Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 2-4

Σε ένα ανοικτό παιχνίδι η Ποταμιά «ζευγάρωσε» τις νίκες της στα μπαράζ, επικρατώντας με 4-2 των Καρπενησιωτών του Βελουχίου.
Η αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, διεξήχθη το Σάββατο 13 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και διάστημα συννεφιάς και παρουσία μόλις 30 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα μετά τη συντριβή από τον Αίολο «ανασυντάχθηκε» και προσπάθησε να επανακάμψει στα μπαράζ. Μάλιστα προηγήθηκε με 1-0 με τον Άλεξ Μπακαλίδη στο 6΄ για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ισόπαλο με 1-1. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά σε 2-3 με τον Σπύρο Κωστορρίζο και ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το φινάλε.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη δεν μπόρεσε να βρει τον καλό της εαυτό, βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς με τον Μιχάλη Νούλα στο 14΄ να ισοφαρίζει. Στην επανάληψη με δυο γκολ του Γιάννη Χρυσάφη (Το πρώτο με πέναλτι στο 49΄) και ένα δυο λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου γκολκίπερ Γιώργου Καλύβα έφτασε στο τελικό 2-4.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται την Κυριακή (14/4) με τον Αίολο, ενώ ο ΑΠΟΚ θα παίξει το Σάββατο (13/4) με την Φραγκίστα. Η Ποταμιά έφτασε τους 12 βαθμούς και είναι πρώτη, ενώ ο ΑΠΟΚ έμεινε στους 3, μένοντας εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Μόλις 30
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν μόλις περίπου 30 θεατές. Ο αριθμός ήταν αρκετά απογοητευτικός για ακόμη μια φορά.


Διαφορετική πορεία
Η Ποταμιά μετράει δυο συνεχόμενες νίκες στα Play Off, ενώ ο ΑΠΟΚ ακολουθεί διαφορετική πορεία, έχοντας ισάριθμες ήττες σε 2 ματς στα Play Off.

Πρώτη φορά 2
Για πρώτη φορά φέτος η εστία της Ποταμιάς «παραβιάστηκε» δυο φορές.

Του πήρε τον «αέρα»
Η Ποταμιά σε 5 αναμετρήσεις μετράει ισάριθμες νίκες ενάντια στον ΑΠΟΚ. Είχαν προηγηθεί οι νίκες σε τελικό Super Cup, ημιτελικό κυπέλλου και οι δυο για την κανονική διάρκεια της Α΄ Ευρυτανίας.

«11αδάτοι» Τσούκας & Κωστορρίζος


Ο γηπεδούχος ΑΠΟΚ προχώρησε σε δυο αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς με τον Αίολο. Ο Γιάννης Τσούκας (Φωτογραφία) και ο Σπύρος Κωστορρίζος πήραν φανέλα βασικού, αντικαθιστώντας τους: Μάριο Πατρώνη και Δημήτρη Γκορόγια, που απουσίαζαν.

Βασικοί Σιδεράκης & Κ.Μαντζιούτας

 












Η φιλοξενούμενη Ποταμιά είχε δυο αλλαγές στη βασική της σύνθεση σε σχέση με το ματς ενάντια στην Φραγκίστα. Ο Γιάννης Σιδεράκης (Φωτογραφία Αριστερά) κάθισε κάτω από τα δοκάρια και ο Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Καλύβα και Κώστα Γιαννακόπουλου (Έπαιξαν ως αλλαγή). Νοκ-άουτ ήταν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Κώστας Σταμούλης και Σπύρος Ξαγάρας.

Α΄ Μέρος

Όλα στον άσσο
Ισόπαλο με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο, με το σκορ να διαμορφώνεται στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

«Αιφνιδίασε» ο ιστορικός


Η ομάδα του Βελουχίου ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση, ο Γιάννης Τσούκας έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά σέντραρε και ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) με μονοκόμματο σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του Γιάννη Σιδεράκη «έγραψε» με όμορφο τρόπο το 1-0.




Άμεση απάντηση Μεγαλοχωριτών


Οι κυπελλούχοι του Μεγάλου Χωριού ξεπέρασαν γρήγορα την ψυχρολουσία και μόλις στο 14΄ έφτασαν στην ισοφάριση, ο Χριστόδουλος Μισύρης έκανε την προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σέντραρε και ο «φορμαρισμένος» Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία) στο πρώτο δοκάρι «εκτέλεσε» και με σουτ στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα έφερε το ματς στα ίσα (1-1).




Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Φλωράκης έδωσε για τον Χρυσάφη, που σούταρε ευθύβολα εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
6΄: Ο Τσούκας έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά, σέντραρε και ο Μπακαλίδης με μονοκόμματο σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του Σιδεράκη πέτυχε το 1-0.
14΄: Ο Μισύρης ελίχτηκε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σέντραρε και ο Νούλας στο πρώτο δοκάρι με απευθείας κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
17΄: Απευθείας σουτ του Μπακαλίδη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
38΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά και αδύναμο σουτ του Τσούκα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς στην αριστερή του γωνία.
39΄: Ο Χρυσάφης με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Νούλα που κατέβασε την μπάλα, όμως σούταρε δυνατά πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.

Β΄ Μέρος

Βελτιώθηκε η Ποταμιά
Η ομάδα της Ποταμιάς βελτίωσε αρκετά την εικόνα της και πήρε την νίκη στην επανάληψη φτάνοντας στο τελικό 2-4.

Μπροστά με πέναλτι


Χρειάστηκε να περάσουν 4 λεπτά στην επανάληψη για να προηγηθεί η Ποταμιά. Στο 48΄ ο Λάμπρος Φλωράκης μετά από προσωπική ενέργεια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Βαγγέλη Αθανασόπουλο (Έπαιζε με κίτρινη από το πρώτο ημίχρονο), κερδίζοντας το πέναλτι. Ένα λεπτό αργότερα ο Γιάννης Χρυσάφης (Φωτογραφία) το εκτέλεσε άψογα, σουτάροντας στο αριστερό «Γ» του ΑΠΟΚ για το 1-2.




Νέο γκολ Χρυσάφη
Οι φιλοξενούμενοι «ξεδιπλώθηκαν» στην επίθεση στο 63΄ ο Χρήστος Κατσαρής ταχύτατα έβγαλε μπαλιά ακριβείας για τον Μιχάλη Νούλα, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σέντραρε και ο Γιάννης Χρυσάφης με κοντινή προβολή πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στο παιχνίδι (1-3).




Τραυματισμός Νούλα
Τραυματίας αποχώρησε ο φορμαρισμένος μεσοεπιθετικός της Ποταμιάς Μιχάλης Νούλας.



Μείωσε ο Κωστορρίζος


Νέο ενδιαφέρον απέκτησε το ματς στο 81΄ όταν το Βελούχι μείωσε σε 2-3. Ο Γιάννης Τσούκας έκανε νέα ασίστ, μεταβιβάζοντας την μπάλα για τον Σπύρο Κωστορρίζο, που με χαμηλό σουτ στη δεξιά γωνία του Γιάννη Σιδεράκη μείωσε σε 2-3.



Σκόραρε ο Καλύβας


Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 88΄ όταν ο Κώστας Γιαννακόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο κατά συνθήκη σέντερ φορ( Η φυσική του θέση είναι τερματοφύλακας) Γιώργος Καλύβας με άψογη κοντινή προβολή στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ πέτυχε το τελικό 2-4. 




Αλλαγή οι γκολκίπερ
Οι δυο ομάδες μη έχοντας άλλους αναπληρωματικούς χρησιμοποίησαν μαρκιά από την εστία τους αναπληρωματικούς τους τερματοφύλακες. Από πλευράς ΑΠΟΚ αγωνίστηκε ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου, ενώ από πλευράς Ποταμιάς έπαιξε εκτός εστίας  και σκόραρε ο δεύτερος γκολκίπερ Γιώργος Καλύβας.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Φλωράκης μετά από ατομική ενέργεια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αθανασόπουλο κερδίζοντας το πέναλτι.
49΄: Ο Χρυσάφης εκτελεί το πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «Γ» του ΑΠΟΚ για το 1-2.
59΄: Σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
63΄: Ο Κατσαρής με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Νούλα, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σέντραρε και ο Χρυσάφης με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το 1-3.
64΄: Ο Σκοπέτος βρήκε τον Μπακαλίδη που βρέθηκε απέναντι από τον Σιδεράκη, πλασάροντας μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
72΄: Μακρινό χαμηλό σουτ του Αθανασόπουλου απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
79΄: Ο Φλωράκης πάσαρε στον Χρυσάφη που σούταρε και ο Φακίτσας απέκρουσε στη δεξιά του γωνία, στην επαναφορά νέο σουτ του ποδοσφαιριστή της Ποταμιάς έφυγε άουτ.
81΄: Ο Τσούκας βρήκε τον Κωστορρίζο που μέσα από την περιοχή και δεξιά με ψύχραιμο χαμηλό σουτ στη δεξιά γωνία του Σιδεράκη μείωσε σε 2-3.
83΄: Σουτ του Χρυσάφη εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στη δεξιά του γωνία ο Φακίτσας.
86΄: Ο Κατσαρής έκανε την μπαλιά για τον Γιαννακόπουλο, που ελίχτηκε και σούταρε, με τον Φακίτσα να μπλοκάρει
88΄: Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Καλύβας με κοντινή προβολή στην αριστερή γωνία του Βελουχίου πραγματοποίησε το τελικό 2-4.

Διακριθέντες:
ΑΠΟΚ Βελούχι: Τσούκας, Μπακαλίδης, Κωστορρίζος
Ποταμιά: Χρυσάφης, Κατσαρής, Νούλας

Κίτρινες Κάρτες
Αθανασόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες, πιστεύω ότι ήταν πολύ καλό και σαν θέαμα, γιατί κράτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό την αγωνία. Βέβαια χάσαμε , αλλά είμαι ικανοποιημένος από την αγωνιστικότητα που δείξανε τα παιδιά. Πιστεύω ότι σήμερα ήμασταν πολύ καλύτεροι από το πρώτο παιχνίδι των μπαράζ και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς και καλή συνέχεια.»





Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε στον αγώνα και με την απαραίτητη σοβαρότητα και για αυτό δυσκολευτήκαμε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος βρήκαμε τις λύσεις και κερδίσαμε το παιχνίδι. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου θα πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια αν θέλουμε στο τέλος να τερματίσουμε πρωταθλητές. Θα κοιτάξουμε να δούμε τους 2 τραυματίες που έχουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται, γιατί έρχεται ένα κρίσιμο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ και τους εύχομαι καλή συνέχεια.»



Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Τσίπρας, Τσούκας, Αθανασόπουλος, Τσιάμης, Συγκελόπουλος, Κωστορρίζος, Μπορότης, Σκοπέτος, Μπακαλίδης, Ίβρος(76΄ Παπαϊωάννου)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Σιδεράκης, Μπουμπουρής, Μισύρης(67΄ Γιαννακόπουλος), Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(79΄ λ.τρ. Καλύβας), Λέρης(67΄ Ράικος), Φλωράκης, Χρυσάφης, Ζαλοκώστας Δ.

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Κωνσταντίνα Βλαχογιάννη (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος