Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ραπτόπουλο-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-3

Με γκολ στο 93΄ και στο 96΄ ο ΑΠΟΚ έφερε «τούμπα» το ματς και επικράτησε με 2-3 της πολύ καλής Δόξας Ραπτοπούλου.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή(24/3) στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και άρχισε στις 3.20 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια παρουσία περίπου 40 θεατών.
Το Ραπτόπουλο έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, βγάζοντας ψυχή και θέληση και μέχρι το 93΄ κρατούσε μια ιστορική νίκη στα χέρια του, αφού βρίσκονταν μέχρι τότε μπροστά στο σκορ. Ο Γιώργος Ντζίμας στο 21΄ και στο 72΄ έβαλε μπροστά δυο φορές στο ματς τους «ακρίτες» με τον ΑΠΟΚ να έχει ισοφαρίσει προσωρινά στο 61΄.
Ο ΑΠΟΚ έχοντας 11 παίκτες και χωρίς καμία βοήθεια εκτός γηπέδου κατάφερε να κάνει μια επική ανατροπή στις καθυστερήσεις και να «γλυτώσει» το στραβοπάτημα. Βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος, για να ισοφαρίσει στην επανάληψη ο Βασίλης Συγκελόπουλος. Από το 72΄ «κυνηγούσε» ξανά το σκορ και ισοφάρισε στο 93΄ με τον Φώτη Ζαχαράκη και στο 96΄ πήρε το «τρίποντο» με γκολ του Παυσανία Μπορότη. Το Βελούχι είχε δυο δοκάρια σε προσπάθειες των: Βαγγέλη Αθανασόπουλου και Γιάννη Τσούκα.
Την επόμενη (14η) και τελευταία αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ στο Δημοτικό στάδιο το Σάββατο (30/3), ενώ το Ραπτόπουλο παίζει την Κυριακή (31/3) στο προπονητικό κέντρο με τα Άγραφα. Ο ΑΠΟΚ βρίσκεται στην 3η θέση έχοντας 27 βαθμούς, ενώ το Ραπτόπουλο είναι στην 8η θέση με -2 βαθμούς.

Κοντά στους 40
Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της Δόξας Ραπτοπούλου έγινε παρουσία περίπου 40 θεατών.


Καθυστέρηση 20 λεπτών
Ο αγώνας ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση, καθώς ο πρώτος βοηθός Στέλιος Σώμαλης ένοιωσε ιλίγγους.

Αδιαθεσία βοηθού-Η σημαία σε Γ. Παπαδήμο


Ο πρώτος βοηθός Στέλιος Σώμαλης λόγω της ξαφνικής του αδιαθεσίας δε μπόρεσε να εκτελέσει τα καθήκοντα του και του παρασχέθηκε μάλιστα από τον ιατρό του αγώνα περίθαλψη. Τη σημαία του πρώτου βοηθού πήρε ο πρώην αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαδήμος, παλαιός ρέφερι της Ενώσεως.




Με 11 άτομα(!)
Ο ΑΠΟΚ ταξίδεψε με 11 άτομα στο Ραπτόπουλο(!)

Χωρίς προπονητή & διοίκηση
Ο πάγκος του ιστορικού ΑΠΟΚ ήταν άδειος, αφού εκπρόσωπος της διοίκησης δεν υπήρχε, ενώ δεν ταξίδεψε για επαγγελματικούς λόγους και ο προπονητής του Σπύρος Κολόκας. Το Βελούχι κατέβηκε με πρωτοβουλίες των ποδοσφαιριστών του. 


Κέρδισε..ο παλιότερος
Στο ματς των δυο ιστορικότερων ομάδων του νομού μας στο τέλος «χαμογέλασε» η πιο ιστορική ομάδα με τον ΑΠΟΚ να φεύγει νικητής. Ο ΑΠΟΚ μετράει 51 χρόνια ιστορίας, ενώ το Ραπτόπουλο 41.

Come Back με σούπερ εμφάνιση


Ο ποιοτικός μέσος Γιώργος Ντζίμας (Φωτογραφία) μετά από αρκετά χρόνια αγωνίστηκε με το Ραπτόπουλο, καθώς διαμένει στην Αθήνα και έκανε εξαιρετική εμφάνιση σκοράροντας και βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ δυο φορές.

Διαιτητικά παράπονα
Η Δόξα έχει παράπονα από την διαιτησία και συγκεκριμένα θεωρεί ότι δεν τις καταλογίστηκε πέναλτι σε δυο περιπτώσεις.

Ντεμπούτο Καρανίκα


Την πρώτη του παρουσία με το Ραπτόπουλο έκανε ο Λάμπρος Καρανίκας, που εντάχτηκε πρόσφατα στη Δόξα.

Α΄ Μέρος

Κατοχή ΑΠΟΚ-Ουσία η Δόξα
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως η γηπεδούχος Δόξα αμύνθηκε σωστά και σκόραρε στο 21΄ παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0.

Η 3η κεφαλιά στο δοκάρι


Μετά από το πλάγιο Βασίλη Συγκελόπουλου από αριστερά και τις κεφαλιάς των Παυσανία Μπορότη, Άλεξ Μπακαλίδη, η τρίτη κεφαλιά του Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Φωτογραφία) βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κώστα Ντάλλη.


«Εκτέλεσε» ο Γ.Ντζίμας
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 21΄ όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου από αριστερά, ο Γιώργος Ντζίμας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με σουτ στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα έκανε το 1-0.




Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Μπισμπίκης εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά και το σουτ του Καρανίκα από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε ο Φακίτσας.
18΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Μπορότης πήρε την κεφαλιά, ο Μπακαλίδης έκανε νέα κεφαλιά και η τρίτη κεφαλιά του Αθανασόπουλου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.
21΄: Μετά από εκτέλεση πλαγίου του Μπισμπίκη από αριστερά, ο Ντζίμας Γ. με σουτ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 1-0.
22΄: Ο Ντάλλης ήταν εκτός θέσης, ο Συγκελόπουλος έκανε την κεφαλιά εκτός περιοχής, με τον Ντζίμα Θ. να αποκρούει προ της γραμμής με το κεφάλι σε κόρνερ.
31΄: Ο Τσίπρας έκανε την μπαλιά για τον Μπακαλίδη, που πλάσαρε εξ επαφής τον Ντάλλη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.
33΄: Πλασέ του Τσίπρα μέσα από την περιοχή και αριστερά κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.
40΄: Ο Ντζίμας Γ. έκανε έξοχη προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, σέντραρε και το γυριστό σουτ του Πιπέρα από κοντά έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Γκραν-γκινιόλ φινάλε
«Χορταστικό» ήταν το δεύτερο μέρος, με το Βελούχι να ισοφαρίζει σε 1-1, τη Δόξα να «απαντάει» και στις καθυστερήσεις να σημειώνεται η ολική ανατροπή από πλευράς φιλοξενούμενων.

Ζήτησαν πέναλτι
Η ομάδα του Ραπτοπούλου ζήτησε πέναλτι στο 53΄ σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του Γιώργου Ντζίμα, ωστόσο ο ρέφερι Σπύρος Μπύρος άφησε το παιχνίδι να εξελιχτεί.



Ισοφάριση από «Σύγκε»


Ο έμπειρος Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία) στο 61΄ ισοφάρισε μετά τη σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη από τα δεξιά με εξ επαφής προβολή έκανε το 1-1. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έφτασε τα 4 γκολ.



Είχε «απάντηση»
Η γηπεδούχος ομάδα δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και 11 λεπτά αργότερα πήρε ξανά το προβάδισμα, όταν ο Πάνος Κώτσιας εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Γιώργος Ντζίμας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με σουτ στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το 2-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.




Δοκάρι με Τσούκα


Ο ιστορικός είχε δοκάρι σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Γιάννη Τσούκα εκτός περιοχής και δεξιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Δόξας.

Πρόβλημα στον «άσο»


Στο 82΄ ο γκολκίπερ του Ραπτοπούλου Κώστας Ντάλλης (Φωτογραφία/ Κατέγραψε πολλές και σημαντικές επεμβάσεις μέχρι εκείνο το σημείο) τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο αμυντικός Βαλάντης Στασινός, με το ματς να διακόπτεται για 4 λεπτά.




Ισοφάριση στο 93΄


Το Βελούχι έφτασε στο 2-2 στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Συγκελόπουλου, ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία) με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Βαλάντη Στασινού (2-2).  Στη φάση της ισοφάρισης το Ραπτόπουλο έπαιζε με 10, αφού ο Αλέξανδρος Παπαδήμος μπήκε αλλαγή χωρίς επικαλαμίδες, με τον ρέφερι να τον βγάζει προσωρινά εκτός αγώνα, για να τις φορέσει. Ο Ζαχαράκης έφτασε τα 3 γκολ, σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική.



Ένταση και διακοπή
Μετά το γκολ της ισοφάρισης επικράτησαν αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αφού οι παίκτες του ΑΠΟΚ προσπάθησαν να πάρουν την μπάλα από τα δίχτυα γρήγορα, ώστε να γίνει η σέντρα, γεγονός που επέφερε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών.




Απόδραση στο 96΄


Ο ΑΠΟΚ συνέχισε την αντεπίθεση του και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε στην ολική ανατροπή, ο Άλεξ Μπακαλίδης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Φώτης Ζαχαράκης βρήκε την μπάλα και εν συνέχεια μετά την αδράνεια στην άμυνα της Δόξας ο Παυασανίας Μπορότης (Φωτογραφία) σκόραρε για το τελικό 2-3. Ο Αθηναίος ποδοσφαιριστής σημείωσε το πρώτο του τέρμα, το οποίο ήταν και το νικητήριο.



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Μετά από εκτέλεση πλαγίου του Κώτσια από δεξιά, ο Παπαντζίμας μπήκε τετ α τετ στην αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε, ο Φακίτσας απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά ο ίδιος σούταρε άουτ.
56΄: Εξ επαφής πλασέ του Μπορότη μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
57΄: Δυνατό σουτ του Συγκελόπουλου εκτός περιοχής απέκρουσε θεαματικά στη δεξιά του γωνία το Ντάλλης.
61΄: Ο Μπακαλίδης γύρισε από τα δεξιά και ο Συγκελόπουλος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).
66΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από τα δεξιά και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ.
72΄: Μετά από πλάγιο του Κώτσια από τα δεξιά, ο Ντζίμας Γ. έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και με όμορφο σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έβαλε μπροστά τη Δόξα με 2-1.
76΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσούκα εκτός περιοχής και δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.
93΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Ζαχαράκης με γυριστή κεφαλιά στην δεξιά γωνία ισοφάρισε σε 2-2.
96΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ζαχαράκης βρήκε την μπάλα και εν συνεχεία ο Μπορότης την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-3.

Διακριθέντες:
Ραπτόπουλο:Ντζίμας Γ., Ντάλλης, Πέτσας, Τσιάμης
ΑΠΟΚ Βελούχι: Συγκελόπουλος, Αθανασόπουλος

Κίτρινες Κάρτες
Ντζίμας Θ., Μπισμπίκης, Ντζίμας Γ., Μαραγκούλας, Φακίτσας, Αθανασόπουλος, Συγκελόπουλος

Δηλώσεις 

Φάνης Ντζίμας (Αρχηγός Δόξας Ραποτπούλου): «Σαν ομάδα έχουμε να δηλώσουμε ότι σήμερα είδαμε ότι λογικά δεν μας θέλουν στο πρωτάθλημα. Φταίει ίσως και η απόσταση. Δεν μας δόθηκαν δυο πέναλτι και είχαμε συνεχόμενα φάουλ εις βάρος μας που μας έβαλαν μέσα στην περιοχή μας. Δυο πέναλτι, που είναι ο ορισμός τους και δεν μας δόθηκε κανένα. Το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε ήταν από ανύπαρκτο φάουλ. Δε ζητήσαμε τίποτα παράλογο. Έχουν έρθει σχεδόν όλες οι ομάδες στο Ραπτόπουλο με 11 παίκτες. Εμείς δεν κατεβήκαμε στην αρχή σε δυο παιχνίδια γιατί δεν είχαμε χρήματα. Βλέπουμε δηλώσεις αντίπαλων προπονητών και εστιάζονται στην ομάδα μας και σε εμάς. Τουλάχιστον μας δίνεται το βήμα να ακουστούμε και εμείς και η άποψη μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα λάθη των διαιτητών δεν έγιναν σκόπιμα. Σήμερα νοιώθουμε ότι αδικηθήκαμε. Ευχαριστούμε πολύ που μας ακούσατε.»

Άλεξ Μπακαλίδης (Αρχηγός ΑΠΟΚ Βελούχι): «Αγωνιστήκαμε σήμερα με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών. Καταφέραμε στο τέλος με αρκετή δυσκολία να γυρίσουμε το ματς και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Συγχαρητήρια στο Ραπτόπουλο για την προσπάθεια του και εμείς κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι και τους αγώνες μπαράζ.»







Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο(-): Ντάλλης(85΄ λ.τρ. Στασινός Χ.), Τσιάμης, Καρανίκας, Ντζίμας Θ., Πέτσας, Στασινός Η., Μπισμπίκης, Παπαντζίμας, Πιπέρας(92΄ Παπαδήμος Α.), Ντζίμας Γ.(74΄ Μαραγκούλας), Κώτσιας

ΑΠΟΚ Βελούχι(-): Φακίτσας, Τριανταφυλλόπουλος, Πατρώνης, Αθανασόπουλος, Μπορότης, Συγκελόπουλος, Τσιλίκας, Ζαχαράκης, Τσίπρας, Μπακαλίδης, Τσούκας

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Παπαδήμος
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος