Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΠΑΟΚ 2-1

Ανεβάζοντας την απόδοση του στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΚ νίκησε με σκορ 2-1 τον νεανικό ΠΑΟΚ, που κέρδισε τις εντυπώσεις.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(30/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια παρουσία λιγοστών θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα είχε μέτρια εικόνα στο πρώτο μέρος, που ολοκληρώθηκε χωρίς πολλές φάσεις και με ισόπαλο το σκορ. Στο δεύτερο μέρος και με τις αλλαγές που ήρθαν από τον πάγκο ο ΑΠΟΚ βελτιώθηκε και προηγήθηκε με 2-0 χάρις τα γκολ των Θανάση Τριανταφύλλου και Άλεξ Μπακαλίδη. Οι «κυανόλευκοι» είχαν τρία δοκάρια με τους: Παυσανία Μπορότη, Βασίλη Συγκελόπουλο και Σπύρο Κωστορρίζο.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έκανε αρκετά καλή εμφάνιση ,κλείνοντας την δεύτερη παρουσία του στην Ά  κατηγορία του νομού μας. Κατάφερε να βγάλει το πρώτο 45λεπτο με το «λευκό» 0-0. Στο β΄ μέρος παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0, απάντησε στο 68΄ όπου με όμορφο γκολ του Γιώργου Λάνη μείωσε σε 2-1, ψάχνοντας μέχρι το φινάλε την ισοφάριση.
Ο ΑΠΟΚ τερμάτισε στην 3η θέση φτάνοντας τους 30 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 7ος με 4 βαθμούς, έχοντας αρχίζει με -3. Ο πρώτος θα συνεχίσει και στα Play Off.

Λίγοι θεατές
Λιγοστοί θεατές παρακολούθησαν για ακόμη μια φορά ένα παιχνίδι της Α΄ Ευρυτανίας.

Ξεκινάει με 3
Το Βελούχι ξεκινάει την προσπάθεια του στα PlayOffμε 3 βαθμούς, έχοντας 3 λιγότερους βαθμούς από την Ποταμιά και 2 από τον Αίολο.

4 διαφοροποιήσεις
 

Ο ΑΠΟΚ παρατάχτηκε με 4 διαφοροποιήσεις στην αρχική του 11αδα με 4 διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ματς κόντρα στο Ραπτόπουλο. Ο Δημήτρης Τσιάμης (Φωτογραφία Αριστερά), με τον Δημήτρη Ίβρο (Φωτογραφία Κέντρο) έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας, ο Νίκος Σκοπέτος (Φωτογραφία Δεξιά) και ο Σπύρος Κωστορρίζος αγωνίστηκαν στην μεσοεπιθετική γραμμή. Πήραν τις θέσεις των: Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου, Σάκη Τσιλίκα, Άλεξ Μπακαλίδη και Θωμά Τσίπρα. Οι δυο τελευταίοι χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή.

Μέσα Λάνης & Μουστάκης


Ο ΠΑΟΚ είχε δυο νέα πρόσωπα στο βασικό του σχήμα σε σύγκριση με το ματς της 13ης αγωνιστικής με την Φραγκίστα. Ο Γιώργος  Μουστάκης (Φωτογραφία) και ο Γιώργος Λάνης ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα παίρνοντας τις θέσεις των Στέλιου Μίλη (Απουσίαζε) και Ανδρέα Καώνη (Τραυματίας/Έμεινε στον πάγκο).

Α΄ Μέρος

Χωρίς τέρματα
Μετά το πρώτο 20λεπτο, στο οποίο ο ΑΠΟΚ ήταν πιεστικός το ματς ήταν ισορροπημένο στην συνέχεια για να ολοκληρωθεί στο ισόπαλο 0-0.

Δοκάρι με Μπορότη


Το Βελούχι είχε δοκάρι στο 15΄ όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Βασίλη Συγκελόπουλου από τα δεξιά, ο Παυσανίας Μπορότης έκανε την κεφάλι,  που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Άγγελου Γυφτομήτρου και έφυγε άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Πλατανίτης έδωσε στον Ρουμελιώτη, που πλάσαρε με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.
13΄: Ο Κωστορρίζος σέντραρε από δεξιά, ο Μπορότης έκανε θεαματικό ανάποδο ψαλίδι, που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
15΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η κεφαλιά του Μπορότη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
17΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ίβρος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, που απέκρουσε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και στην συνέχεια της φάσης σουτ του Μπορότη μπλόκαρε ο Γυφτομήτρος.
41΄: Ο Ζαχαράκης έκανε ατομική ενέργεια και πλασέ που έφυγε άουτ από την εστία του παοκ.

Β΄ Μέρος

Βοήθησαν οι αλλαγές
Οι αλλαγές του Σπύρου Κολόκα έδωσαν επιθετική ώθηση στο Βελούχι που σκόραρε δυο γρήγορα γκολ και πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε μείωσε σε 2-1 και προσπάθησε για την ισοφάριση.

«Ξεκλείδωσε» ο Τριανταφύλλου


Οι γηπεδούχοι «ξεκλείδωσαν» την αντίπαλη άμυνα στο 4ο λεπτό της επανάληψης, όταν μετά το γύρισμα του Γιάννη Τσούκα από τα δεξιά ο Θανάσης Τριανταφύλλου εύκολα από κοντά με σουτ πέτυχε το 1-0. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του νεαρού ποδοσφαιριστή.




«Αέρα» δυο με Μπακαλίδη


Το Βελούχι πήρε «αέρα» δυο τερμάτων στο 65ο λεπτό με το σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη εκτός περιοχής να καταλήγει στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ (2-0). Ο «Μπάκα» έκλεισε την κανονική διάρκεια με 8 γκολ. 



Δεν τα παράτησε


Οι παίκτες του Γιώργου Χρυσαφόπουλου δεν παράτησαν το παιχνίδι και μπήκαν ξανά στο ματς στο 68΄ όταν μετά την μεταβίβαση του Κώστα Ρουμελιώτη, ο Γιώργος Λάνης (Φωτογραφία) σούταρε στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα για το 2-1.




Δυο δοκάρια με «Σύγκε» & Κωστορρίζο

 












Ο αγώνας έκλεισε με δυο δοκάρια για τον ΑΠΟΚ. Στο 81΄ ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε σέντρα-σουτ από αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ. Στο 86΄ ο Σπύρος Κωστορρίζος (Φωτογραφία Δεξιά) έβγαλε σέντρα-σουτ από τα δεξιά, που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Τσούκας γύρισε από τα δεξιά για τον Τριανταφύλλου από κοντά έγραψε εύκολα το 1-0.
54΄: Πλασέ του Συγκελόπουλου από κοντά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.
65΄: Ο Μπακαλίδης σούταρε εκτός περιοχής στη δεξιά γωνία του Γυφομήτρου, «γράφοντας»  το 2-0.
68΄: Ο Ρουμελιώτης έκανε την μπαλιά για τον Λάνη, που με έξοχο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ (2-1).
72΄: Ο Τριανταφύλλου σέντραρε από τα δεξιά και την κεφαλιά του Αθανασόπουλου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.
81΄: Σέντρα-σουτ του Συγκελόπουλου από αριστερά κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Πατλιά.
86΄: Σέντρα-σουτ του Κωστορρίζου από πλάγια δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ και έφυγε άουτ.
89΄: Σουτ του Αθανασόπουλου απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Κίτρινες Κάρτες
Αθανασόπουλος, Ρέπας

Διακριθέντες:
ΑΠΟΚ Βελούχι:Μπακαλίδης, Τριανταφύλλου, Τσούκας
ΠΑΟΚ:Ρέπας, Λάνης, Πλατανίτης

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα δώσαμε το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος πριν αρχίσουν τα μπαράζ. Κερδίσαμε και κρατάμε μόνο τους 3 βαθμούς, δεν ήταν ικανοποιητική η εμφάνιση. Προχωράμε τώρα, κοιτάζοντας τους αγώνες των μπαράζ.»







Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Το σημερινό παιχνίδι ήταν και τελευταίο για τη φετινή σεζόν, κάναμε μια καλή εμφάνιση απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο και θα μπορούσαμε αν ήμασταν πιο σοβαροί να είχαμε πάρε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Να ευχηθώ στο Βελούχι καλή συνέχεια στους αγώνες Play Off που θα ακολουθήσουν, όπως και στις υπόλοιπες ομάδες που συμπληρώνουν την 4αδα και θα συμμετέχουν σε αυτά τα παιχνίδια των Play Off. Εγώ θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου για την όποια συμμετοχή τους την φετινή χρονιά, ελπίζουμε την επόμενη σεζόν να είμαστε πιο δυνατοί, αλλά αυτό εξαρτάται πιο πολύ από την συμμετοχή των νεαρών ποδοσφαιριστών. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοργανώτρια αρχή για την οργάνωση και διεξαγωγή  της φετινής σαιζόν, όπου και με την κίνηση που έκανε μετά τα έξοδα της διαιτησίας να είναι πληρωμένα σίγουρα βοήθησε πάρα πολύ όλες τις ομάδες. Ακόμη να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αν μίτοι  άλλο για την σωστή συμπεριφορά που είχαν απέναντι τουλάχιστον προς την δική μου ομάδα όσον αφορά για τους αγώνες που διεξήχθησαν. Να ευχαριστήσω και τον σύνδεσμο διαιτητών Ευρυτανίας και γενικά όλους τους εμπλεκόμενους που αφορά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΕ και να ευχηθώ το επόμενο πρωτάθλημα να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό και μακάρι να έχουμε την επόμενη σαιζόν και μια ομάδα σε ανώτερη κατηγορία.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Πατρώνης, Ίβρος, Τσιάμης(46΄ Μπακαλίδης), Μπορότης(56΄ Τσίπρας), Συγκελόπουλος, Κωστορρίζος, Ζαχαράκης, Σκοπέτος(46΄ Τριανταφύλλου), Αθανασόπουλος, Τσούκας

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γυφτομήτρος(76΄ Πατλιάς), Κελεσίδης, Ρουμελιώτης, Μουστάκης, Τσάρας, Τόλης, Μαστρογιάννης, Λάνης, Χότζα, Ρέπας, Πλατανίτης

Διαιτητής: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος