Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Ποταμιά-Αίολος 3-0

Στους Μεγαλοχωρίτες της Ποταμιάς κατέληξε το ντέρμπι της Α΄ ΕΠΣΕ, που με πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη επικράτησαν του Αίολου με σκορ 3-0.
Το ντέρμπι της πρώτης κατηγορίας του νομού μας έγινε την Κυριακή(31/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στης 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνειακαι παρουσία περίπου 200 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη μετά από ένα «κλειστό»  πρώτο 45λεπτο ήταν κυρίαρχη στην επανάληψη, όπου σκόραρε 3 φορές φτάνοντας σε μια καθαρή νίκη. Ο Σπύρος Ξαγάρας, ο Μιχάλης Νούλας και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στις καθυστερήσεις σκόραραν για την ομάδα του Μεγάλου Χωριού. Δοκάρι είχε ο Γιάννης Χρυσάφης.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα δε βρέθηκε σε καλή μέρα και κατέρρευσε στην επανάληψη γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Αρκετά «ατού» της ομάδας κινήθηκαν σε ρηχά νερά με την ήττα να έρχεται φυσιολογικά. Ο Κώστας Μπόνιας, που είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα στο 75΄.
Η ομάδα της Ποταμιάς τερμάτισε στην 1η θέση έχοντας 40 βαθμούς, ενώ ο Αίολος δεύτερος με 37. Η Ποταμιά θα ξεκινήσει στα PlayOff με 6 βαθμούς, ενώ ο Αίολος με 5.

Επιτέλους…κόσμος
Μετά από αρκετό καιρό ματς της Α΄ Ευρυτανίας έγινε με αρκετό κόσμο στις κερκίδες. Το ντέρμπι της κατηγορίας παρακολούθησαν περίπου 200 θεατές.


Αβαντάζ πόντου
Η Ποταμιά με την νίκη της θα ξεκινήσει τα PlayOff με 6 βαθμούς, έχοντας προβάδισμα ενός πόντου από τον Αίολο που ξεκινάει με 5. Οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους οριστικά στα μπαράζ.

Δεν έγινε το ρεκόρ
Στο παρά 1 ο Αίολος δεν μπόρεσε να σπάσει ένα ρεκόρ που κρατάει δεκαετίες στην Α΄ ΕΠΣΕ. Ο Αίολος είχε δεχθεί μέχρι το σημερινό ματς 2 τέρματα, με την καλύτερη επίδοση παθητικό να την κρατεί ο ΑΠΟΚ με 3 γκολ. Τελικά ο Αίολος δέχτηκε 3 γκολ και έφτασε τα 5 παθητικό σε όλη τη κανονική διάρκεια.

Πρώτη ήττα
Ο Αίολος μετά από 13 ματς αήττητος στο πρωτάθλημα, γνώρισε την πρώτη του ήττα.

Σιγουριά στον «άσο»


Η παρουσία για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια της Ποταμιάς του Γιάννη Σιδεράκη (Φωτογραφία) έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα. Ο άλλοτε επαγγελματίας γκολκίπερ έκανε πολύ καλή εμφάνιση, καταγράφοντας κιόλας με την πρώτη του παρουσία στο τοπικό με καίριες επεμβάσεις.

Παρουσία Παπαντζίμα
Την αναμέτρηση παρακολούθησε από κοντά και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας.

Πρώτη και φέτος
Η Ποταμιά κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά της κανονικής περιόδου.

Απώλεια Παρασκευόπουλου
Δεν έπαιξε για τον Αίολο ο Βασίλης Παρασκευόπουλος λόγω τραυματισμού. Ελάχιστες λύσεις είχε στη διάθεση του ο προπονητής των «τζιαλομπλού» Κώστας Γουλέτας, με τους «μικρούς»  της ομάδας να απέχουν αναίτια από τις υποχρεώσεις της.

Α΄ Μέρος

Ισόπαλο 45λεπτο
Ο Αίολος μπήκε δυνατά στο πρώτο 20λεπτο και είχε και δοκάρι σε φάουλ, η Ποταμιά μετά το 25  ανέβηκε και πήρε τα ηνία του ματς, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

Δοκάρι από στημένο


Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία απώλεσε την καλύτερη του στιγμή στο ματς στο 8΄ όταν ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αριστερά, ο Γιάννης Σιδεράκης απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ενέργεια και μακρινό σουτ του Παχή έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
6΄: Σέντρα-σουτ του Παχή από αριστερά έφυγε λίγο πάνω από το τέρμα του Σιδεράκη.
8΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από αριστερά απέκρουσε θεαματικά ο Σιδεράκης και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.
19΄: Εκτέλεση φάουλ του Χρυσάφη έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
23΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε δυνατά πλάγιο από δεξιά, ο Σταμούλης πήρε την κεφαλιά και το σουτ του Ζαλοκώστα Δ. έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Τοπαλίδη.
38΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. έκανε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ζαραβέλη Χ. και κατέληξε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Χρυσάφης και η κεφαλιά του Λέρη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Μεγαλοχωρίτικη κυριαρχία
Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος, όπου σκόραρε 3 φορές φτάνοντας στο επιβλητικό 3-0.

Ζήτησαν από μια κόκκινη
Μια φορά στο δεύτερο μέρος ζήτησε η κάθε ομάδα κόκκινη κάρτα για αντίπαλο. Πρώτα στο 59΄ η Ποταμιά ζήτησε δεύτερη κίτρινη στον αρχηγό του Αίολου Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο και στο 93΄ ήταν η σειρά του Αίολου να διαμαρτυρηθεί για απευθείας κόκκινη του Γιώργου Πλεξίδα σε μαρκάρισμα εκτός φάσης στον Κώστα Καλύβα. Στην πρώτη περίπτωση ο ρέφερι δεν καταλόγισε κάρτα και στην δεύτερη έδειξε κίτρινη.

Προβάδισμα από στημένο


Στο 55΄ η Ποταμιά σκόραρε για πρώτη φορά στο ντέρμπι, όταν ο Δημήτρης Ζαλοκώστας εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα του Αίολου δεν απομάκρυνε και ο Σπύρος Ξαγάρας  (Φωτογραφία) με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Γιάννη Τοπαλίδη πέτυχε το 1-0. Ο αμυντικός των Μεγαλοχωριτών σημείωσε το δεύτερο του γκολ.






Δοκάρι με Χρυσάφη


Η Ποταμιά είχε δοκάρι με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα όταν η καλοχτυπημένη εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Χρυσάφη σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αίολου.

Πάρε…βάλε


Στο 61΄ ο Γιάννης Χρυσάφης με την μπαλιά ακριβείας έβγαλε τον Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία) τετ α τετ με τον Γιάννη Τοπαλίδη, με τον μεσοεπιθετικό της Ποταμιάς να πλασάρει εύστοχα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ πολύ νωρίς στο ματς στο 2-0. Ο Νούλας ανέβηκε στα 6 γκολ.





Απομάκρυνση Ι. Φλωράκη-Γκορόγια
Στο 65΄ ο προπονητής της Ποταμιάς Γιάννης Φλωράκης και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γκορόγιας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μια απόφαση του ρέφερι(Φάουλ εκτός περιοχής υπέρ του Αιόλου) Δημήτρη Κουρλού, εισβάλοντας στον αγωνιστικό χώρο. Ο ρέφερι με την βοήθεια του παρατηρητή αγώνα Δημήτρη Αθανασόπουλου απομάκρυνε εκτός αγωνιστικού χώρου τους δυο άντρες. Οδηγίες στα εναπομείναντα λεπτά και τις αλλαγές έκανε ο αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής Λάμπρος Φλωράκης.






Αποβολή Μπόνια
Ο Αίολος στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα έμεινε με παίκτη λιγότερο, αφού ο μέσος Κώστας Μπόνιας αντίκρισε την 2η κίτρινη για διαμαρτυρία. Αυτή ήταν η πρώτη αποβολή της ομάδας στο πρωτάθλημα. 



Το «κερασάκι» στο 94΄


Ο τελευταίος λόγος στο ματς άνηκε ξανά στην Ποταμιά που σκόραρε το τρίτο της τέρμα στην τελευταία φάση του αγώνα στο 94΄. Ο Πάνος Μπουμπουρής από τα δεξιά έβγαλε τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία) μόνο απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο παίκτης της Ποταμιάς τον απέφυγε και πλάσαρε στην κενή εστία γράφοντας το τελικό 3-0. Ο «Πελέ» αναδείχτηκε δεύτερος σκόρερ με 16 τέρματα, πίσω από τον Δημήτρη Κατσαδούρο του Αιόλου, ο οποίος είχε 29. 






Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα του Αίολου αδράνησε και ο Ξαγάρας με ψύχραιμο χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Τοπαλίδη έκανε το 1-0.
60΄: Καλοχτυπημένο φάουλ του Χρυσάφη σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αίολου.
61΄: Ο Χρυσάφης με υπέροχη μπαλιά έβγαλε τον Νούλα μόνο απέναντι στον Τοπαλίδη και αυτός με ιδανικό πλασέ «έγραψ娻 το 2-0.
65΄: Χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Παχή απέκρουσε εντυπωσιακά από την δεξιά του γωνία ο Σιδεράκης.
75΄: Μετά από συνδυασμό Νούλα-Γενιτσαρόπουλου-Μισύρη,  ο τελευταίος πλάσαρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
75΄: Ο Μπόνιας αντικρίζει 2η κίτρινη για διαμαρτυρία και αποβάλλεται.
82΄: Ευθύβολο σουτ του Φούκα εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Ποταμιάς.
83΄: Ο Χρυσάφης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η προβολή του Μπουμπουρή στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ.
84΄: Χαμηλό σουτ του Τριανταφυλλόπουλου έφυγε λίγο άουταπό το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
86΄: Ο Λέρης με υπέροχη ενέργεια τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο που σούταρε διαγώνια και ο Τοπαλίδης μπλόκαρε.
94΄: Ο Μπουμπουρής έκανε την μπαλιά από δεξιά,  ο Γενιτσαρόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Τοπαλίδη τον τρίπλαρε και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους, φωνάζοντας δυνατά και συνεχόμενα το όνομα της ομάδας τους.



Διακριθέντες:
Ποταμιά: Ζαλοκώστας, Χρυσάφης, Νούλας, Σιδεράκης
Αίολος: Φούκας, Τριανταφυλλόπουλος

Κίτρινες Κάρτες
Χρυσάφης, Νούλας, Πλεξίδας, Φούκας, Παχής, Τριανταφυλλόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Νομίζω ότι ήταν ένα αρκετά καλό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Πιστεύω ότι η νίκη μας είναι δίκαιη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν ανώτεροι, εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και καταφέραμε και κερδίσαμε με 3-0. Αυτό δε σημαίνει ότι έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, απλά αποκτήσαμε ένα πλεονέκτημα εντός βαθμού, ακολουθούν τα μπαράζ και υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ούτως ώστε να μην γκρεμίσουμε αυτό που έχουμε χτίσει μέχρι τώρα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου, αλλά περισσότερα συγχαρητήρια στα δικά μου τα παιδιά, γιατί πάλεψαν σήμερα, έπαιξαν σωστά και δυνατά και έκαναν ένα από τα καλύτερα φετινά μας παιχνίδια.»

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): *Δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε με τον προπονητή του Αίολου Κώστα Γουλέτα για την δήλωσή του. Πιθανόν δήλωση του να προστεθεί μέσα στις επόμενες ώρες.








Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Σιδεράκης, Μπουμπουρής, Γιαννακόπουλος(82΄ Μπίκας), Ξαγάρας(73΄ λ.τρ. Μισύρης), Φαρμάκης, Κατσαρής, Γενιτσαρόπουλος, Λέρης, Σταμούλης(46΄ Νούλας), Χρυσάφης(88΄ Πλεξίδας), Ζαλοκώστας Δ.

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Τοπαλίδης, Φούκας, Παχής, Ζαραβέλης Χ., Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Ράμμος(78΄ Ζαραβέλης Κ.), Ράικος, Κατσαδούρος, Καλύβας

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος