Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Άτλας 45-61

Το επτά στα επτά έκανε η ομάδα του Άτλαντα, που επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι με 45-61 της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.
Η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και ξεκίνησε στις 3. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/4, παρουσία αρκετών θεατών στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ήταν αρκετά ανταγωνιστική και προσπάθησε αρκετά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ξεχωρίζοντας με τη μαχητικότητα και τον ενθουσιασμό της. Με 19 πόντους και δυο τρίποντες «βόμβες» τελείωσε το ματς ο Αποστόλης Νούλας.  Η Ακαδημία δεν κατάφερε να πετύχει κάποια νίκη στα 8 ματς που έδωσε, όμως τα νεαρά της παιδιά κέρδισαν εμπειρίες και εντυπώσεις.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έφτασε σε μια ακόμη επικράτηση, παίρνοντας από το ξεκίνημα το προβάδισμα και επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα και την ποιότητα του. Συνδυάζοντας εμπειρία και ταλέντο οι «Άτλαντες» δείχνουν ικανοί για την επάνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Ο Δημήτρης Σεριανάι ξεχώρισε με 19 πόντους και δυο εύστοχα 3ποτνα. Ο Γ.Σ.Α. σημείωσε την 7η νίκη του, έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Η Πανευρυτανική έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Γυμναστικός θα υποδεχτεί τον Πρωτέα Λαμίας στις 4 Μαΐου για τη 10η αγωνιστική.

Δεύτερο συνεχόμενο
Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί νωρίτερα στο παιχνίδι παμπαίδων, με τον Άτλαντα να επικρατεί με 86-30. Και αυτή τη συνάντηση παρακολούθησαν αρκετοί θεατές.


«Όπλο» του ο Δ. Σεριανάι


Μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία), πετυχαίνοντας 19 πόντους με 2 εύστοχα 3ποντα. Διψήφιοι με 10 ήταν οι: Θωμάς Χονδρός και Δημήτρης Σταλίκας, που σκόραραν από μια φορά έξω από τα 6,75. 



Τελευταίο της Π.Α.Κ.
Η Ακαδημία έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι για τη φετινή σαιζόν. Μέτρησε μόνο ήττες, ωστόσο αγωνίστηκε με πληθώρα εφήβων, παίδων και παμπαίδων, που κέρδισαν εντυπώσεις, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Ασταμάτητος ο Άτλας
Ο Γυμναστικός πραγματοποίησε την 7η του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και κάνει ήδη τα πλάνα του για την επόμενη φάση. 

Μπροστάρης ο Νούλας


Για την Πανευρυτανική ξεχώρισε ο Αποστόλης Νούλας, που είχε και αυτός 19 πόντους με δυο τρίποντες «βόμβες». Ο συνονόματος του Πιπέρας σταμάτησε στους 7. 


Ίδιοι ρέφερι
Μαρία Ζαφείρη και Θανάσης Χουσιάδας σφύριξαν και τα δυο τοπικά ντέρμπι.

Ντεμπούτο Κατσαρού


Την πρώτη του φετινή παρουσία με τη φανέλα της Π.Α.Κ. έκανε ο Θοδωρής Κατσαρός(Φωτογραφία).

Διαιτητές στο παρκέ
Οι ποδοσφαιρικοί διαιτητές Δημήτρης Κουρλός, Γιώργος Δροσίνης και Θοδωρής Κατσαρός αγωνίστηκαν στο μπασκετικό ματς. Οι δυο πρώτοι ανήκουν στον Άτλαντα και ο τελευταίος στην Π.Α.Κ.


Χαμηλά το σκορ
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνάντησαν αντίσταση στην πρώτη περίοδο και μετά από ένα «κλειστό» παιχνίδι προηγήθηκαν με 9-14. 


Ξέφυγαν οι «Άτλαντες»
Η ανώτερη ομάδα του Άγγελου Σαμαντά έκλεισε το πρώτο μέρος με διαφορά 16 πόντους(23-39). Σε ένα πιο ανοιχτό δεύτερο δεκάλεπτο έκανε ένα επιμέρους 14-25. 


Σε αντίστοιχα επίπεδα
Κατά δυο ανέβηκε η διαφορά στην τρίτη περίοδο για το 36-54. Ο Άτλας είχε ένα επιμέρους 13-15 υπέρ του.

Μαχητικοί οι «πράσινοι»


Πάλεψε αρκετά η Π.Α.Κ., που είχε ένα επιμέρους 9-7 στην τελευταία περίοδο, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 45-61. Αποβλήθηκαν από πλευράς Π.Α.Κ. οι: Αποστόλης Νούλας και Ερμής Καραμπάς. 

Τα δεκάλεπτα
9-14, 23-39, 36-54, 45-61

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κουδουνάς, Πιπέρας 7, Κατσαρός 2, Νούλας 19(2), Σβερώνης, Γραμματίκας 2, Μαυραγάνης 2, Μπακατσιάς 1, Τσάνε 3(1), Ντότσικας, Καραμπάς 5, Μπόνιας 4

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 10(1), Κουρλός, Ανδρέου, Κάππας 1, Σεριανάι Κ. 5, Κακαβάς 8, Μαντέκας, Χονδρός 10(1), Σαμαντάς 3(1), Σεριανάι Δ. 19(2), Δροσίνης 5, Μπουμπουρής

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος& Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Αλίκη Ευαγγελοδήμου





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος