Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Κώστας Αναγνωστόπουλος: «Ευκαιρία για το βόλεϊ της Ευρυτανίας να αναγεννηθεί»


Τα τα τελευταία χρόνια ο νομός της Ευρυτανίας δεν έχει εκπροσώπηση στο άθλημα του βόλεϊ στην περιφέρεια της κεντρικής Ελλάδας. Οι ομάδες βόλει της Π.Α.Κ. και του Άτλαντα είναι ανενεργές. Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος είναι ο υπεύθυνος της ΕΣΠΕΚΕΛ για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Στερεά Ελλάδα και ευρύτερα στην περιοχή μας.
Μας παραχώρησε μίνι συνέντευξη και μας μίλησε για το ρόλο στο άθλημα αλλά και τι πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί ξανά το άθλημα στην Ευρυτανία.

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Να σας καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την δουλειά που κάνετε τα τελευταία χρόνια στην κεντρική Ελλάδα και σχετικά με την συγκρότηση του περιφερειακού τμήματος Παγκορασίδων.
«Συγκρότησα το 1ο κλιμάκιο Παγκορασίδων την περίοδο 2015-2017 ,το οποίο κέρδισε για πρώτη φορά τα Θεσσαλικά κλιμάκια των δεκάδων αθλητριών στις Εθνικές ομάδες. Νομίζω ήταν η αρχή των επιτυχιών για τους 4 νομούς μας. Όσοι συνάδελφοι προπονητές αντιλήφθηκαν το μέγεθος της επιτυχίας σήμερα διακρίνονται με τους συλλόγους τους.»

Τι θα μπορούσε να γίνει τα επόμενα χρόνια για να αναπτυχθεί στο άθλημα στην Στερεά Ελλάδα και στην Ευρυτανία;
«Αν και υστερούμε σε αριθμό συλλόγων έναντι της Θεσσαλίας, υπάρχει μία ανοδική πορεία κυρίως των Λοκρικών συλλόγων, ενώ αισθητή την παρουσία της κάνει και η Φωκίδα. Ευκαιρία το βόλεϊ της Ευρυτανίας να αναγεννηθεί και γιατί όχι να διεκδικήσει μία μεγάλη διοργάνωση όπως θα γίνει το επόμενο διάστημα στις Σέρρες.»

Οι υποδομές παίζουν σημαντικό ρόλο. Πως τα νέα παιδιά θα μπορέσουν να μυηθούν στο άθλημα;
 «Το κάλεσμα των διευθυντών είναι πολύ σημαντικό και σύντομα προγραμματίζεται επίσκεψη στα σχολεία της περιοχής για τη διάδοση του αθλήματος.»