Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Π.Α.Κ.-Ακαδημία Ιστιαίας 53-66

Δυο στα δυο για την Ακαδημία Ιστιαίας επί της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 53-66.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στη 1. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
H Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου συμμετέχοντας με πληθώρα νεαρών παιδιών στο φετινό πρωτάθλημα δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη . Η συμμετοχή των μικρών σε ανδρικό επίπεδο είναι μεγάλο κέρδος για την ομάδα, αποτελώντας το μέλλον του συλλόγου.  Η Ακαδημία, που είχε ως πρώτο σκόρερ της τον Βαγγέλη Μπόνια με 15 πόντους γνώρισε την 6η της ήττα σε ισάριθμα ματς.
 Η Ακαδημία Ιστιαίας του Σπύρου Γάτσου σημείωσε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, αγωνιζόμενη για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Καρπενήσι. Πήρε από την αρχή το προβάδισμα και κατάφερε να το διατηρήσει εύκολα έως το τέλος. Ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης ήταν πρώτος στο σκοράρισμα με 28 πόντους. Οι Ευβοιώτες εδραιώθηκαν στην 4η θέση με δυο νίκες και τέσσερις ήττες, όμως έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά στο ίδιο γήπεδο την Κυριακή 7 Απριλίου για την 8η αγωνιστικη. Η Π.Α.Κ. θα αντιμετωπίσει τον Πρωτέα Λαμίας και η Ιστιαία τον πρωτοπόρο Άτλαντα.

Φίλαθλη απουσία
Το αδιάφορο βαθμολογικά ματς παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές.


Τρίτη και «φαρμακερή»
Το παιχνίδι είχε αναβληθεί δυο φορές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Μια εβδομάδα μετά
Οι δυο ομάδες είχαν «κοντραριστεί» πριν μια εβδομάδα στην Εύβοια, με την Ιστιαία να επικρατεί και τότε με 79-63.

Πολύ καλός ο Μπόνιας 


Ο ταλαντούχος Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία) σημείωσε 15 πόντους για την Π.Α.Κ. Ο συναθλητής του στην ομάδα παίδων Βασίλης Σβερώνης έβαλε 9 με ένα εύστοχο 3ποντο.

Το «πιστόλι» της Ιστιαίας 


Για ένα ακόμη ματς ξεχώρισε ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης(Φωτογραφία) της Ιστιαίας, σταματώντας στους 28 πόντους και 1 3ποντο. Ο Γιάννης Κακογιάννης ακολούθησε με 12.

Ο νέος κριτής
Επίσημο «παρτενέρ» είχε στη γραμματεία ο κριτής Θανάσης Γιαννόπουλος. Πρόκειται για τον Γιάννη Χαντζόπουλο, που εντάχτηκε στους αντίστοιχους πίνακες πρόσφατα.


12αδα ο Κουδουνάς
Ο νεαρός Γιάννης Κουδουνάς πήρε τα «βάπτισμα του πυρός» στη δωδεκάδα του ανδρικού τμήματος. Πρόκειται για αθλητή της παμπαιδικής και παιδικής ομάδας, αλλά και τον γιο της coach της Π.Α.Κ. κ. Μπαλωμένου.

Δυνατά οι Ευβοιώτες
Οι φιλοξενούμενοι προπορεύτηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 9-15.

Διψήφια διαφορά
Με πολύ καλή άμυνα και επίθεση η Ιστιαία προηγήθηκε με 23-35 στο α΄ μέρος. Είχε ένα επιμέρους  14-20 στη δεύτερη περίοδο.

Ανέβηκε ψηλά
Με τη διαφορά στο +19 ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο. Η Ακαδημία έκανε ένα επιμέρους 12-19 και «κλείδωσε» τη νίκη της.

Προσπάθησε η Π.Α.Κ.
Για ακόμη μια φορά η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου προσπάθησε ως το τέλος. Στην τελευταία περίοδο έκανε ένα επιμέρους 18-12  για το τελικό 53-66. 


Αποβλήθηκαν τα «11»


Από πλευράς γηπεδούχων ο Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία) συμπλήρωσε 5 φάουλ και από πλευράς φιλοξενούμενων το ίδιο συνέβη για τον Άγγελο Γκατζούρη.

Τα δεκάλεπτα
9-15, 23-35, 35-54, 53-66

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 5, Μπακατσιάς 3, Κουδουνάς, Σβερώνης 9(1), Χαντζόπουλος, Γραμματίκας 8, Καγκαράς 2, Καραμπάς 6, Μαυραγάνης, Ντότσικας 4, Λάνης 1, Μπόνιας 15

Ακαδημία Ιστιαίας (Σπύρος Γάτσος): Αλεξίου 4, Μιχαηλίδης 28(1), Σελίμης 8(1), Μάκρας, Μπέμπελος 2, Μαγκλαβάνης, Κακογιάννης 12, Γκατζούρης 4, Τερερές 4, Σταματόπουλος 4

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)