Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Παίδες: Αναγέννηση Μαλεσίνας-Γ.Σ. Άτλας 40-86

Εμφάνιση-όνειρο για τους παίδες του Άτλαντα, που συνέτριψαν εκτός έδρας την ισχυρή Μαλεσίνα με 40-86.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 31 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Μαλεσίνας και άρχισε στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του πρωταθλήματος παίδων της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Αναγέννηση του Μιχάλη Θάνου μετά την εμφατική πρεμιέρα μέσα στις Λιβανάτες γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα, μένοντας από νωρίς αρκετά πίσω στο σκορ. Η Μαλεσίνα διατηρεί ωστόσο ελπίδες πρόκρισης. Πρώτος σκόρερ και μοναδικός διψήφιος των Φθιωτών ήταν ο Χρήστος Ταμπούρης με 11 πόντους.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά είχε ιδανική παρουσία στο παρκέ, φτάνοντας σε μια τεράστια νίκη από όλες τις απόψεις. Οι Καρπενησιώτες έκαναν την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση κόντρα σε έναν αήττητο μέχρι τον αγώνα αντίπαλο. Η ήττα από την Ιτέα τους «αφύπνισε» και πλέον διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ο Δημήτρης Σεριανάι σταμάτησε στους 24 με ένα εύστοχο 3ποντο.
Για την 3η αγωνιστική οι Καρπενησιώτες θα υποδεχτούν στις 13 Απριλίου τον Κύνο Λιβανατών σε ένα κομβικό ματς. Η Μαλεσίνα θα αντιμετωπίσει την ίδια ημέρα εκτός έδρας τον Άρη Αμφίκλειας.

Ονειρική εμφάνιση
Μια εκπληκτική παρουσία είχε μέσα στο γήπεδο ο Άτλαντας, που κέρδισε με εντυπωσιακή διαφορά και πλέον «κρατά» τις τύχες στα χέρια του. Η δουλειά προπονητών και αθλητών βγαίνει με τον καλύτερο τρόπο στο παρκέ. 


«Έσπασε» το αήττητο
Μέχρι το παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων η Αναγέννηση Μαλεσίνας ήταν αήττητη, έχοντας κάνει το 13 στα 13.

Στο παιδικό της ΑΕΚ
Η ανδρική Μαλεσίνα του Μιχάλη Θάνου συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ . Διατηρεί εξαιρετικές ακαδημίες, με αρκετά παιδιά της να αγωνίζονται και στη «μεγάλη» ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολύ καλής δουλειάς η μεταγραφή του Δημήτρη Καραμίντζου στην ΑΕΚ.

Ένας διψήφιος


Για τους γηπεδούχους ο Χρήστος Ταμπούρης (Φωτογραφία) πέτυχε 11 πόντους με δυο 3ποντα και ακολούθησε με 9 ο Γιάννης Μπλόντζος.

Όμιλος-«φωτιά»
Οι εκτός έδρας νίκες του Άτλαντα και της Αμφίκλειας έβαλαν «φωτιά» στην υπόθεση πρωτιά, που οδηγεί στον μεγάλο τελικό.

Επιθετικός πλουραλισμός


Ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία) με 24, ο Κώστας Σεριανάι με 16 και ο Στέφανος Μήτσιο με 15 πόντους αποτέλεσαν τα επιθετικά «όπλα» των νικητών.  Διψήφιος με 10 και ο Παύλος Ανδρέου. 


«Αφεντικό» από νωρίς
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξαιρετικά στο παρκέ και προηγήθηκαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με 10-27. 


Δια περιπάτου
Ο Άτλας «καθάρισε» τη νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, το οποίο έκλεισε στο +33 υπέρ του(17-50), μετά από ένα επιμέρους 7-23 στη δεύτερη περίοδο, παίζοντας ιδανικά σε άμυνα και επίθεση. 


Στα ίδια επίπεδα
Κατά έναν αύξησε τη διαφορά του στην τρίτη περίοδο ο Γυμναστικός, οδηγούμενος στο 31-65. Το επιμέρους σκορ ήταν 14-15 για την ομάδα του Άγγελου Σαμαντά. 


Δεν πατούσε «φρένο»
Κυρίαρχος για 40΄ ήταν ο Άτλας, καθώς έφτασε στο τελικό 40-86. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 9-21 για τους φιλοξενούμενους. Με 5 φάουλ έκλεισαν το ματς ο Καραμίτζος των γηπεδούχων και ο Γιώργος Δροσίνης των νικητών. 


Τα δεκάλεπτα
10-27, 17-50, 31-65, 40-86

Συνθέσεις Ομάδων

Μαλεσίνα (Μιχάλης Θάνος): Καραμίντζος 5(1), Καραστάθης Ε., Χαραλάμπους, Δημητρός 7, Ταμπούρης 11(2), Μπλόντζος 9, Καραστάθης Σ., Παΐσιος, Γκικόπουλος 8, Κοτσιομίτας, Πασάι, Ψωρομίτας 

Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 2, Κατσαρός 2, Μπούργος, Ανδρέου 10, Σεριανάι Κ. 16(1), Μανταλιός 2, Κάππας 6, Ελεζάι, Σεριανάι Δ. 24(1), Μήτσιος 15(1), Δροσίνης 9, Μπουμπουρής

Διαιτητές: Γιώργος Χριστοδούλου& Μαρία Κάλφα (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Μπουγιέτσας-Αλκιβιάδης Νιαβής-Αργύρης Σταματάκης (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)


















Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής