Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ακαδημία Ιστιαίας-Π.Α.Κ. 79-63

Η νεανική ομάδα της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης κέρδισε τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες, όμως η νίκη κατέληξε δίκαια στην Ακαδημία Ιστιαίας με 79-63.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 24 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Ιστιαίας, αρχίζοντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Οι δυο ομάδες δεν θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση του θεσμού, καθώς τα τρία «εισιτήρια» καταλήγουν σε Άτλαντα, Φάλαρα και Πρωτέα Λαμίας.
Η Ακαδημία Ιστιαίας του Σπύρου Γάτσου έφτασε στο πρώτο της θετικό αποτέλεσμα, ύστερα από τέσσερις ήττες. Έχοντας από το ξεκίνημα το προβάδισμα, το διατήρησε ως το τέλος και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εντός έδρας υποχρεώσεις της. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης με 32 πόντους. Οι Ευβοιώτες έχουν πλέον μια νίκη και τέσσερις ήττες.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ταξίδεψε στην Εύβοια με αρκετές ελλείψεις, απόλυτα νεανική σύνθεση και διακρίθηκε με τη μαχητικότητα της. Ιδιαίτερα στην επανάληψη βελτίωσε το αγωνιστικό πρόσωπο της, παλεύοντας ως το τέλος. Ο Γιώργος Ντότσικας ήταν εξαιρετικός με 19 πόντους. Η Ακαδημία έμεινε χωρίς νίκη σε πέντε παιχνίδια.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά στις 7 Απριλίου για την 8η αγωνιστική. Η Ιστιαία θα αγωνιστεί το Καρπενήσι απέναντι στον Άτλαντα, ενώ στο ίδιο γήπεδο η Π.Α.Κ. θα υποδεχτεί τον Πρωτέα Λαμίας. «Εκκρεμεί» το ματς Π.Α.Κ.-Ακαδημία Ιστιαίας για τον πρώτο γύρο.

1η νίκη
Οι γηπεδούχοι σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Οι δυο ομάδες μετρούσαν μόνο ήττες, μέχρι το τζάμπολ του παιχνιδιού.

Τελευταίο εκτός
Η Π.Α.Κ. αγωνίστηκε για τελευταία φορά μακριά από το Καρπενήσι, έχοντας ακόμη τρία ματς στο Καρπενήσι. Αντίθετα η Ιστιαία έδωσε το τελευταίο παιχνίδι στο γήπεδο της.

«Πολυβόλο» ο Μιχαηλίδης


Για τους νικητές ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης(Φωτογραφία) ξεχώρισε με 32 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο, αποτελώντας το επιθετικό «όπλο» της Ιστιαίας. Αλέξανδρος Αλεξίου και Στάθης Μάκρας ακολούθησαν με 9.

19 για Ντότσικα

 












Για την Π.Α.Κ. ο Γιώργος Ντότσικας(Φωτογραφία αριστερά), παίχτης της ομάδας πόντων σημείωσε 19 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα. Ο έφηβος Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχε 17 με μια τρίποντη «βόμβα».

Με αθλητές των ακαδημιών
Οι Καρπενησιώτες συμμετείχαν στο παιχνίδι με αθλητές των ακαδημιών(παίδων και εφήβων) με εξαίρεση μόνο τον Φθιωτό φοιτητή Γιώργο Λάνη. Παρόλα αυτά οι επτά καλαθοσφαιριστές της είχαν πολύ καλή παρουσία.

Γυναικεία υπόθεση
Τρεις γυναίκες ορίστηκαν και εκτέλεσαν χρέη κριτών αγώνα.

Δυνατά μπήκε η Ιστιαία
Το συγκρότημα του Σπύρου Γάτσου έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 24-9.

Σημαντική διαφορά
Με +22 έκλεισαν οι γηπεδούχοι το παιχνίδι, κάνοντας ένα επιμέρους 18-11 στη δεύτερη περίοδο. Έφτασαν στο 42-20, κυριαρχώντας στο παρκέ..

Ελεύθερο μπάσκετ
Σκόραραν αρκετούς πόντους εκατέρωθεν στην τρίτη περίοδο οι δυο ομάδες, κλείνοντας στο 67-43. Το επιμέρους αποτέλεσμα ήταν 25-23 υπέρ των γηπεδούχων.

Εντυπώσεις Π.Α.Κ.
Η Πανευρυτανική δεν τα παράτησε και στο τελευταίο δεκάλεπτο με ένα επιμέρους 12-20 μείωσε στο τελικό και δίκαιο 79-63. Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου βελτίωσε την αμυντική της λειτουργία.

Τα δεκάλεπτα
24-9, 42-20, 67-43, 79-63

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία Ιστιαίας (Σπύρος Γάτσος): Αλεξίου 9, Μιχαηλίδης 32(1), Σελίμης 7(1), Μάκρας 9(1), Μπέμπελος 4, Ραδόπουλος, Κακογιάνννης 8, Γκατζούρης 2, Κολλιάτος, Τερερές 2, Σταματόπουλος 6

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Καραμπάς 17(1), Γραμματίκας 11, Μαυραγάνης, Μπακατσιάς 2, Λάνης, Ντότσικας 19(3), Μπόνιας 14

Διαιτητές: Λάμπρος Μασλατζίδης& Παναγιώτης Βαρσαμάς (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Αθανασία Βελεσιώτη-Αναστασία Χαλαστάρα-Χριστίνα Μαμασούκα (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)







Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Κατερίνα Μπαλωμένου, Ακαδημία Ιστιαίας