Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Αίολος-ΑΕΚ 5-0

Με κατεβασμένες ταχύτητες ο Αίολος πήρε μια ακόμη νίκη, καθώς κατέβαλλε με το ευρύ 5-0 τη μαχητική ΑΕΚ.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 24 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε υπό την παρουσία 15 θεατών.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα ξεπέρασε χωρίς δυσκολίες το εμπόδιο του αντιπάλου, φτάνοντας στην 6η συνεχόμενη νίκη του με μηδέν παθητικό και διατηρώντας το αήττητο. Χατ-τρικ σημείωσε ο Δημήτρης Κατσαδούρος, ενώ σκόρερ χρίστηκαν επίσης οι: Νικήτας Ράμμος και Κώστας Μπουμπουρής. Δοκάρι είχε ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία μοιράζεται την κορυφή με την Ποταμιά, έχοντας 37 πόντους.
Η ΑΕΚ είχε βελτιωμένο πρόσωπο και κατεβαίνοντας με αμυντικούς προσανατολισμούς κατάφερε να περιορίσει την έκταση της ήττας απέναντι σε μια πρωταγωνίστρια ομάδα. Μάλιστα ο «δικέφαλος» συμμετείχε χωρίς προπονητική καθοδήγηση. Το συγκρότημα των Αγίων Ευρυτάνων έμεινε στην 6η θέση και τους 9 βαθμούς.
Για την 14η αγωνιστική η ομάδα του Προφήτη Ηλία θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 31 Μαρτίου σε ένα σημαντικό ματς κορυφής την Ποταμιά. Μια ημέρα νωρίτερα ο «δικέφαλος» θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στη Φραγκίστα.

Περίπου 15
Την αναμέτρηση που έγινε κάτω από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες παρακολούθησαν περίπου 15 φίλαθλοι.


Εν όψει ντέρμπι
Ο προπονητής του Αιόλου Κώστας Γουλέτας είχε την ευκαιρία να δει την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του εν όψει του ντέρμπι με την Ποταμιά.

Αξιοπρεπής εικόνα
Η ΑΕΚ είχε αρκετά καλή αμυντική παρουσία, ενώ παρουσίασε γενικότερη θετική εικόνα, έχοντας στην αποστολή της 17 ποδοσφαιριστές εν αντιθέσει με άλλες ομάδες, που μετά βίας συμπληρώνουν ενδεκάδα.

«Σπάει» τα κοντέρ
Ο Δημήτρης Κατσαδούρος του Αιόλου πρόσθεσε ακόμη τρία τέρματα, φτάνοντας τα 29 συνολικά. Με διαφορά αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, με τον άλλοτε επαγγελματία ποδοσφαιριστή να ανεβάζει επίπεδο τον Αίολο σε όλους τους τομείς.


Αντίπαλα τα αδέρφια
Ο Μάκης Κωστής του Αιόλου αντιμετώπισε τον κατά δυο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του Νίκο Κωστή της ΑΕΚ.


Διατηρεί το μηδέν


Για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι ο πορτιέρο του Αιόλου Γιάννης Τοπαλίδης(Φωτογραφία) δεν δέχτηκε γκολ. Μάλιστα ο νεαρός κίπερ καλύπτει θέση ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών. Και σε αυτό το ματς απουσίαζαν οι «μικροί» Πάνος Χρυσικός, Αλέξανδρος Τόλης, Νάσος Τριανταφυλλόπουλος και Στάθης Μπουμπουρής.

Χωρίς προπονητή
Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς προπονητική καθοδήγηση, καθώς απουσίαζε ο τεχνικός τους Γιάννης Χάσκος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Α΄ Μέρος

Επιθετικός μονόλογος
Ο γηπεδούχος Αίολος επέβαλλε τον ρυθμό του από την αρχή και προηγήθηκε με 3-0 της ΑΕΚ, που πάλεψε στο αμυντικό κομμάτι.

Κεφαλιά «Κάτσα»
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13΄, όταν ο Κώστας Καλύβας έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Δημήτρης Κατσαδούρος με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 1-0.




Δεύτερο με Ράμμο


Με τη συμπλήρωση 31 λεπτών αγώνων ο Νικήτας Ράμμος(Φωτογραφία) με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής μετά την πάσα του Δημήτρη Κατσαδούρου έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κώστα Ιωάννου, που δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της και πέτυχε το 2-0. Ο Θεσσαλονικιός ποδοσφαιριστής έφτασε τα τρία γκολ.




Ένταξη Θ. Κωστή


Την πρώτη αλλαγή του Κώστα Γουλέτα αποτέλεσε ο Μάκης Κωστής(Φωτογραφία), που έκανε ντεμπούτο για φέτος. Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής προσφέρει μια σημαντική λύση στον προπονητή του.


Τριπλασίασε ο Αίολος
Ο Δημήτρης Κατσαδούρος στο 35΄ με πλασέ εντός περιοχής μετά τη σέντρα του Βασίλη Παρασκευόπουλου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. 


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Μπέσσας επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Τοπαλίδη.
7΄: Ο Κατσαδούρος πλάσαρε από δεξιά, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε και εν συνεχεία ο ίδιος απομάκρυνε προ της γραμμής.
8΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε τον Καλύβα, που πλάσαρε και ο Ιωάννου απέκρουσε, νέο σουτ του Κατσαδούρου πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του «δικεφάλου».
13΄: Σέντρα του Καλύβα από τα αριστερά, ο Κατσαδούρος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 1-0.
15΄: Ο Παρασκευόπουλος τροφοδότησε με σέντρα τον Παχή, που έκανε την προβολή, η οποία κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.
23΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Ράμμο, το σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το τέρμα του Ιωάννου.
31΄: Ο Κατσαδούρος έδωσε στον Ράμμο, το χαμηλό σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής κατέληξε στη δεξιά γωνία της ΑΕΚ(2-0).
35΄: Σέντρα του Παρασκευόπουλου από αριστερά, ο Κατσαδούρος με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ιωάννου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0

Β΄ Μέρος

Έφτασε τα 5
Ακόμη δυο φορές σκόραραν οι γηπεδούχοι, φτάνοντας στο τελικό και άνευ κριτικής 5-0.

Έκανε χατ-τρικ


Ο ποιοτικός Δημήτρης Κατσαδούρος(Φωτογραφία) πέτυχε το 4-0 στο 65΄ με χαμηλό διαγώνιο σουτ.

Σκόρερ ο «Μπούμπου»


Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκε ο Κώστας Μπουμπουρής(Φωτογραφία), όταν στο 70΄ μετά την ασίστ του Αποστόλη Φούκα διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Ο «Μπούμπου» σκόραρε για 4η φορά στο πρωτάθλημα.

Αρχηγικό δοκάρι 


Η αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου(Φωτογραφία) στο 77΄ προσέκρουσε στη συμβολή των δοκαριών της ΑΕΚ.

Τραυματίας ο Παρασκευόπουλος


Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Βασίλης Παρασκευόπουλος(Φωτογραφία) του Αιόλου τραυματίστηκε και η ομάδα του έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές.

Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Ο Μπόνιας ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
58΄: Πλασέ του Μπόνια πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιωάννου.
59΄: Σέντρα του Καλύβα από δεξιά, κεφαλιά του Μπουμπουρή μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
65΄:  Ο Κατσαδούρος από αριστερά ξεμαρκαρίστηκε και με χαμηλό διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του Ιωάννου «έγραψε» το 4-0.
68΄: Ο Κωστής Θ. τροφοδότησε τον Μπόνια, που σούταρε από καλή θέση δεξιά πάνω από το τέρμα του Ιωάννου.
70΄: Ο Κωστής Θ. πάσαρε στον Φούκα, που έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, πάσαρε στον Μπουμπουρή, ο τελευταίος με χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή πραγματοποίησε το 5-0.
73΄: Σέντρα του Παρασκευόπουλου από αριστερά, σουτ του Μπουμπουρή κατέληξε πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
77΄: Απευθείας φάουλ του Τριανταφυλλόπουλου από καλή θέση προσέκρουσε στη συμβολή αριστερού κάθετου και οριζοντίου δοκαριού του Ιωάννου.
80΄: Ο Καλύβας έκανε ωραία μπαλιά στον Μπουμπουρή, που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
84΄: Προσωπική προσπάθεια και αδύναμο σουτ του Φούκα μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης, Κωστής Ν.

Διακριθέντες
Αίολος: Κατσαδούρος, Τριανταφυλλόπουλος, Φούκας
ΑΕΚ: Ντότσικας, Ιωάννου

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω την αντίπαλη ομάδα, με την οποία έχουμε πολύ καλές σχέσεις, είναι ενός φίλου προπονητή, τον οποίο μετ΄ ευκαιρίας συλλυπούμαι για τον θάνατο συγγενικού προσώπου. Κατ΄ επέκταση για το παιχνίδι ήταν ένα σαν όλα τα υπόλοιπα, θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί και αυτοί που θα έπρεπε. Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε κάποια πράγματα και βγήκαν στο γήπεδο κάποιες φάσεις, που θέλω να βγαίνουν. Ακολουθεί ένα παιχνίδι για την κανονική διάρκεια με τον συνδιεκδικητή του τίτλου, την ομάδα της Ποταμιάς. Για αυτό το παιχνίδι δουλεύουμε όλη την χρονιά και ο καλύτερος ας κερδίσει.»


ΑΕΚ κατέβηκε χωρίς προπονητική καθοδήγηση.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Τοπαλίδης, Φούκας, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης Κ., Μπισμπίκης(46΄ Ζαραβέλης Χ.), Τριανταφυλλόπουλος Χ., Μπόνιας(70΄ Ράικος), Παχής(37΄ Κωστής Θ.), Ράμμος(57΄ Μπουμπουρής Κ.), Κατσαδούρος, Καλύβας

ΑΕΚ (-): Ιωάννου, Λάππας(80΄ Γιαννόπουλος Δ.), Οικονόμου Α., Μπακόλας Κ., Μπακογεώργος, Νιαβής(65΄ Κολλημένος), Ντότσικας, Τελώνης, Αρβανίτης(50΄ Κοτσιμπός), Κωστής Ν., Μπέσσας(57΄ Καλτσής)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος