Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Ποταμιά-ΠΑΟΚ 8-1

Με το εμφατικό 8-1 η Ποταμιά «σκόρπισε» τον νεανικό ΠΑΟΚ και συνεχίζει ακάθεκτη στην «κούρσα» του πρωταθλήματος.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή(3/3) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 12.30 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία ελάχιστων θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έχοντας πολλές απουσίες βασικών της έκανε υγιεινό περίπατο, κυριαρχώντας πλήρως στο ματς και φτάνοντας σε μια επιβλητική νίκη. Χατ-τρικ σημείωσε στο δεύτερο μέρος σε διάστημα 12 λεπτών ο Κώστας Σταμούλης, δυο φορές σκόραρε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και από μια οι: Μιχάλης Νούλας, Λάμπρος Φλωράκης και Γιώργος Φαρμάκης.
Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε χωρίς τον πρώτο προπονητή του Γιώργο Χρυσαφόπουλο και με τον Λάκη Αναστασόπουλο να έχει τον ρόλο του παίκτη-προπονητή. Ο «δικέφαλος» είχε πολλές απουσίες και αυτός και δε κατάφερε να αποφύγει την βαριά ήττα. Το γκολ «της τιμής» πέτυχε στην επανάληψη ο Ανδρέας Καώνης που μείωσε προσωρινά σε 7-1.
Την επόμενη (12η) αγωνιστική όσον αφορά το πρωτάθλημα η Ποταμιά αγωνίζεται το Σάββατο (16/3) με την ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει και αυτός την ίδια μέρα με τον Αίολο. Η Ποταμιά παραμένει στην κορυφή, μαζί με τον Αίολο έχοντας 31 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι 7ος με 4 πόντους.

Άδεια η κερκίδα
Η πρωινή αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής του τοπικού έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες, παρουσία λιγότερων από 10 θεατών.

Απουσία Χρυσαφόπουλου
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Χρυσαφόπουλος απουσίαζε και το ρόλο του παίκτη-προπονητή είχε ο Λάκης Αναστασόπουλος.

Τώρα τελικός
Η Ποταμιά στρέφει πλέον την προσοχή της στον τελικό κυπέλλου του Σαββάτου (9/3) κόντρα στην Φραγκίστα.

Στο γήπεδο ο Πρόεδρος
Διάστημα της αναμέτρησης παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας.


Μεσημεριανό ματς
Ο αγώνας έγινε στις 12:30, καθώς μετά ακολούθησε η συνάντηση των Αγράφων με την ΑΕΚ. Το αθλητικό κέντρο είναι ακόμη καλυμμένο με χιόνι και η επιτροπή πρωταθλήματος υποχρεώθηκε να ορίσει όλα τα ματς του Καρπενησίου στο Δημοτικό Στάδιο.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα 4
Η Ποταμιά κυριάρχησε στο πρώτο 45λεπτο και έφτασε σε ένα εύκολο 4-0.

Κεφαλιά Νούλα


Ο Μιχάλης Νούλας μόλις στο 8΄ με κεφαλιά εξ επαφής μετά το κόρνερ του Χριστόδουλου Μισύρη από τα δεξιά και την ασταθή απόκρουση του Άγγελου Γυφτομήτρου πέτυχε το 1-0. Ο Νούλας επέστρεψε με το 4ο του γκολ μετά τον τραυματισμό του.



10΄ μετά


Δέκα λεπτά μετά το 1-0 οι Μεγαλοχωρίτες σκόραραν ξανά βάζοντας νέα γκολ με κεφαλιά, στο 18΄ λοιπόν ο Χρήστος Λέρης σέντραρε από αριστερά και ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) από το ύψος του πέναλτι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το 2-0. Αυτό ήταν το 6ο τέρμα στο πρωτάθλημα του έμπειρου μεσοεπιθετικού.


Με ίδιο τρόπο


Με κεφαλιά σημειώθηκε και το 3-0 της Ποταμιάς. Στο 25΄ ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο προωθημένος κεντρικός αμυντικός Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία) με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Δεύτερο σερί ματς με γκολ για τον δυναμικό στόπερ των Μεγαλοχωριτών.



Εκμεταλλεύτηκε το λάθος


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) έκλεψε την μπάλα στο 35΄ από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία έκανε το 4-0.



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Μισύρης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και μετά το λάθος του Γυφτομήτρου ο Νούλας μ εξ επαφής κεφαλιά έκανε το 1-0.
18΄: Ο Λέρης σέντραρε από αριστερά και ο Φλωράκης από το ύψος του πέναλτι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το 2-0.
20΄: Ο Ράικος έδωσε στον Μισύρη, που σούταρε και ο Γυφτομήτρος μπλόκαρε.
23’: Ο Νούλας γύρισε από τα δεξιά και σουτ του επερχόμενου Ζαλοκώστα έφυγε ψηλά άουτ.
25΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Φαρμάκης με κεφαλιά πραγματοποίησε το 3-0.
34΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γυφτομήτρος.
35΄: Μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Γενιτσαρόπουλος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία έγραψε το 4-0.
38΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Μισύρη, που σούταρε και ο Γυφτομήτρος μπλόκαρε.

Β΄ Μέρος

Άλλα 4…και 8-1
Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη με την Ποταμιά να βάζει άλλα τέρματα, τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει το γκολ «της τιμής» και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 8-1.

Χατ-τρικ σε 12΄


Ο φορ Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) σε διάστημα 12΄ λεπτών πέτυχε χατ-τρικ και το 4-0 έγινε 7-0. Στο 54΄ μετά το γύρισμα του Χριστόδουλου Μισύρη από αριστερά σκόραρε εξ επαφής με προβολή (5-0). Στο 58΄ με σουτ εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-0, ενώ στο 66΄ μετά το φάουλ του Γιώργου Ράικου με κοντινή προβολή «έγραψε» το 7-0. Ο πολλάκις πρώτος σκόρερ της κατηγορίας «Σταμ» ανέβηκε στα 9 γκολ.






Το γκολ «της τιμής»


Ο νεανικός ΠΑΟΚ στο 70΄ πέτυχε το γκολ της τιμής όταν μετά τη σέντρα του Γιώργου Κελεσίδη από δεξιά, ο Ανδρέας Καώνης (Φωτογραφία) κατέβασε την μπάλα και με όμορφο σουτ στην δεξιά γωνία του Γιώργου Καλύβα μείωσε στο 7-1.




Σε ρόλο δημιουργού
Ο Κώστας Σταμούλης στο 72΄ ανέλαβε ρόλο δημιουργού τροφοδότησε τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, που με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής πραγματοποίησε το τελικό σκορ (8-1). Ο «Πελέ» έχει 12 γκολ και είναι ο δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Σουτ του Νούλα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.
54΄: Ο Μισύρης σέντραρε από αριστερά και ο Σταμούλης με προβολή εξ επαφής πέτυχε το 5-0.
58΄: Ο Σταμούλης με σουτ εκτός περιοχής σκόραρε για το 6-0.
59΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
66΄: Ο Ράικος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Σταμούλης με προβολή από κοντά διαμόρφωσε το 7-0.
70΄: Ο Κελεσίδης σέντραρε από δεξιά, ο Καώνης στόπαρε και με σουτ στην δεξιά γωνία του Καλύβα μείωσε σε 7-1.
72΄: Ο Σταμούλης έβγαλε στον Γενιτσαρόπουλο,  που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής τον Γυφτομήτρο(8-1).

Διακριθέντες:
Ποταμιά: Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος, Νούλας
ΠΑΟΚ: -

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Είχαμε ένα εύκολο έργο σήμερα, κατακτήσαμε ακόμη τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε βλέποντας  τα επόμενα παιχνίδια. Καλή συνέχεια στην ομάδα του ΠΑΟΚ.»








Λάκης Αναστασόπουλος (ΠΑΟΚ): «Λόγω της απουσίας του προπονητή της ομάδας Γιώργου Χρυσαφόπουλου είχα σήμερα την καθοδήγηση της ομάδας. Ο αγώνας δεν χωράει κάποια περαιτέρω κριτική, το σκορ τα λέει όλα. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς, της εύχομαι καλή συνέχεια.»








Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Μισύρης, Φλωράκης(46΄ λ.τρ. Σταμούλης), Γενιτσαρόπουλος, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας, Λέρης, Μπουμπουρής, Ράικος, Ζαλοκώστας Ι.

ΠΑΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Γυφτομήτρος, Κελεσίδης, Καώνης, Τσάρας, Μουστάκης, Αναστασόπουλος(62΄ Νεραντζάκης), Λάνης, Ρουμελιώτης, Μαστρογιάννης(50΄ Φύκας), Τόλης, Χότζα

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος