Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Φάλαρα 38-41

Με ανατροπή στο σκορ τα Φάλαρα επιβλήθηκαν με το 38-41 της πολύ καλής Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης σε ένα αρκετά «κλειστό» παιχνίδι.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 12 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και έγινε υπό το βλέμμα ελάχιστων θεατών.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και έδειξε ικανή για την πρώτη της νίκη, καθώς προηγήθηκε με διαφορά 10 πόντων. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε στις λεπτομέρειες να διατηρήσει το υπέρ της σκορ και γνώρισε την 4η της ήττα σε ισάριθμα ματς. Για τους νεανικούς Καρπενησιώτες ο Ερμής Καραμπάς «έγραψε» 12 πόντους στο ενεργητικό του.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά δυσκολεύτηκαν αρκετά, κατεβαίνοντας στο εκτός έδρας παιχνίδι με αρκετά προβλήματα. Μετά από ένα κάκιστο πρώτο μέρος, στο οποίο σκόραραν μόλις 11 πόντους συνήλθαν στην επανάληψη και έκαναν την ολική ανατροπή. Ο Γιάννης Δημητρίου ηγήθηκε των νικητών με 14 και 2 εύστοχα τρίποντα.  Οι Φθιωτοί έχουν 4 νίκες και 1 ήττα, περνώντας στην πρώτη θέση, καθώς έχουν ματς περισσότερο από τον Άτλαντα.
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου. Η ομάδα της Ευρυτανίας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Κυριακή 24/3 την Ακαδημία Ιστιαίας, ενώ οι Στυλιδιώτες θα υποδεχτούν μια ημέρα νωρίτερα τον Άτλαντα.

«Απουσία» φιλάθλων
Τη συνάντηση παρακολούθησαν μόλις 10 θεατές, στην πλειοψηφία τους αθλητές της παιδικής ομάδας του Άτλαντα, που αγωνίστηκε μετά με την Ιτέα.


«Χαμηλό» σκορ
Οι άμυνες έπαιξαν μεγάλο ρόλο και είναι αξιοσημείωτο πως σημειώθηκαν μόλις 79 πόντοι(!).

Με δυο νέα πρόσωπα

 












Για τους γηπεδούχους την πρώτη τους φετινή εμφάνιση έκαναν οι: Γιάννης Καγκαράς(Φωτογραφία αριστερά) και Μπάμπης Χαντζόπουλος(Φωτογραφία δεξιά). Απουσίαζαν αντίθετα οι: Αποστόλης Νούλας, Γιώργος Λάνης και Αποστόλης Πιπέρας.

Εντυπωσιακός Καραμπάς


Ο Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία), γεννηθείς το 2002 έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση για την Ακαδημία, σκοράροντας 12 πόντους. Γιώργος Σώκος και Βαγγέλης Μπόνιας(Γεννηθείς το 2004) πέτυχαν από 10. Ο έμπειρος Σώκος είχε και ένα εύστοχο 3ποντο. 



Βελτιωμένες εμφανίσεις
Το συγκρότημα της Κατερίνας Μπαλωμένου και του Φώντα Ζαχαρόπουλου παρουσιάζει αρκετά βελτιωμένο πρόσωπο στα τελευταία της ματς, πλησιάζοντας το πρώτο του «ροζ» φύλλο αγώνος.

Στις «πλάτες» του αρχηγού


Ξεχώρισε από πλευράς Φαλάρων ο αρχηγός Γιάννης Δημητρίου(Φωτογραφία). Σκόραρε 14 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Ο Ανδρέας Τσουκαλάς είχε 12 με μια τρίποντη «βόμβα». 



Πρόβλημα στο 24΄΄
Ο χρονομέτρης 24΄΄ Διονύσης Αναγνώστου χρησιμοποίησε από το δεύτερο δεκάλεπτο και ύστερα κινητό τηλέφωνο για τη μέτρηση των 24 δευτερολέπτων της επίθεσης, καθώς το «24αρι» του γηπέδου παρουσίασε πρόβλημα στη λειτουργία του. 

Προκρίνονται τα Φάλαρα
Οι Στυλιδιώτες «κλείδωσαν» την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς από τον 3ο Όμιλο το «εισιτήριο» παίρνουν οι τρεις πρώτοι.

Προηγήθηκε η Π.Α.Κ.
Αρκετά «διαβασμένη» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου, που προηγήθηκε με 12-5.


Διαφορά +10
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και με ένα επιμέρους 9-6 έκλεισαν το ημίχρονο στο 21-11. Προβλημάτισε η ομάδα των Φαλάρων στο επιθετικό κομμάτι. 


Στυλιδιώτικη αντεπίθεση
«Αφυπνίστηκαν» οι φιλοξενούμενοι στην τρίτη περίοδο και με ένα επιμέρους 9-17 μείωσαν στους 2(30-28), κάνοντας το ματς ντέρμπι.

Ολική ανατροπή
Το δεύτερο μέρος άνηκε στην ομάδα του Αποστόλη Λαχανά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο με ένα επιμέρους 8-13 ανέτρεψε το σκορ και έφυγε από το Καρπενήσι με το «διπλό» και το τελικό 38-41.

Τα δεκάλεπτα
12-5, 21-11, 30-28, 38-41

Συνθέσεις Ομάδων
Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου):  Καραμπάς 12, Σώκος 10(1), Σβερώνης, Χαντζόπουλος, Γραμματίκας, Καγκαράς 4, Μπακατσιάς, Μαυραγάνης, Ντότσικας 2, Μπόνιας 10

Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Ρουκουτάκης 4, Τσουκαλάς 12(1), Δημητρίου 14(2), Τσανής 2, Καρανάιος 5, Λαΐνας Ι., Λαΐνας Ε. 1, Χρυσαφόπουλος 3

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός & Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄: Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος