Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ποταμιά-Αίολος 2-2

Ανοιχτούς «λογαριασμούς» για την 19η Μαΐου άφησαν Ποταμιά και Αίολος μετά το ισόπαλο 2-2, το οποίο δεν άλλαξε κάτι στην βαθμολογία των μπαράζ.
Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο  της 3ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος του και παρουσία περίπου 150 με 200 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς ,αφού στα πρώτα δευτερόλεπτα του προηγήθηκε με τέρμα του Μιχάλη Νούλα. Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη στο 45΄ ήρθε η ισοφάριση και στο 65΄ βρέθηκε να χάνει στο σκορ για να ισοφαρίσει 6 λεπτά αργότερα ο Χρήστος Λέρης. Οι Μεγαλοχωρίτες ολοκλήρωσαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κώστα Γιαννακόπουλου.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα δέχτηκε γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς και ήταν αναγκασμένος να ανοιχτεί, για μην ηττηθεί ώστε να διατηρήσει ελπίδες τίτλου. Ο Δημήτρης Κατσαδούρος λίγο πριν συμπληρωθεί το 45λεπτο ισοφάρισε σε 1-1 και ο Κώστας Γουλέτας στο 65΄ έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Η ισοφάριση ήρθε στο 71΄ από στημένη φάση με τον Αίολο να τελειώνει και αυτός με 10 λόγω αποβολής του αρχηγού του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου με δεύτερη κίτρινη.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται την Κυριακή 5 Μαΐου με την Φραγκίστα, ενώ ο Αίολος θα παίξει το Σάββατο 4 Μαΐου με τον ΑΠΟΚ. Η Ποταμιά παρέμεινε στην 1η θέση φτάνοντας τους 13 βαθμούς, ενώ ο Αίολος ακολουθεί με 12.

Μάζεψε κόσμο
Ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου 150 με 200 θεατών και κάτω από συννεφιά.


«Σουπερλιγκάτος» διαιτητής


Το ματς σφύριξε ο διαιτητής της SuperLeagueαπό τα Τρίκαλα Βαγγέλης Γρατσάνης (Φωτογραφία), ο οποίος κατά τα προηγούμενα χρόνια έχει σφυρίξει αρκετές αναμετρήσεις του ΑΠΟΚ στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Η διαιτητική 3αδα τα πήγε άψογα.

Ανοιχτοί λογαριασμοί
Οι δυο ομάδες πλέον έχουν ανοιχτούς «λογαριασμούς» και εκτός απροόπτου ο τίτλος θα κριθεί στις 19 του Μάη, εφόσον ΑΠΟΚ και Φραγκίστα δεν «κόβουν» κάποιον βαθμό. Η Ποταμιά θα κατακτά το πρωτάθλημα με νίκη ή ισοπαλία, ενώ ο Αίολος θα ψάχνει μόνο την νίκη.

Διατήρησε το αήττητο
Η Ποταμιά παρέμεινε για ένα ακόμη παιχνίδι αήττητη την φετινή σαιζόν, ενώ δέχτηκε σε δεύτερο συνεχόμενο ματς δυο γκολ.

Τρεις διαφοροποιήσεις

 












Ο Γιάννης Φλωράκης παρέταξε την Ποταμιά με 3 διαφοροποιήσεις στην βασική της 11αδα σε σχέση με το ματς με τον ΑΠΟΚ για την 2η αγωνιστική. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, επιστρέφοντας από τραυματισμό και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) στην μεοσεπιθετική γραμμή της ομάδας. Πήραν τις θέσεις των: Χριστόδουλου Μισύρη, Λάμπρου Φλωράκη (Έπαιξαν ως αλλαγή) και Κώστα Μαντζιούτα (Έμεινε στον πάγκο).

Οι αλλαγές του Αιόλου


Και η ομάδα του Αίολου ξεκίνησε με 3 νέα πρόσωπα στην βασική της 11αδα σε σύγκριση με την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής ενάντια στην Φραγκίστα. Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Κέντρο) αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ και ο Μάκης Κωστής(Φωτογραφία Δεξιά/1η φορά βασικός) έπαιξε στο κέντρο. Πήραν τις θέσεις των: Νίκου Ράικου, Κώστα Καλύβα (Χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή) και Κώστα Ζαραβέλη (Έμεινε στον πάγκο).

5…πρώην επαγγελματίες της Α΄ Εθνικής
Για πρώτη φορά σε παιχνίδι της Α΄ Ευρυτανίας αγωνίζονται στο ίδιο ματς συνολικά πέντε πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Α΄ Εθνικής. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς Γιάννη Σιδεράκη(Πανιώνιος, Καλλονή, 34 συμμετοχές) και τον συμπαίχτη του Γιάννη Χρυσάφη(ΟΦΗ, Πανηλειακός, Άρης, Λεβαδειακός, 72 συμμετοχές/2 γκολ), για τον φορ του Αίολου Κώστα Γουλέτα(Προοδευτική, 9 συμμετοχές) και τους Ευρυτάνες Δημήτρη Κατσαδούρο(Θρασύβουλος) και Μάκη Κωστή(Ξάνθη) που αγωνίζονται στο συγκρότημα του Προφήτη Ηλία. Οι δυο τελευταίοι έχουν καταγράψει συμμετοχή σε 18αδα με τις ομάδες τους στην Α΄ Εθνική αλλά όχι συμμετοχή.

Α΄ Μέρος

Στην αρχή και τέλος
Δυο τελικές(Στο 1΄και στο 45΄) έγιναν με αξιώσεις προς την αντίπαλη εστία και αυτές κατέληξαν σε γκολ, για να κλείσει το πρώτο μέρος ισόπαλο με 1-1.

Γκολ από τα αποδυτήρια


Δεν συμπληρώθηκε καλά-καλά το 1ο λεπτό και 40 με 45 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα η γηπεδούχος ομάδα του Μεγάλου Χωρίου άνοιξε το σκορ. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος μετά από λάθος του Δημήτρη Κατσαδούρου έβγαλε με μπαλιά τετ α τετ τον Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία) με τον Γιάννη Τοπαλίδη, ο πρώτος πλάσαρε εύστοχα στην δεξιά γωνία γράφοντας πολύ νωρίς το 1-0. Ο Νούλας έχει σκοράρει και στα τρία παιχνίδια των Play Off





Στα αποδυτήρια…με γκολ


Λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου και λίγο πριν συμπληρωθεί το 45ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα του Προφήτη Ηλία. Ο Κώστας Γουλέτας σέντραρε ψηλοκρεμαστά από αριστερά, ο Δημήτρης Κατσαδούρος (Φωτογραφία) πήρε την κεφαλιά από κοντά ο Γιάννης Σιδεράκης απέκρουσε σωτήρια στη δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο παίκτης του Αίολου με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.





Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μετά το λάθος του Κατσαδούρου έκανε την μπαλιά για τον Νούλα, που τετ α τετ με τον Τοπαλίδη πλάσαρε στην δεξιά του γωνία γράφοντας το 1-0.
7΄: Ο Παχής έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε, η μπάλα κόντρα σε αντίπαλο και ο Σιδεράκης μπλόκαρε.
34΄: Εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση του Χρυσάφη μπλόκαρε εύκολα ο Τοπαλίδης.
45΄: Ο Γουλέτας σέντραρε ψηλοκρεμαστά από αριστερά, ο Κατσαδούρος πήρε εξ επαφής την κεφαλιά ο Σιδεράκης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο ίδιος με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Β΄ Μέρος

Άνοιξε το παιχνίδι
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ανοιχτό με τις δυο ομάδες να δίνουν καλύτερο τέμπο στο ματς. Ο Αίολος προηγήθηκε στο 65΄, η Ποταμιά ισοφάρισε στο 71΄ και με τις ομάδες στο τελευταίο 10λεπτο να χάνουν από μια μεγάλη στιγμή για να φτάσουν στο τρίποντο.

Αποχώρησε τραυματίας
Ο Μιχάλης Νούλας αποχώρησε στο 52΄ λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Χριστόδουλος Μισύρης.



Ολική ανατροπή με τον Γουλέτα


Ο Αίολος γύρισε τούμπα το παιχνίδι στο 65΄ και μετά από ταχύτατη αντεπίθεση ο Άγγελος Παχής τροφοδότησε τον Κώστα Γουλέτα, που κατέβασε μέσα στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Γιάννη Σιδεράκη πέτυχε το 1-2.





Απομάκρυνση Φλωράκη
Ο τεχνικός της Ποταμιάς Γιάννης Φλωράκης στο 64΄ απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα για μια απόφαση του ρέφερι Βαγγέλη Γρατσάνη. Οδηγίες για τα εναπομείναντα λεπτά έγινε ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γκορόγιας. Ο κ. Φλωράκης είχε απομακρυνθεί και στο ματς των δυο ομάδων για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.





Άμεση απάντηση με Λέρη


Η Ποταμιά αντέδρασε άμεσα και 6 λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε ισοφάρισε σε 2-2. Στο 71΄ ο Γιάννης Χρυσάφης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Δημήτρης Ζαλοκώστας στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Χρήστο Λέρη που εξ επαφής με νέα κεφαλιά στη δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων ισοφάρισε στο τελικό 2-2.





Πρώτη κόκκινη στο ματς


Στο 73΄ ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) της Ποταμιάς ζήτησε κάρτα για αντίπαλο και είδε ο ίδιος τη 2η κίτρινη και αποβλήθηκε.



Άγουσα και ο Τριανταφυλλόπουλος


Ο Αίολος δυο λεπτά μετά έχασε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, αφού ο αρχηγός του Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γιώργο Φαρμάκη της Ποταμιάς και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.




Μοναδική στιγμή με Φαρμάκη


Η Ποταμιά έχασε σημαντική στιγμή να σκοράρει στο 84΄όταν μετά το κόρνερ του Γιάννη Χρυσάφη από τα δεξιά η κοντινή κεφαλιά του Γιώργου Φαρμάκη αποκρούστηκε σωτήρια σε κόρνερ από τον Γιάννη Τοπαλίδη.



Οι δυο μεγάλες ευκαιρίες του Αίολου

 












Ο Αίολος απώλεσε δυο μεγάλες στιγμές να πάρει τη νίκη πρώτα στο 89΄ το σουτ του Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιάννης Σιδεράκης, με το κόρνερ να εκτελεί από τα δεξιά ο Άγγελος Παχής και τον Χάρη Ζαραβέλη (Φωτογραφία Δεξιά) προ κενής εστίας να κάνει προβολή που να φεύγει άουτ.




Οι καλύτερες φάσεις
65΄: Ο Παχής σέντραρε από δεξιά, ο Γουλέτας κατέβασε ιδανικά μέσα στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς πέτυχε το 1-2.
71΄: Ο Χρυσάφης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ζαλοκώστας πήρε την κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Λέρης με κοντινή κεφαλιά στη δεξιά γωνία ισοφάρισε στο τελικό 2-2.
73΄: Ο Γιαννακόπουλος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία.
75΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος είδε δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Φαρμάκη.
82΄: Ο Χρυσάφης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και την κοντινή κεφαλιά του Φαρμάκη απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ από τη δεξιά του γωνία ο Τοπαλίδης.
84΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Σιδεράκης έκανε λάθος έξοδο, όμως διόρθωσε το λάθος του μπλοκάροντας το πλασέ του Κατσαδούρου στην συνέχεια.
89΄: Ο Καλύβας έκανε έξοχη προσπάθεια μέσα στην περιοχή και αριστερά, σούταρε και ο ΣΙδεράκης απέκρουσε σε κόρνερ.
90΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η προβολή προ κενής εστίας του Ζαραβέλη Χέφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

Διακριθέντες:
Ποταμιά: Νούλας, Φαρμάκης
Αίολος:Κατσαδούρος, Κωστής, Γουλέτας, Παρασκευόπουλος

Κίτρινες Κάρτες
Μπουμπουρής, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Μπισμπίκης, Μπόνιας, Κωστής, Κατσαδούρος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα αρκετά καλό παιχνίδι για τους θεατές, είχε ρυθμό, διακυμάνσεις στο σκορ. Εμείς δε βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από πλευράς τραυματισμών, είχαμε αρκετούς παίκτες τραυματίες. Θα μπορούσαμε βέβαια να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι, προηγηθήκαμε στο πρώτο λεπτό και δεχτήκαμε γκολ στο 45΄ σε ένα χρονικό σημείο που δεν δικαιολογείται. Στο δεύτερο ημίχρονο αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι, χάσαμε μια ευκαιρία, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει και εμείς το παιχνίδι. Το 2-2 είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα και για τις δυο ομάδες. Θα λύσουμε τις διαφορές μας στα επόμενα παιχνίδια και πιθανόν στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι.»

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Για ένα ακόμη παιχνίδι ήμασταν άτυχοι και δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Η ομάδα μου έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, έπαιξε με δύναμη, με πάθος έχοντας πολύ καλή οργάνωση σε άμυνα και επίθεση. Θεωρώ ότι σήμερα μόνο μια ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο και αυτός ήταν ο Αίολος. Παίξαμε ποδόσφαιρο, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και βρήκαμε χώρους απέναντι σε μια Ποταμιά, που ήταν πολύ φοβισμένη. Ο αντίπαλος πέτυχε δυο γκολ, το ένα από στημένο και το άλλο από αναμπουμπούλα στην άμυνα μας. Ήμασταν άτυχοι, έπρεπε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι αν αναλογιστούμε και τις δυο κλασικές ευκαιρίες που χάσαμε στο τέλος. Εμείς συνεχίζουμε, έχουμε 3 παιχνίδια ακόμη μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από τα παιδιά, καθώς διορθώσαμε τα λάθη που κάναμε σε προηγούμενα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε και μέσα από δουλειά στις προπονήσεις να δούμε και τα λάθη που κάναμε σήμερα και να βελτιωθούμε και άλλο στα επόμενα παιχνίδια και κυρίως στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι με την Ποταμιά. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Σιδεράκης, Μπουμπουρής, Γιαννακόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(52΄ λ.τρ. Μισύρης), Λέρης(87΄ Φλωράκης), Γενιτσαρόπουλος(87΄ Σαπούνης), Χρυσάφης, Ζαλοκώστας Δ.

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Τοπαλίδης, Φούκας, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης Χ., Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Παχής, Γουλέτας(74΄ Καλύβας), Κωστής(87΄ Ράικος), Κατσαδούρος

Διαιτητής: Βαγγέλης Γρατσάνης (ΣΔΠ Τρικάλων)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος