχαρητηρια στην Ποταμιά και της εύχομαι καλή συνέχεια.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Γιαννακόπουλος(46΄ Μπίκας), Μισύρης(46΄ Σαπούνης), Μπουμπουρής, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας, Λέρης, Φλωράκης, Χρυσάφης, Ζαλοκώστας Δ.(46΄ Μαντζιούτας Κ.)

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης, Μπισμπίκης Φ., Καμαρέτσος, Μπισμπίκης Ι., Ράπτης, Μάκκας, Γαλανός Σ., Κατσαδούρος, Μπούκας, Ζήκας, Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος