Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΓΕΛ Καρπενησίου-5ο ΓΕΛ Λαμίας 3-0

Εντυπωσίασαν τα κορίτσια του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, τα οποία επικράτησαν άνετα με 3-0 του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τρίτη 12 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 11. Ήταν στο πλαίσιο του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων ποδοσφαίρου κοριτσιών.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμαγου κυριάρχησε και με όμορφο ποδόσφαιρο έφτασε εύκολα στην θριαμβευτική νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο βρήκαν δίχτυα οι: Αγγελική Γιαννιώτη και η Κατερίνα Κουρλού, ενώ στην επανάληψη η Βασιλική Οικονόμου τριπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων. Η ομάδα του Καρπενησίου προκρίθηκε στον τελικό της Στερεάς Ελλάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Το 5ο ΓΕΛ Λαμίας του Ηρακλή Οικονόμου που αποτελεί την πρωταθλήτρια ομάδα της Φθιώτιδας δεν κατάφερε να απειλήσει τους αντιπάλους της και είχε αξιόμαχη παρουσία μόνο στο αμυντικό κομμάτι, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.
Οι νικήτριες του Καρπενησίου θα αγωνιστούν στην επόμενη φάση εκτός έδρας με τον νικητή του ζευγαριού της Εύβοιας με τη Φωκίδα, παίρνοντας θέση στον τελικό της Περιφέρειας.

Παράδοση στα κορίτσια
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διακρίνεται η εξαιρετική ομάδα κοριτσιών του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου. Το 2017 κατέκτησε την πρωτιά στη Στερεά Ελλάδα και το 2018 τη δεύτερη θέση σε αυτή. Η επιτυχημένη ομάδα δημιουργήθηκε το 2017 χάρης σε πρωτοβουλίες του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ευρυτανίας.

Ο Ευρυτάνας γυμναστής


Το 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας καθοδηγεί ο Ηρακλής Οικονόμου(Φωτογραφία), που κατάγεται από τη Φουρνά Ευρυτανίας και είναι προπονητής χειροσφαίρισης.

Ο επόμενος αντίπαλος
Οι Καρπενησιώτισσες προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό της Περιφέρειας. Στη 2η φάση θα αγωνιζόταν εντός έδρας απέναντι στην πρωταθλήτρια Βοιωτίας, η οποία όμως δεν συμμετέχει στο θεσμό. Συνεπώς θα παίξουν στην 3η φάση εκτός έδρας κόντρα στον νικητή Εύβοιας-Φωκίδας.

Α΄ Μέρος

Κυριαρχία Καρπενησίου
Με πολύ καλή εμφάνιση η ομάδα του Καρπενησίου ήταν ανώτερη και προηγήθηκε με 2-0, παίζοντας στο μισό γήπεδο την αντίπαλο της.

Προβάδισμα γηπεδούχων


Η Αγγελική Γιαννιώτη(Φωτογραφία) μετά τη σέντρα της Παναγιώτας Τάσιου στο 19ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τις γηπεδούχες, κάνοντας με πλασέ το 1-0.



Θαυμάσιο τέρμα Κουρλού


Το ΓΕΛ Καρπενησίου διπλασίασε τα τέρματα του στο 23ο λεπτό με υπέροχο άπιαστο σουτ εκτός περιοχής της Κατερίνας Κουρλού(Φωτογραφία), μετά την πάσα της Ναταλίας Στεροπούλου.




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Σουτ της Οικονόμου εκτός περιοχής απέκρουσε η Τσόγκα και στην επαναφορά νέο σουτ της Γιαννιώτη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
11΄: Η Οικονόμου επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε πάνω από το τέρμα της Τσόγκα.
19΄: Η Τάσιου σέντραρε από αριστερά και η Γιαννιώτη με πλασέ στη δεξιά γωνία της Φθιωτικής ομάδας έκανε το 1-0.
20΄: Χτύπημα φάουλ της Οικονόμου απέκρουσε η Τσόγκα και στη συνέχεια νέο πλασέ της Στεροπούλου απέκρουσε η αντίπαλη τερματοφύλακας.
21΄: Σουτ της Οικονόμου μπλόκαρε στη δεξιά της γωνία η πορτιέρο του 5ου ΓΕΛ Λαμίας.
23΄: Η Στεροπούλου πάσαρε στην Κουρλού, που με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» της Τσόγκα και σημείωσε το 2-0.

Β΄ Μέρος

Έφτασε στα 3
Η εικόνα της επανάληψης ήταν παρόμοια και η ομάδα του Χρήστου Αρμάγου τριπλασίασε τα γκολ της, φτάνοντας την πανηγυρική πρόκριση.

Βρήκε δίχτυα η Οικονόμου


Στην μοναδική αξιόλογη φάση της επανάληψης η Βασιλική Οικονόμου(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε ασταθές διώξιμο της τερματοφύλακα Δήμητρας Τσόγκα και με ωραίο πλασέ σημείωσε το 3-0. Η σκόρερ αγωνίζεται και διακρίνεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τις Νηρηίδες Φθία.




Οι καλύτερες φάσεις
46΄:  Η Οικονόμου πήρε την μπάλα από λάθος μεταβίβαση της αντιπάλου πορτιέρο και με πλασέ στη δεξιά γωνία της έκανε το 3-0.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Γιόγιου, Κουρλού, Μπίκα, Οικονόμου, Γιαννιώτη, Κοπάνου, Τσιώνη(36΄ Φέγγου), Τάσιου, Στεροπούλου, Κωνσταντοπούλου, Γιαννοπούλου

5o ΓΕΛ Λαμίας (Ηρακλής Οικονόμου): Τσόγκα, Μηλιώνη, Γουργιώτη, Μπούρα, Χριστοπούλου, Τρίγγου, Σιαφάκα, Σταΐκούρα, Μπάλλα, Κραββαρίτη, Κρουστάλη(Ντόβα, Σίρα Μ., Καρυάμπα, Σίρα Σ.)

Διαιτητής: Γιάννης Φλωράκης
1ος Βοηθός: Δημήτρης Ράπτης
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος