Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Φραγκίστα-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-7

Σε ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες ο ΑΠΟΚ νίκησε την Φραγκίστα με 7-1, που δε συμπλήρωσε 11αδα και έπαιζε με 9 και 10 παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα των μπαράζ.
Η αναμέτρηση που ήταν στο πλαίσιο της  3ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, διεξήχθη το Σάββατο 20 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 15 θεατών.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα ξεκίνησε το ματς με 11αδα ανάγκης και 10 παίκτες, μένοντας στο 13΄ και με 9 αμύνονταν σε όλη τη διάρκεια του ματς και προσπάθησε να αποφύγει τον διασυρμό. Στο δεύτερο μέρος (Από το 69΄ και μετά έπαιξε με 11 παίκτες) όμως δέχτηκε αρκετά τέρματα, με το σκορ να ξεφεύγει. Ο Αλέξανδρος Λάμπρου πέτυχε το γκολ της τιμής του ΑΠΟΔΦ, μειώνοντας προσωρινά σε 1-5 στο 72΄.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα μετά τις συνεχόμενες ήττες στο ξεκίνημα της διαδικασίας του μίνι πρωταθλήματος των μπαράζ ευτύχησε να επιστρέψει στις επιτυχίες. Ο Νίκος Σκοπέτος και ο Βασίλης Συγκελόπουλος σε ένα δίλεπτο (34΄και 35΄) έκαναν το 0-2. Στο δεύτερο μέρος με δυο τέρματα των Βαγγέλη Αθανασόπουλου και Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου και ένα του γκολκίπερ Στάθη Φακίτσα που έπαιξε σε όλο το ματς στην επίθεση διαμορφώθηκε το τελικό 1-7.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ παίζει το Σάββατο 4 Μαΐου με τον Αίολο, ενώ η Φραγκίστα την Κυριακή 5 Μαΐου με την Ποταμιά. Ο ΑΠΟΚ με την νίκη του έφτασε τους 6 βαθμούς, παραμένοντας στην 3η θέση, ενώ η Φραγκίστα είναι 4η χωρίς πόντο.

Κοντά στους 15
Ο αγώνας έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 15 θεατών.


Με 9 & 10.. στο 69ο λεπτό έγιναν 11
Η Φραγκίστα είχε πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών της, ξεκίνησε το ματς με 10, από το 13΄ έως το ημίχρονο έπαιξε με 9. Στην επανάληψη άρχισε με 10 και τελικώς από το 69΄ και μετά συμπλήρωσε 11αδα(!)

Απουσίες και ο ΑΠΟΚ
Και η ομάδα του ΑΠΟΚ είχε πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών της, ωστόσο είχε 11αδα έχοντας ως υπηρεσιακό φορ τον τερματοφύλακα της Στάθη Φακίτσα.

Τραυματίας ο Τσούκας
Με πατερίτσες παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαιχτών του από τον πάγκο ο τραυματίας Γιάννης Τσούκας του Βελουχίου.


Α΄ Μέρος

Σε δυο λεπτά
Ο ΑΠΟΚ είχε σε όλο το α΄ μέρος την κατοχή της μπάλας, επιτιθόταν διαρκώς, Έχασε πολλές ευκαιρίες για να προηγηθεί με 0-2 σε ένα δίλεπτο (34΄,35΄).

Τραυματισμός Ζήκα…με 9


Ο ΑΠΟΔΦ έχασε λόγω τραυματισμού στο 13΄ τον παίκτη-προπονητή του Μάκη Ζήκα και έμεινε με 9 παίκτες.


Πανέμορφο γκολ Σκοπέτου


Στο 34΄ ο Νίκος Σκοπέτος «ξεκλείδωσε» την άμυνα των γηπεδούχων, όταν ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος του πάσαρε και ο Αθηναίος μέσος από μακρινή απόσταση σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Κώστα Κατσαδούρου γράφοντας το 0-1.



Ο «τοξοβόλος» Τσίλιας


Ένα λεπτό μετά ο ΑΠΟΚ «ζευγάρωσε» τα τέρματα του. Η ομάδα του Καρπενησίου μετά τη σέντρα του Σπύρου Πατρώνη από τα δεξιά και το χαμηλό σουτ του Βασίλη Συγκελόπουλου (Φωτογραφία) στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΔΦ έφτασε στο 0-2. Ο «Σύγκε» πανηγύρισε το τέρμα του αναπαριστάνοντας….έναν τοξοβόλο.




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Πατρώνης σέντραρε από δεξιά και το γυριστό σουτ του Τριανταφύλλου μπλόκαρε ο Κατσαδούρος.
10΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά και σουτ του Μπακαλίδη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
13΄: Ο Τριανταφύλλου έβγαλε σέντρα από αριστερά και το πλασέ του Φακίτσα μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Κατσαδούρος.
14΄: Μακρινό σουτ του Αθανασόπουλου απέκρουσε με τις γροθιές σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
16΄: Ο Αθανασόπουλος σέντραρε και η κεφαλιά του Φακίτσα έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
17΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από αριστερά και την προβολή του Πατρώνη από κοντά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Κατσαδούρος.
29΄: Μακρινό ευθύβολο σουτ του Σκοπέτου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κατσαδούρος.
34΄: Ο Αθανασόπουλος πάσαρε στον Σκοπέτο, που με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας της Φραγκίστας (0-1).
35΄: Ο Πατρώνης σέντραρε από δεξιά και ο Συγκελόπουλος με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το 0-2.


Β΄ Μέρος

Αλλαγή Φραγκίστας
Στο 46΄ εισήλθε στο ματς ως αλλαγή ο Πάνος Ράπτης.. της Φραγκίστας,  αντικαθιστώντας τον Μάκη Ζήκα, με τους γηπεδούχους να γίνονται 10 ξανά.

Χαλαροί…ρυθμοί
Ελεύθερο ματς χωρίς σκοπιμότητες έγινε στο δεύτερο 45λεπτο με το σκορ να διαμορφώνεται στο 1-7 υπέρ του Βελουχίου.

0-3 από Αθανασόπουλο


Ο ΑΠΟΚ έφτασε στο 0-3 όταν στο 56΄ ο Φώτης Ζαχαράκης σέντραρε από δεξιά και ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος με σουτ, αφού ξεμαρκαρίστηκε διαμόρφωσε το 0-3.



Σκόραρε ο Τριανταφυλλόπουλος


Ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος στο 63΄ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κώστα Κατσαδούρου μετά τη σέντρα του Βασίλη Συγκελόπουλου από αριστερά και με σουτ από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.



Νέο τέρμα του «μικρού»
Στο 69΄ ο Θανάσης Τριανταφύλλου σέντραρε από δεξιά, ο Κώστας Κατσαδούρος απέκρουσε και στην επαναφορά ο νεαρός Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος με πλασέ έκανε το 0-5, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.



Έγιναν 11


Από το 69΄ και μετά οι γηπεδούχοι της Φραγκίστας συμπλήρωσαν 11αδα και έπαιξαν στα εναπομείναντα λεπτά χωρίς αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς εισήλθε στο γήπεδο ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία).

Μείωσε με Λάμπρου


Το γκολ της τιμής πέτυχε στο 72΄ η γηπεδούχος ομάδας όταν μετά την μπαλιά του Χρήστου Γενιτσαρόοπουλου, ο Αλέξανδρος Λάμπρου βρέθηκε τετ α τετ με τον Γρηγόρη Παπαϊωάννου πλάσαρε εύστοχα και μείωσε σε 1-5.



Απευθείας φάουλ
Στο 74΄ ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος με χαμηλή εκτέλεση φάουλ από αριστερά «έπιασε στον ύπνο» την ομάδα της Φραγκίστας και σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-6.



Τέρμα του κίπερ


Το τελικό σκορ του αγώνα το πραγματοποίησε στο 77΄ με καρφωτή κεφαλιά ο γκολκίπερ Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία) μετά τη σέντρα του Θανάση Τριανταφύλλου από δεξιά. Ο Φακίτσας «μιμήθηκε» τον Γιώργο Καλύβα της Ποταμιάς, που είχε σκοράρει και αυτός μια εβδομάδα νωρίτερα. 



Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Κοντινό πλασέ του Ζαχαράκη από δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Κατσαδούρος.
56΄: Ο Ζαχαράκης από δεξιά γύρισε για τον Αθανασόπουλο, που απόφυγε έναν αντίπαλο του με σουτ στην δεξιά γωνία έκανε το 0-3.
63΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Κατσαδούρος απέκρουσε προ του Φακίτσα και ο Τριανταφυλλόπουλος εύκολα σε κενή εστία πραγματοποίησε με πλασέ το 0-4.
65΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Φακίτσας πήρε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ της Φραγκίστας μπλόκαρε.
68΄: Ατομική ενέργεια από δεξιά του Ζαχαράκη και σουτ του ίδιου απέκρουσε ο Κατσαδούρος.
69΄: Ο Τριανταφύλλου σέντραρε από δεξιά, ο Κατσαδούρος απέκρουσε και ο Τριανταφυλλόπουλος με πλασέ στην επαναφορά έκανε το 0-5.
71΄: Σουτ του Μάκκα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαϊωάννου.
72΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Λάμπρου που τετ α τετ με τον Παπαϊωάννου πλάσαρε εύστοχα για το 1-5.
74΄: Χαμηλό φάουλ του Αθανασόπουλου από αριστερά κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα (1-6).
77΄: Ο Τριανταφύλλου σέντραρε από δεξιά και ο Φακίτσας με καρφωτή κεφαλιά στην δεξιά γωνία διαμόρφωσε το τελικό 1-7.

Διακριθέντες:
Φραγκίστα:-
ΑΠΟΚ Βελούχι: Αθανασόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Τριανταφύλλου, Σκοπέτος

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

*Ο προπονητής-παίκτης της Φραγκίστας Μάκης Ζήκας αποχώρησε νωρίς από το γήπεδο λόγω τραυματισμού.










Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα εύκολο απόγευμα, ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε. Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα.»











Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Καμαρέτσος, Μάκκας, Γαλανός Σ., Ζαγκότσης, Γούλας Ν., Λάμπρου, Ζήκας(46΄ λ.τρ. Ράπτης), Γενιτσαρόπουλος

ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Παπαϊωάννου, Τριανταφυλλόπουλος, Τριανταφύλλου, Αθανασόπουλος, Τσιάμης(46΄ Τσίπρας), Συγκελόπουλος, Πατρώνης, Ζαχαράκης, Φακίτσας, Μπακαλίδης, Σκοπέτος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1η Βοηθός: Κωνσταντίνα Βλαχογιάννη (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος