Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ποταμιά-Φραγκίστα 3-0

Η Ποταμιά ήταν το φαβορί στον 29ο τελικό κυπέλλου και το επιβεβαίωσε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, νικώντας με 3-0 την Φραγκίστα.
Ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε τοΣάββατο(9/3) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 200 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη είχε τον έλεγχο του ματς στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού και μόλις στο 18΄ άνοιξε το σκορ με τον Γιάννη Χρυσάφη, για να ακολουθήσει ο διπλασιασμός στο 35΄ με σκόρερ τον Κώστα Σταμούλη. Το τελικό αποτέλεσμα
«γράφτηκε» στο 82΄ με γκολ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου. Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν και δυο δοκάρια με τους: Μιχάλη Νούλα και Κώστα Σταμούλη.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα κατέβαλλε υπερπροσπάθεια για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική στο παιχνίδι και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες τις αναλογούσαν για το τρόπαιο. Απώλεσε μάλιστα σημαντική στιγμή να προηγηθεί στο 6΄ με τον Κώστα Μπούκα. Στην συνέχεια δέχτηκε δυο τέρματα με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το εις βάρος της 2-0. Στην επανάληψη «κυνήγησε» το γκολ για να μπει στο παιχνίδι, χωρίς επιτυχία.
Η Ποταμιά κατακτώντας το 2ο κύπελλο της ιστορίας της αποκτά το δικαίωμα να αγωνιστεί στο κύπελλο Ελλάδος μέσα από 2 προκριματικές φάσεις, που μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο της στους ομίλους.

Περίπου 200
Ο τελικός κυπέλλου έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 200 θεατών.





Κοντά οι Φραγκιστιανοί
Δυναμικό παρών έδωσαν οι 50 με 70 φίλοι της Φραγκίστας κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη της κερκίδας. Μάλιστα τοποθέτησαν στις κερκίδες και δυο πανό.



Ταξίδι…στο όνειρο
Η Ποταμιά αποκτά αυτομάτως το ταξίδι στο όνειρο, αφού τον Σεπτέμβριο έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στα προκριματικά του κυπέλλου Ελλάδος, που με 2 νοκ άουτ αγώνες μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο της στους ομίλους του θεσμού.

2ος τίτλος
Η ομάδα του Μεγάλου Χωρίου μετά από τρία χρόνια κατακτά ξανά το κύπελλο. Το 2016 είχε σκεφτεί κυπελλούχος για πρώτη φορά, επικρατώντας των Αγράφων. Παράλληλα οι Μεγαλοχωρίτες γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο τα 30 χρόνια της ιστορίας τους.

Φιναλίστ ξανά
Η Φραγκίστα ήταν φιναλίστ του θεσμού για 3η φορά στην ιστορία της.

Αφιερωμένο στον Ηλία
Οι κυπελλούχοι αφιέρωσαν το κύπελλο στον αδικοχαμένο παράγοντα της ομάδας Ηλία Ελευθερίου. Μάλιστα φόρεσαν και μπλουζάκια ειδικά για την περίσταση κατά τη διάρκεια της απονομής.

Στόχος το «τρέμπλ»
Μετά το Super Cup οι Μεγαλοχωρίτες έφτασαν στον δεύτερο τους φετινό τίτλο και στοχεύουν και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, που είναι ο βασικός του στόχος.

Οι αυτοδιοικητικοί
Τον τελικό κυπέλλου παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Ταξιάρχης Κουτρομάνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου και υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας Κλεομένης Λάππας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Κώστας Τάκης.


Οι παρουσίες της ΕΠΣΕ
Σύσσωμη παραβρέθηκε στο γήπεδο και η 9μελης εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας προεξέχοντος του προέδρου Γιώργου Παπαντζίμα.


Οδηγίες Σάλτη
Την ομάδα της Φραγκίστας καθοδήγησε από τον πάγκο ο Γιάννης Σάλτης.


Μαζί Κρίκης-Καλύβας
Τον 29ο τελικό παρακολούθησαν μαζί ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΣΕ Γιάννης Καλύβας, ο οποίος ήταν και παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα, καθώς και ο Γιάννης Κρίκης, που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της διαιτησίας στην περιοχή μας, όπως και οι κ.κ. Σπυρόπουλος και Καλύβας..


Α΄ Μέρος

Είσοδος με παιδιά της Ακαδημίας
Οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι διαιτητές εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενοι από μικρούς αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.



Χαιρετισμός Προέδρων
Πριν την έναρξη του τελικού ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους ποδοσφαιριστές ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Γιώργος Παπαντζίμας, ο Πρόεδρος της Ποταμιάς Νίκος Μαντζιούτας και ο Πρόεδρος της Φραγκίστας Χρήστος Γαλανός. Μάλιστα οι Πρόεδροι παρακολούθησαν μαζί τον τελικό.



Τα καπνογόνα του ΑΠΟΔΦ
Όμορφη ατμόσφαιρα δημιούργησαν κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί της Φραγκίστας ανάβοντας καπνογόνα.



Δοκάρι με το «καλημέρα»


Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν δοκάρι στο ξεκίνημα του ματς όταν μετά την σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου από τα δεξιά ο Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία) σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου Σάλτη.


Η καλύτερη της Φραγκίστας


Η Φραγκίστα έχασε την καλύτερη της στιγμή στο ματς στο 6΄ όταν μετά την μεταβίβαση του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου, ο Κώστας Μπούκας (Φωτογραφία) μπήκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή σούταρε από πλάγια θέση,  με τον Γιώργο Καλύβα να αποκρούει σε κόρνερ.


Δίχτυα με Χρυσάφη


Ο Γιάννης Χρυσάφης στο 18΄ άνοιξε το σκορ στον 29ο τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας, όταν ο Κώστας Σταμούλης σέντραρε από τα δεξιά και ο Γιάννης Χρυσάφης με κοντινή κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0.




Ο συνήθης ύποπτος


Ο χαρισματικός φορ της Ποταμιάς Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) από δημιουργός στο 35΄ χρίστηκε σκόρερ, όταν ο Γιάννης Χρυσάφης τον έβγαλε μόνο απέναντι στον Χρήστο Σάλτη με τον παίκτη της Ποταμιάς να πλασάρει εύστοχα για το 2-0. Ο Σταμούλης αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του κυπέλλου με 5 γκολ.




Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. σέντραρε από τα δεξιά και ο Νούλας σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Σάλτη.
6΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. έβγαλε την μπαλιά για τον Μπούκα, που μπήκε μόνος επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή πλάσαρε από πλάγια θέση με τον Καλύβα να αποκρούει σε κόρνερ.
10΄: Ο Νούλας έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο Α., ο οποίος έκανε όμορφη προσπάθεια και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
18΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από δεξιά και ο Χρυσάφης στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά στην δεξιά γωνία έκανε το 1-0.
26΄: Μετά από λάθος του Μπισμπίκη Ι., σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. έφυγε άουτ.
33΄: Ο Σταμούλης πάσαρε στον Νούλα, που σούταρε φαλτσαριστά με το εξωτερικό με την  μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
35΄: Ο Χρυσάφης έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Σταμούλη, που μπήκε τετ α τετ στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία των αντιπάλων του διαμόρφωσε το 2-0.
39΄: Σουτ του Νούλα απέκρουσε ο πορτιέρο της Φραγκίστας.

Β΄ Μέρος

2ο δοκάρι με «Σταμ»
Η Ποταμιά έχασε σημαντική στιγμή για το 3-0 όταν στο 79΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Κώστας Σταμούλης εξ επαφής σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια το σουτ του Μιχάλη Νούλα μπλόκαρε ο Χρήστος Σάλτης.



3-0 από «Πελέ»


Ο Κώστας Σταμούλης στο 82΄ σέντραρε και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) από κοντά χρίστηκε σκόρερ γράφοντας το τελικό 3-0.




Πήγε…να χαλάσει στο τέλος
7 λεπτά πριν το φινάλε πήγε να χαλάσει ο τελικός,  όταν Χρήστος Γενιτσαρόπουλος της Φραγκίστας και Δημήτρης Ζαλοκώστας της Ποταμιάς είχαν λεκτικό επεισόδιο με τον παίκτη της Ποταμιάς να σπρώχνει εκτός φάσης αυτόν της Φραγκίστας. Το ματς διακόπηκε για 2 λεπτά, επικράτησε ένταση, ενώ είχαμε και ρίψη καπνογόνου εντός του αγωνιστικού χώρου. Οι ποδοσφαιριστές συμφιλιώθηκαν στη συνέχεια με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και τιμωρήθηκαν με επιείκεια και..με την κίτρινη κάρτα.







Πρώτο Μπίκα


Ο Αλέξανδρος Μπίκας κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή, επιστρέφοντας πριν λίγο καιρό στους Μεγαλοχωρίτες.

Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Ο Μάκκας έβγαλε για τον Ζήκα, που πλάσαρε στην έξοδο τον Καλύβα, με αμυντικό της Ποταμιάς να αποκρούει στην συνέχεια.
61΄: Ο Σταμούλης σέντραρε και το πλασέ του Νούλα μπλόκαρε ο Σάλτης.
67΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. σέντραρε από τα δεξιά και εξ επαφής ο Σταμούλης σούταρε μόνος πάνω από τέρμα του ΑΠΟΔΦ.
78΄: Ο Νούλας έβγαλε για τον Γενιτσαρόπουλου Α., που σούταρε και απέκρουσε ο Σάλτης.
79΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. σέντραρε από δεξιά, ο Σταμούλης από κοντά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά το σουτ του Νούλα μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Φραγκίστας.
81΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζήκα απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλύβας.
82΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος Α. από κοντά σκόραρε για το τελικό 3-0.

Διακριθέντες:
Ποταμιά: Σταμούλης, Χρυσάφης, Νούλας, Γενιτσαρόπουλος Α.
Φραγκίστα:Κετσιλής

Κίτρινες Κάρτες
Ξαγάρας, Ζαλοκώστας Δ., Λέρης, Κατσαδούρος, Γενιτσαρόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Κερδίσαμε δίκαια τον αγώνα, πιστεύω ότι ήμασταν ανώτεροι. Θα πρέπει να είμαστε σοβαρότεροι στην συνέχεια, για να μπορέσουμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα στην συνέχεια και εννοώ στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, μαθαίνουν σιγά-σιγά να κατακτούν τίτλους και να παίρνουν κύπελλα. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας, η οποία ήταν αξιόμαχη και στάθηκε αξιόλογα στον αγωνιστικό χώρο.»




Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Ξέραμε από την αρχή του παιχνιδιού ότι δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Πιστεύω ότι περιορίσαμε αρκετά τον αντίπαλο, δημιουργήσαμε και εμείς κάποιες ευκαιρίες. Είμαστε ευχαριστημένοι και μόνο που φτάσαμε ως εδώ και αγωνιστήκαμε στον τελικό.»






Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Μπουμπουρής(65΄ Σαπούνης), Μισύρης(65΄ Γιαννακόπουλος), Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής(57΄ Ζαλοκώστας Δ.), Νούλας, Χρυσάφης, Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος, Λέρης(74΄ Μπίκας)

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης, Γερονίκος, Μπισμπίκης Ι., Μάκκας, Κετσιλής, Μπούκας(67΄ Καμαρέτσος), Ράπτης(83΄ Γαλανός), Κατσαδούρος, Γενιτσαρόπουλος(88΄ Λαθύρης), Ζήκας, Καζάκος(46΄ Μπισμπίκης Φ.)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Κωνσταντίνα Βλαχογιάννη (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γιάννης Καλύβας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας & Παναγιώτης Κολλημένος