Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-5ο ΓΕΛ Λαμίας 2-1

Παλικαρίσια πρόκριση στην επόμενη φάση πέτυχε το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, που κέρδισε με 2-1 την πρωταθλήτρια ομάδα της Φθιώτιδας του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας.
Ο αγώνας διεξήχθη την Τρίτη 12 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 12 και 30. Ήταν στο πλαίσιο του Πανελλήνιο Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων ποδοσφαίρου αγοριών, παρουσία αρκετών μαθητών, που δημιούργησαν μια πολύ δυνατή ατμόσφαιρα.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου έφτασε σε μια μεγάλη νίκη, εκπροσωπώντας επάξια τον νομό Ευρυτανίας σε Πανελλήνιο επίπεδο. Ο Σπύρος Κωστορρίζος άνοιξε νωρίς το σκορ και ο Ανδρέας Φύκας λίγο πριν το τέλος του αγώνα χάρισε τη νίκη στους «πράσινους», που ήταν άριστοι τακτικά και εξαιρετικοί σε όλες τις γραμμές.
Το 5ο ΓΕΛ Λαμίας του Ηρακλή Οικονόμου δεν βρήκε τη συνοχή του στον αγωνιστικό χώρο και παρουσιάστηκε αρκετά νευρικό απέναντι σε έναν «διαβασμένο» αντίπαλο. Ισοφάρισε στην επανάληψη με τον Κώστα Σβούκα, όμως η χαρά του κράτησε λίγο. Στο φινάλε αποβλήθηκε ο Γιώργος Ζιάκας των «κόκκινων».
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας προχωρούν στην 2η Πανελλήνια φάση και θα υποδεχτούν στο Καρπενήσι τους αντίστοιχους της Βοιωτίας.

12ος παίχτης
Τη συμπαράσταση των ένθερμων φιλάθλων του είχε το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, που έσπρωξε την ομάδα προς τη νίκη. Συνθήματα, πανό, τύμπανο και καπνογόνα έδωσαν άλλον τόνο στη σχολική ποδοσφαιρική συνάντηση.



Επανάληψη θριάμβου
Το 2015 το ΕΠΑΛ Καρπενησίου είχε επικρατήσει με 1-0 του 4ου τότε ΓΕΛ Λαμίας, έχοντας στις τάξεις του τον νυν ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού Πάνο Λιάγκα.

Σε τρεις ομάδες               
Τρεις ομάδες καθοδηγούσε ταυτόχρονα ο γυμναστής ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καρπενησίου Χρήστος Αρμάγος.

Ίδια τριάδα
Η διαιτητική τριάδα των Φλωράκη-Ράπτη-Κουρλού διεύθυνε και τα δυο παιχνίδια.

Πάλι εντός
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας θα αντιμετωπίσουν στη δεύτερη φάση τους πρωταθλητές Βοιωτίας στο Καρπενήσι.

Τα αδέρφια Κωστορρίζου


Ο Σπύρος Κωστορρίζος του ΕΠΑΛ Καρπενησίου τέθηκε αντιμέτωπος με τον αδερφό του Τάσο Κωστορρίζο(Φωτογραφία) του 5ου ΓΕΛ Λαμίας.

Πρωτάθλημα εις διπλούν
Το 5ο ΓΕΛ Λαμίας κατέκτησε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και στα αγόρια και στα κορίτσια, αλλά γνώρισε τον αποκλεισμό από τα Λύκεια του Καρπενησίου.

Α΄ Μέρος

Παθιασμένο ΕΠΑΛ
Εξαιρετική αρχή έκανε στο ματς το ΕΠΑΛ Καρπενησίου που προηγήθηκε με 1-0 του 5ου ΓΕΛ Λαμίας, «πατώντας»  πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Έξοχο τελείωμα 


Με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ ο Σπύρος Κωστορρίζος(Φωτογραφία) άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 6ο λεπτό.





Τραυματισμός τερματοφύλακα


Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος ο πορτιέρο της Λαμίας Στέλιος Νασέλας-Δημητρίου(Φωτογραφία) τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Κοπάνη.


Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Ζιάκας δοκίμασε σουτ, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
6΄: Ο Κωστορρίζος Σ. με πανέμορφο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία των Λαμιωτών και έκανε το 1-0.
10΄: Κάθετη πάσα του Κωστορρίζου Σ. στον Σταμούλη, σουτ του τελευταίου από δεξιά μπλόκαρε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
19΄: Σουτ που επιχείρησε ο Κωστορρίζος Α. μάζεψε στη δεξιά του γωνία ο Παπαϊωάννου.
34΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Τσούκα απομάκρυνε σε κόρνερ ο αντίπαλος κίπερ.

Β΄ Μέρος

Γκραν-γκινιόλ
Το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν δραματικό. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν την πολύτιμη νίκη εν μέσω πανηγυρισμών. Αποβλήθηκε στο φινάλε ποδοσφαιριστής του 5ου ΓΕΛ Λαμίας.

Δεν μέτρησε το τέρμα


Ο Άρης Ρέπας(Φωτογραφία) πλάσαρε εύστοχα μετά την μπαλιά του Σπύρου Κωστορρίζου, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον α΄ βοηθό κ. Ράπτη.




«Ψηλοκρεμαστή» ισοφάριση


Το 5ο ΓΕΛ Λαμίας με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ του Κώστα Σβούκα(Φωτογραφία) στο 59΄ και ισοφάρισε σε 1-1. 




Με γκολ-φάουλ του Φύκα


Δυο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο νικητήριο 2-1 με χτύπημα φάουλ του Ανδρέα Φύκα(Φωτογραφία) από καλό σημείο. 






Αποβολή και τέλος


Ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε ο Γιώργος Ζιάκας(Φωτογραφία) των φιλοξενούμενων, που είχε στη συνέχεια ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον διαιτητή του αγώνα Γιάννη Φλωράκη, που έδωσε τέλος στο παιχνίδι λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας.




Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Σέντρα του Χρυσικού από δεξιά, πλασέ του Σταμούλη στο πρώτο δοκάρι μάζεψε ο τερματοφύλακας των Λαμιωτών.
55΄: Χτύπημα φάουλ του Σβούκα κόντραρε και απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΕΠΑΛ. Ο Γαλανός εκτέλεσε από δεξιά και η κεφαλιά του Σουβαλιώτη κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
59΄: Με πολύ ωραίο σουτ του Σβούκα εκτός περιοχής και αριστέρα, που κατέληξε στο αριστερό «Γ» του Παπαϊωάννου επετεύχθη το 1-1.
68΄: Ο Φύκας εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση και σημάδεψε χαμηλά τη δεξιά γωνία του ΓΕΛ(2-1).
69΄: Ο Κανατάς δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
70΄: Αποβολή του Ζιάκα των φιλοξενούμενων κάτω από ένταση.

Κίτρινες Κάρτες
Χρυσικός

Διακριθέντες
ΕΠΑΛ Καρπενησίου: Συνολικά ως ομάδα
5ο ΓΕΛ Λαμίας: Γκελπενής, Σβούκας

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Παπαϊωάννου, Τριανταφυλλόπουλος, Φύκας, Μαντζιούτας, Τόλης, Μπουμπουρής, Σταμούλης, Τσούκας, Ρέπας, Κωστορρίζος Σ., Χρυσικός

5ο ΓΕΛ Λαμίας (Ηρακλής Οικονόμου):  Νασέλας-Δημητρίου(35΄+3΄ λ.τρ Κοπάνης) Πολύμερος, Τσίκο, Νασιόπουλος, Μιντίλι, Ζιάκας, Σουβαλιώτης, Γκελπενής, Σβούκας, Κανατάς, Κωστορρίζος Α.(36΄ Γαλανός Ι.)

Διαιτητής: Γιάννης Φλωράκης
1ος Βοηθός: Δημήτρης Ράπτης:
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός










































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος