Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 6-1

Έχοντας 6 γκολ και 6 δοκάρια ο ΑΠΟΚ κέρδισε εύκολα τα Άγραφα με 6-1.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή(17/3) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 25 με 30 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και έφτασε σε μια ευρεία νίκη. Σκόραρε 6 φορές χάριης τα τέρματα των: Φώτη Ζαχαράκη(2), Άλεξ Μπακαλίδη(2), Σπύρου Κωστορρίζου και Νίκου Σκοπέτου. Έξι φορές προσπάθειες ποδοσφαιριστών του σταμάτησαν στα αντίπαλα δοκάρια (3 δοκάρια είχε ο ΑλεξΜπακαλίδης και από ένα οι: Θωμάς Τσίπρας, Βαγγέλης Αθανασόπουλος και Νίκος Σκοπέτος).
Τα Άγραφα του Δημήτρη Σερπάνου παρατάχτηκαν με 10 παίκτες και τον προπονητή τους να αγωνίζεται στην θέση του γκολκίπερ και «μοιραία» δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι. Κατέβαλλαν φιλότιμες προσπάθειες, και πέτυχαν το γκολ «της τιμής» με πέναλτι του Δημήτρη Σερπάνου, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί χαμένο πέναλτι του Ταξιάρχη Καλύβα.
Την επόμενη (13η) αγωνιστικήο ΑΠΟΚ αγωνίζεται με το Ραπτόπουλο εκτός έδρας την Κυριακή (24/3), ενώ τα Άγραφα παίζουν με την Ποταμιά την ίδια ημέρα. Το Βελούχι έφτασε τους στους 24 βαθμούς και είναι στην 3ηθέση, ενώ τα Άγραφα είναι στην 5η θέση με 13 πόντους.

25 με 30
Ο αγώνας έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 25 με 30 θεατών.


Με 10 τα Άγραφα
Η ομάδα των Αγράφων αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο με παίκτη λιγότερο, ενώ ο προπονητής της Δημήτρης Σερπάνος έπαιξε στην θέση του γκολκίπερ. Μια ημέρα νωρίτερα και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να συμπληρώσει ενδεκάδα.

6 γκολ-6 δοκάρια
Ο ΑΠΟΚ ήταν «καταιγιστικός» σκόραρε 6 φορές και είχε και 6 δοκάρια(!)

Εκτός μπαράζ
Ο «νεοφώτιστος» Κατσαντώνης μένει εκτός μπαράζ, καθώς το «εισιτήριο» καταλήγει στη Φρακγίστα.

Α΄ Μέρος

Σαφής υπεροχή
Παίζοντας με παίκτη παραπάνω ο ΑΠΟΚ δε συνάντησε δυσκολίες σκόραρε τρεις φορές, είχε και τρία δοκάρια για να κλείσει το σκορ του υπέρ στο ημίχρονο με 3-1, με τα Άγραφα να χάνουν πέναλτι και να κερδίζουν νέο στην συνέχεια της φάσης, φτάνοντας στο γκολ.

Το πρώτο δοκάρι
Ο ΑΠΟΚ στο 5΄ σημάδεψε για πρώτη φορά τα αντίπαλα δοκάρια,  όταν σουτ του ΆλεξΜπακαλίδη είχε αυτή την κατάληξη.


Άνοιξε το σκορ


Το Βελούχι στο 7΄ άνοιξε το σκορ, ο Γιάννης Τσούκας σέντραρε από δεξιά και ο Σπύρος Κωστορρίζος (Φωτογραφία) με σουτ στην αριστερή γωνία των Αγράφων πέτυχε το 1-0. Ο νεαρός άσος έφτασε τα 5 γκολ. 



2-0 με σκόρερ Μπακαλίδη


Στο 20΄ ο Βασίλης Συγκελόπουλος από αριστερά τροφοδότησε τον Άλεξ Μπακαλίδη που με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0.



Προσωπικό τέρμα


Ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία) έκανε όμορφη προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή πλάσαρε στην δεξιά γωνία διαμορφώνοντας το 3-0.




Άτυχος ο Τσίπρας


Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ΑΠΟΚ είχε δοκάρι όταν προσπάθεια του Θωμά Τσίπρα και σουτ από το ύψος του πέναλτι χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Δημήτρη Σερπάνου.


Διαδοχικά πέναλτι…και 3-1

 












Τα Άγραφα σε κέρδισαν δυο διαδοχικά πέναλτι. Στο 38΄ ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Αριστερά) ανατράπηκε από τον Βασίλη Τριανταφυλλόπουλο, κερδίζοντας πέναλτι. Ο «παθών» το εκτέλεσε, ο Στάθης Φακίτσας απέκρουσε και στην συνέχεια το σουτ του Ταξιάρχη Καλύβα βρήκε στο χέρι του Βαγγέλη Αθανασόπουλου,  για να καταλογιστεί ξανά παράβαση εντός περιοχής και πέναλτι από τον διαιτητή Σπύρο Μπύρο. Ο Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία Δεξιά) στο 40΄ το εκτελεί εύστοχα και μειώνει σε 3-1. Δεύτερο τέρμα για τον «Σερ» στο τρέχον πρωτάθλημα. 






Φινάλε με 3ο δοκάρι


Στο 44΄ ο ΑΠΟΚ είχε 3ο δοκάρι στο α΄ μέρος με τη μακρινή προσπάθεια του Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Φωτογραφία) να βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Δημήτρη Σερπάνου και στην συνέχεια να φεύγει άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Πλασέ του Τσούκα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
5΄: Δυνατό σουτ του Μπακαλίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σερπάνου.
7΄: Ο Τσούκας σέντραρε από δεξιά και ο Κωστορρίζος με σουτ στην αριστερή γωνία πέτυχε το 1-0.
20΄: Ο Συγκελόπουλος έκανε την μπαλιά από αριστερά και ο Μπακαλίδης με διαγώνιο σουτ στην δεξιά γωνία διαμόρφωσε το 2-0.
26΄: Έξοχη ατομική ενέργεια του Ζαχαράκη και πλασέ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων (3-0).
27΄: Ο Καλύβας έπαιξε το 1-2 με τον Τσιγαρίδα και σούταρε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι.
30΄: Δυνατό σουτ του Τσίπρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.
34΄: Ο Συγκελόπουλος έβγαλε στον Τσίπρα που σούταρε και ο Σερπάνος απέκρουσε σωτήρια.
38΄: Ο Καλύβας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τριανταφυλλόπουλο και κέρδισε το πέναλτι. Ο Καλύβας το εκτέλεσε, ο Φακίτσας απέκρουσε και στην συνέχεια σουτ του Καλύβα βρήκε στο χέρι του Αθανασόπουλο, για να καταλογιστεί νέο πέναλτι. Ο Σερπάνος το εκτέλεσε εύστοχα, μειώνοντας στο 3-1.
44΄: Μακρινό σουτ του Αθανασόπουλου προσέκρουσε στο αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Β΄ Μέρος

Άλλα..3 γκολ και 3 δοκάρια
Σταθερή ήταν η εικόνα του ΑΠΟΚ και στην επανάληψη, αφού διπλασίασε τα γκολ και τα δοκάρια του φτάνοντας στο 6-1 και στα 6 δοκάρια(!)

Ξεκίνησε με δοκάρι
Το Βελούχι στο δεύτερο λεπτό του β΄ μέρους είχε τέταρτο δοκάρι στο ματς μετά την σέντρα του Σπύρου Κωστορρίζου από τα δεξιά, ο Άλεξ Μπακαλίδης σούταρε στο αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.


Στο επόμενο βρήκε δίχτυα
Ο Άλεξ Μπακαλίδης ένα λεπτό μετά το δοκάρι βρήκε δίχτυα, αφού σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία του Κατσαντώνη για το 4-1. Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο «Μπάκα» ανέβηκε στα 7 τέρματα.



Νέο γκολ Ζαχαράκη
Ο ΑΠΟΚ «ξεχύθηκε» ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Παυσανίας Μπορότης άνοιξε δεξιά στον Φώτη Ζαχαράκη, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Κατσαντώνη για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το 5-1.


Δοκάρι Σκοπέτου
Στο 73΄ ο Νίκος Σκοπέτος σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.


Το πέτυχε 2 λεπτά μετά


Ότι δε κατάφερε στο 73΄ το πέτυχε 2 λεπτά έπειτα ο Νίκος Σκοπέτος (Φωτογραφία)που σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα (6-1). Ο Αθηναίος μεσοαμυντικός πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο πρωτάθλημα.


Δοκάρι υπ αριθμόν 6
Το 6ο δοκάρι του Βελουχίου ήρθε στο 76΄ όταν μετά τη σέντρα του Γιάννη Τσούκα από αριστερά και με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ ο Άλεξ Μπακαλίδης έκανε την κεφαλιά που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κωστορρίζος σέντραρε από δεξιά και σουτ του Μπακαλίδη σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.
48΄: Ο Μπακαλίδης με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής και δεξιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σερπάνου(4-1).
57΄: Εκτέλεση φάουλ του Θεοχάρη πέρασε πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.
63΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Αθανασόπουλο, που σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Σερπάνος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
68΄: Ο Κωστορρίζος σέντραρε από δεξιά και το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Μπακαλίδη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
70΄: Ο Μπορότης έδωσε στον Ζαχαράκη, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με πλασέ στην δεξιά γωνία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1.
73΄: Ο Τσούκας έδωσε στον Σκοπέτο, που σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
75΄:  Ο Σκοπέτος σούταρε εκτός περιοχής και αφού πρώτη μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα για το 6-1.
76΄: Ο Τσούκας σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Μπακαλίδη προ κενής εστίας χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
79΄: Ο Καλύβας πάσαρε στον Θεοχάρη, που σούταρε δυνατά και ο Παπαϊωάννου με όμορφη εκτίναξη από τη δεξιά του γωνία απέκρουσε σε κόρνερ.

Διακριθέντες:
ΑΠΟΚ Βελούχι: Ζαχαράκης, Μπακαλίδης, Συγκελόπουλος
Άγραφα: -

Κίτρινες Κάρτες
Αθανασόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς σήμερα. Βέβαια ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες και αυτό δεν μας τιμά σαν Ένωση, να κατεβαίνουν οι ομάδες με 10 παίκτες. Συγχαρητήρια πάντως στα παιδιά των Αγράφων, έστω και αυτοί οι 10 παλέψανε. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά και περισσότεροι και κερδίσαμε.»






Δημήτρης Σερπάνος (Άγραφα): «Ήταν δεδομένη η ανωτερότητα του αντιπάλου, εξίσου δεδομένη και η δική μας ανυπαρξία στον εξωαγωνιστικό παράγοντα. Σήμερα αναγκαστήκαμε να παίξουμε όλο το παιχνίδι με 10 παίκτες, εκ των οποίων οι δυο ήταν εγώ που έπαιξα τερματοφύλακας και ο Γιαννιώτης, που θεωρώ ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να παίξει στην 11αδα σε οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα. Στην ουσία παίζαμε 11 εναντίων 8. Είναι φυσιολογικό το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στα δικά μου τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν ώστε να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα η ομάδα χωρίς να διασύρεται. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο και καλή πορεία στη μάχη της 4αδας.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας(46΄ Παπαϊωάννου), Τριανταφυλλόπουλος(46΄ Τριανταφύλλου), Μπορότης, Αθανασόπουλος, Ίβρος, Συγκελόπουλος, Κωστορρίζος, Ζαχαράκης, Τσίπρας(46΄ Σκοπέτος), Μπακαλίδης, Τσούκας

Άγραφα (Δημήτρης Σερπάνος): Σερπάνος, Τσάκνης, Τσιγαρίδας, Κωσταρέλος, Θεοχάρης, Κοράκης, Μπίκας Π., Ζανιάς, Γιαννιώτης, Καλύβας

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος