Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα της θέρμανσης του κλειστού Καρπενησίου


Ξεκίνησαν οι εργασίες που αφορούν το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και το κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκηρύχτηκε από τον Δήμο Καρπενησίου και ανάδοχος εταιρεία του είναι η «Ανταίος Κατασκευαστική Α.Ε.».
Το χρόνιο πρόβλημα του κλειστού γυμναστηρίου Καρπενησίου με τη θέρμανση θα αποτελεί πια παρελθόν, καθώς επί σειρά ετών οι αθλούμενοι έκαναν προπόνηση κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες, που έθεταν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, πόσω μάλλον όταν επρόκειτο και για μικρά παιδιά.
Ήδη στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου τοποθετήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός στο χώρο της κερκίδας με τη χρήση τριών αντλιών θερμότητας. Εντός των ημερών θα τεθεί σε λειτουργία.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου για θέματα αθλητισμού Ταξιάρχης Κουτρομάνος έκρινε εύστοχα ότι οι εργασίες θα έπρεπε να αρχίσουν με τη θέρμανση του κλειστού, δίνοντας λύση στο μεγαλύτερο «αγκάθι» του γυμναστηρίου.  Οι εργασίες θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.
Το έργο περιλαμβάνει συνολικά ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ πίσω από τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου και του δρόμου που οδηγεί στα αποδυτήρια. Θα διεκπεραιωθεί  καθαίρεση τμήματος τοιχίου της περίφραξης του οικοπέδου, που είναι φτιαγμένο από τσιμεντόλιθους, κατασκευή σιδήρων κιγκλιδωμάτων, καθαίρεση των πλακών που βρίσκονται μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο, κατασκευή νέας πλακόστρωσης, επένδυση των σκαλιών που οδηγούν στο γυμναστήριο, αντικατάσταση πορτοποραθύρων στο κλειστό γυμναστήριο, αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης από λέβητα πετρελαίου στο κλειστό γυμναστήριο με αντλίες θερμότητας(Η πρώτη εργασία που πραγματοποιήθηκε), τοποθέτηση τάπητα πίσω από τα τέρματα του γηπέδου ποδοσφαίρου, συντήρηση του κτιρίου βαρών(βάψιμο, στέγη, κουφώματα), των αποδυτηρίων ποδοσφαίρου(βάψιμο, στέγη, κουφώματα) και συμπληρωματικός φωτισμός στον στίβο άθλησης.