Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Άγραφα-ΑΕΚ 3-2

Με τέρμα του Σπύρου Γκριμόπουλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων τα Άγραφα «λύγισαν» την αντίσταση της ΑΕΚ και νίκησαν με 3-2
Το ματς διεξήχθη τηνΚυριακή(3/3) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις3.30 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, το παρακολούθησαν περίπου 10 με 15 άτομα και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Σερπάνου προηγήθηκαν δυο φορές στο ματς και δέχτηκαν ισάριθμες φορές την ισοφάριση. Ο Ταξιάρχης Καλύβας και ο Γιώργος Βούρτσας είχαν δώσει το προβάδισμα στην ομάδα τους στο πρώτο μέρος. Αν και η απόδοση των Αγράφων δεν ήταν καλή στην επανάληψη στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σπύρος Γκριμόπουλος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Χάσκου είχε αρκετά καλή εικόνα στην επανάληψη, όπου το ματς ήταν ανοιχτό και γνώρισε την ήττα στις καθυστερήσεις. Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο δυο φορές ισοφάρισε στο πρώτο μέρος με γκολ του Νίκου Κωστή και με αυτογκόλ του Σάκη Θεοχάρη στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.
Την επόμενη (12η) αγωνιστικήτα Άγραφα θα αγωνιστούν με τον ΑΠΟΚ την Κυριακή 17 Μαρτίου, ενώ η ΑΕΚ θα αγωνιστεί το Σάββατο 16 Μαρτίου με την Ποταμιά. Τα Άγραφα ισοβαθμούν με τη Φραγκίστα στους 13 βαθμούς, ωστόσο είναι στην 5η θέση, ενώ η ΑΕΚ είναι 6η με 9 βαθμούς.

Ξανά ελάχιστοι
Ένα ακόμη ματς της Α΄ Ευρυτανίας έγινε παρουσία λιγοστών θεατών, αφού στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου βρέθηκαν 10 με 15 άτομα.

Ντεμπούτο Χαλκιά


Την πρώτη του συμμετοχή με την ΑΕΚ στην Α΄ Ευρυτανίας έκανε για τη φετινή σεζόν ο Γιάννης Χαλκιάς, ο οποίος αγωνίστηκε σε θέση αριστερού μπακ. Είχε συμμετοχή μόνο σε ματς κυπέλλου.

Ελπίζουν τα Άγραφα
Οι Αγραφιώτες διατηρούν μαθηματικές ελπίδες για την είσοδο στην 4αδα. Ωστόσο η Φραγκίστα υπερτερεί σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας και έχει αρκετά ευνοϊκό πρόγραμμα.

Αντίπαλος ο Τελώνης


Ο Δημήτρης Τελώνης αντιμετώπισε την προηγούμενη του ομάδα, αφού μετακινήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από τα Άγραφα στην ΑΕΚ.

Νέες εμφανίσεις


Η ομάδα της ΑΕΚ φόρεσε τις καινούργιες της εμφανίσεις για πρώτο ματς.

Α΄ Μέρος

Δις μπροστά
Τα Άγραφα ήταν καλύτερα στο πρώτο 45λεπτο και προηγήθηκαν δυο φορές σε 1-0 και 2-1.

Σκόραρε ο Κατσαντώνης


Στο 25΄ ο «μικρός» Κώστας Γιαννιώτης τροφοδότησε τον Ταξιάρχη Καλύβα (Φωτογραφία) που με σουτ στην δεξιά γωνία του Κώστα Ιωάννου άνοιξε το σκορ (1-0). Ο «Μπούζος» σημείωσε το δεύτερο του γκολ στο πρωτάθλημα.



Έξοχο γκολ Κωστή


Η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 32ο λεπτό όταν μετά την σέντρα του Γιάννη Μπέσσα από αριστερά, ο Νίκος Κωστής κατέβασε το ύψος του πέναλτι γύρισε και με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Κώστα Νικοπολίδη (1-1). Ο έμπειρος άσος σημείωσε το 6ο του φετινό γκολ.





Ανταπέδωσε με Βούρτσα


Η «χαρά» της ισοφάρισης για την ΑΕΚ δεν κράτησε πολύ, αφού 8 λεπτά μετά τα Άγραφα ανταπέδωσαν το γκολ που δέχτηκαν. Ο Παναγιώτης Μπίκας τροφοδότησε τον Γιώργο Βούρτσα, ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και εύκολα στην κενή εστία διαμόρφωσε το 2-1. Τέταρτο τέρμα για τον μεσοεπιθετικό του Κατσαντώνη.




Οι καλύτερες φάσεις
6’: Ο Γκριμόπουλος έκανε την μπαλιά για το Βούρτσα, που πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
19΄: Σουτ του Τελώνη πέρασε πάνω από το τέρμα του Νικοπολίδη.
25΄: Ο Γιαννιώτης έκανε την μπαλιά για τον Καλύβα που με σουτ στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ έκανε το 1-0.
30΄: Εκτέλεση φάουλ του Βούρτσα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.
32΄: Ο Μπέσσας σέντραρε από αριστερά, ο Κωστής από το ύψος του πέναλτι γύρισε όμορφα και με πλασέ ψηλά στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη ισοφάρισε σε 1-1.
38΄: Ο Μπίκας έβγαλε τον Βούρτσα μόνο απέναντι στον Ιωάννου, που απέφυγε τον αντίπαλο γκολκίπερ και σε κενή εστία πλάσαρε (2-1).
41΄: Σουτ του Βούρτσα απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
44΄: Νέο σουτ του Βούρτσα μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Β΄ Μέρος

Πάνω-Κάτω
Ανοιχτό ματς έγινε και στην επανάληψη με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τα Άγραφα να «χαμογελούν» στις καθυστερήσεις και να κατακτούν το «τρίποντο».

Όλα 2 με αυτογκόλ


Ο «δικέφαλος» ισοφάρισε πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Βασίλη Ντότσικα από τα δεξιά ο Σάκης Θεοχάρης (Φωτογραφία) άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (2-2).


Τέρμα ο Χειλάς


Την πρώτη του συμμετοχή με την ΑΕΚ κατέγραψε ο τερματοφύλακας Κώστας Χειλάς, που μπήκε στο ματς στα τελευταία λεπτά. Αποκτήθηκε από την Ποταμιά.

«Λύτρωση» από Γκριμόπουλο


Τα Άγραφα πέτυχαν το νικητήριο τέρμα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ταξιάρχης Καλύβας σέντραρε από δεξιά και ο Σπύρος Γκριμόπουλος χωρίς πίεση στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ πραγματοποίησε το τελικό 3-2. Ο Μεγαρίτης ποδοσφαιριστής σκόραρε το 2ο του τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα.



Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Αρβανίτη, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Νικοπολίδης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
53΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Θεοχάρης άθελα του σημείωσε αυτογκόλ (2-2).
55΄: Σουτ του Ντότσικα απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Αγράφων.
66΄: Ο Καλύβας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Ιωάννου, πλάσαρε και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε σωτήρια.
84΄: Ο Τσάκνης σέντραρε από δεξιά και ο Καλύβας σούταρε πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.
85΄: Ο Ντότσικας έδωσε στον Κωστή, που σούταρε και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.
91΄: Ο Καλύβας σέντραρε από δεξιά και ο Γκριμόπουλος αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με πλασέ στη δεξιά γωνία της ΑΕΚ έκανε το 3-2.
93΄: Χτύπημα φάουλ του Ζανιά από δεξιά έφυγε άουτ από το τέρμα του Χειλά.

Διακριθέντες:
Άγραφα: Βούρτσας, Γκριμόπουλος, Μπίκας
ΑΕΚ: Λάππας, Ιωάννου, Μπακόλας

Κίτρινες Κάρτες
Τσάκνης, Βούρτσας, Καλύβας, Λάππας, Μπακόλας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Σερπάνος (Άγραφα): «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Θεωρώ ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, ήμασταν ελαφρώς καλύτεροι, είχαμε στο πρώτο ημίχρονο τις ευκαιρίες να καθαρίσουμε το παιχνίδι, όμως δε τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο με ένα αυτογκόλ έγινε το 2-2, ήταν καλύτερη η αντίπαλη ομάδα. Τελικά στα τελευταία 10 λεπτά πήραμε ξανά τον έλεγχο του αγώνα, βάλαμε ένα γκολ και κερδίσαμε το παιχνίδι.»




Γιάννης Χάσκος (ΑΕΚ): «Ήταν ένα κακό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες. Το σκορ όμως είχε θέαμα, ανατροπές και διακυμάνσεις. Εμείς κοιτάζουμε πλέον το πως θα βελτιώσουμε την ομάδα μας, όσον αφορά για την επόμενη χρονιά. Θέλουμε η ΑΕΚ να γίνει ακόμη πιο δυνατή απέναντι στις άλλες ομάδες. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η ομάδα μας έχει μέλλον και δυνατότητες πολλές για βελτίωση. Συγχαρητήρια στα Άγραφα για τη νίκη τους, καθώς και στην διαιτησία.»




Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Σερπάνος): Νικοπολίδης, Τσάκνης, Ζανιάς, Κωσταρέλος, Θεοχάρης, Κοράκης, Γκριμόπουλος, Μπίκας Π., Βούρτσας, Καλύβας, Γιαννιώτης(25΄ Τσιγαρίδας)

ΑΕΚ (Γιάννης Χάσκος): Ιωάννου(88΄ Χειλάς), Λάππας, Νιαβής, Μπακόλας Κ., Χαλκιάς, Τελώνης(70΄ Γιαννόπουλος Δ.), Μπέσσας, Κοτσιμπός(58΄ Παρούτσας), Αρβανίτης, Κωστής, Ντότσικας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος