Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Φραγκίστα-Αίολος 1-3

«Ζευγάρωσε» τις νίκες του στα Play Off και ο Αίολος ξεπερνώντας το εμπόδιο της Φραγκίστας με σκορ 1-3.
Το ματς ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από βροχόπτωση και διάστημα συννεφιάς χωρίς παρουσία θεατών.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα μετά τη συντριβή στην πρεμιέρα της διαδικασίας από την Ποταμιά παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα και ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Παρότι βρέθηκε να χάνει στο 14΄ με 0-2, στο δεύτερο μέρος μείωσε με σκόρερ τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο και μπήκε στο ματς, ενώ στο 90΄ είχε χαμένο πέναλτι με τον προαναφερθέντα και ευκαιρία να μειώσει ξανά στο γκολ.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα πήρε με γκολ του Κώστα Μπόνια στο 7΄ και του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου στο 14΄ πολύ σημαντικό προβάδισμα. Παρότι δέχτηκε την μείωση του σκορ ο Κώστας Μπουμπουρής στο 60΄ έβαλε μπροστά την ομάδα του ξανά με δυο γκολ διαφορά μπροστά. Ο Γιάννης Τοπαλίδης απέκρουσε στο 90΄ εκτέλεση πέναλτι.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Αίολος θα αντιμετωπίσει την Ποταμιά στις 21 Απριλίου, ενώ μια μέρα πριν η Φραγκίστα θα αγωνιστεί με τον ΑΠΟΚ. Ο Αίολος είναι 2ος έχοντας 11 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΔΦ 4ος χωρίς πόντο.

«Κεκλεισμένων»…και αυτό(!)
Συνηθισμένη είναι  η εικόνα στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου, με τον αγώνα των Play Off του νομού μας να γίνεται ξανά χωρίς θεατές(!)

Ζαγκότσης αντί Μπούκα


Ο ΑΠΟΔΦ είχε μόλις μια αλλαγή στη βασική του 11αδα σε σχέση με το ματς της πρώτης αγωνιστικής με την Ποταμιά. Ο Γιώργος Ζαγκότσης πήρε τη θέση του Κώστα Μπούκα, που απουσίαζε.

Επιστροφή Μπόνια-Βασικός ο Ράικος


Ο φιλοξενούμενος Αίολος είχε δυο διαφοροποιήσεις στην αρχική του σύνθεση σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΑΠΟΚ. Ο Κώστας Μπόνιας εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του και επανήλθε στην βασική σύνθεση, ενώ ο Νίκος Ράικος (Φωτογραφία) έπαιξε ως δεξιός αμυντικός. Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Μπισμπίκη (Έπαιξε αλλαγή) και Νικήτα Ράμμο (Έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού).

Α΄ Μέρος

Γρήγορο 0-2
Η ομάδα από τον Προφήτη Ηλία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 14΄ είχε πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων.

Επέστρεψε με γκολ


Ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) επέστρεψε με γκολ, αφού στο 7΄ μόλις ο Τόλης Φούκας έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά, σέντραρε και ο Κώστας Μπόνιας με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Χρήστου Σάλτη έκανε το 0-1.



Το δεύτερο από τον αρχηγό


Ο αρχηγός του Αίολου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Στο 14΄ ο Κώστας Μπόνιας σέντραρε από δεξιά, ο Δημήτρης Κατσαδούρος «έσπασε» με το κεφάλι για τον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο, που με σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΦ πραγματοποίησε το 0-2.



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Φούκας έκανε όμορφη ενέργεια από αριστερά, σέντραρε και ο Μπόνιας με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Σάλτη έκανε το 0-1.
10΄: Σουτ του Ράικου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
14΄: Ο Μπόνιας έβγαλε σέντραρε από δεξιά, ο Κατσαδούρος Δ. πήρε την κεφαλιά και ο Τριανταφυλλόπουλος με αριστερή στην δεξιά γωνία πέτυχε το 0-2.
23΄: Δυνατό σουτ του Μπόνια εκτός περιοχής απέκρουσε θεαματικά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
27΄: Ο Καλύβας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Φούκα από κοντά πέρασε πάνω από την εστία του Σάλτη.
42΄: Ο Ράικος σέντραρε από δεξιά, ο Παχής πήρε την κεφαλιά και ο πορτιέρο της Φραγκίστας απέκρουσε σε κόρνερ.
43΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και σουτ του Μπόνια απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο Σάλτης.

Β΄ Μέρος

Από μια φορά
Από ένα τέρμα πέτυχαν στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα του 1-3.

Μπήκε στο ματς


Η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας μπήκε στο ματς στο 50΄ μειώνοντας σε 1-2. Ο Μάκης Ζήκας έκανε την μπαλιά για τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία), που μπήκε ταχύτατα από αριστερά στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Γιάννη Τοπαλίδη μείωσε σε 1-2.



Επαφή..και γκολ


Ο Αίολος διεύρυνε το προβάδισμα του σε 1-3 με τον άνθρωπο της μιας…επαφής. Στο 60΄ ο Άγγελος Παχής σέντραρε και ο Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία) «πετάχτηκε» στο πρώτο δοκάρι και με προβολή στην αριστερή γωνία του Χρήστου Σάλτη πραγματοποίησε το τελικό σκορ (1-3).


Δοκάρι Παχή


Ο Αίολος είχε δοκάρι 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο Χάρης Ζαραβέλης πάσαρε στον Άγγελο Παχή, που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής στην ρίζα της αριστερής δοκού του Χρήστου Σάλτη.


Χαμένο πέναλτι Γενιτσαρόπουλου


Με την συμπλήρωση των 90΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Γιάννης Μπισμπίκης τροφοδότησε τον Βαγγέλη Μάκκα, που πλάσαρε εξ επαφής τον Γιάννη Τοπαλίδη, ο οποίος απέκρουσε, στην επαναφορά ο Δημήτρης Μπισμπίκης απέκρουσε τη μπάλα με το χέρι με τους γηπεδούχους να κερδίζουν το πέναλτι. Ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος το εκτέλεσε, ο Γιάννης Τοπαλίδης (Φωτογραφία) απέκρουσε στην δεξιά του γωνία χαμηλά και στην συνέχεια είπε ξανά «όχι» στο σουτ του Γενιτσαρόπουλο, κάνοντας διπλή εντυπωσιακή επέμβαση.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κατσαδούρος Δ. πάσαρε στον Παχή, που σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
50΄: Ο Ζήκας έκανε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο, που μπήκε από αριστερά τετ α τετ στην περιοχή με τον Τοπαλίδη πλάσαρε στην αριστερή του γωνία και μείωσε σε 1-2.
60΄: Ο Παχής σέντραρε από δεξιά και ο Μπουμπουρής με εξ επαφής προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σάλτη (1-3).
72΄: Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και η κοντινή προβολή του Ράικου έφυγε πάνω από το τέρμα του Σάλτη.
82΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
86΄: Σουτ του Μπόνια εκτός περιοχής απέκρουσε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
87΄: Ο Ζαραβέλης Χ. πάσαρε στον Παχή, που σούταρε χαμηλά στην ρίζα της αριστερής δοκού, με την μπάλα να περνά άουτ.
90΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε την μπαλιά για τον Μάκκα που πλάσαρε εξ επαφής τον Τοπαλίδη που απέκρουσε και στην συνέχεια ο Μπισμπίκης Δ. έκανε χέρι. Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι ο Τοπαλίδης απέκρουσε στη δεξιά του γωνία, και στην συνέχεια σουτ του Γενιτσαρόπουλου στην επαναφορά απέκρουσε ο Τοπαλίδης.

Διακριθέντες:
Φραγκίστα: Γενιτσαρόπουλος, Καμαρέτσος
Αίολος: Μπόνιας, Ράικος, Ζαραβέλης Χ.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Δ., Μπουμπουρής, Ζήκας

Δηλώσεις Προπονητών

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα):«Παρά τις πολλές απουσίες για άλλη μια φορά πιστεύω ότι σήμερα σταθήκαμε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Η διαφορά δυναμικότητας δεν μας επέτρεψε να κάνουμε κάτι καλύτερο, αλλά μείναμε συγκεντρωμένοι και ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί από τα προηγούμενα μεταξύ μας παιχνίδια με τον Αίολο. Συγχαρητήρια στον Αίολο για τη νίκη του.»







Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Είμαι απογοητευμένος, σήμερα η ομάδα μου έκανε μια κακή εμφάνιση, ίσως η πιο κακή που έχουμε κάνει ακόμη και από το παιχνίδι με την Ποταμιά. Θα ήθελα να αναφέρω αν μίτοι άλλο ότι υπήρχε ένας εκνευρισμός που τον προκάλεσε ο διαιτητής πριν αρχίσουμε το παιχνίδι, καθώς υπήρχε μια κατάσταση χύμα, αφού δεν έγινε είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα αυτή η εικόνα δεν αρμόζει στο πρωτάθλημα.»




Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης,  Μπισμπίκης Φ., Καμαρέτσος, Μπισμπίκης Ι., Ράπτης, Μάκκας, Γαλανός Σ.(46΄ Λαθύρης), Κατσαδούρος Κ., Γενιτσαρόπουλος, Ζήκας, Ζαγκότσης

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Τοπαλίδης, Φούκας, Ράικος, Ζαραβέλης Χ., Ζαραβέλης Κ., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Παχής, Γουλέτας(63΄ Παρασκευόπουλος), Καλύβας(46΄ Μπουμπουρής Κ.), Κατσαδούρος Δ.(67΄ Μπισμπίκης Δ.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)








 





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος