Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-ΓΕΛ Καρπενησίου 2-1

Στην κορυφή επέστρεψε μετά από τρία χρόνια το ΕΠΑΛ Καρπενησίου στο ποδόσφαιρο αγοριών, επικρατώντας με ανατροπή και σκορ 2-1 του ΓΕΛ Καρπενησίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και έγινε υπό την παρουσία περίπου 50 μαθητών. Άρχισε στις 10:20 και επρόκειτο για τον τελικό του Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων Ευρυτανίας.

Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως δυσκολεύτηκε αρκετά. Χάρης την υπομονή και την ποιότητα ορισμένων παιχτών του γύρισε τον αγώνα στα τελευταία του λεπτά  με γκολ-πέναλτι του Πάνου Μπουμπουρή και τέρμα του Πάνου Χρυσικού σε φάση που ο Ανδρέας Φύκας είχε δοκάρι. Δίκαια έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου εμφανίστηκε αποδυναμωμένο συγκριτικά με την περυσινή ομάδα, ωστόσο πάλεψε με σθένος και κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια. Οι «ξιφίες» προηγήθηκαν με τον Γιάννη Τσάρα κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως το εις βάρος τους πέναλτι και η αποβολή του Δημήτρη Τσιάμη απέβησαν καθοριστικά στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
Οι νικητές προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων, αντιμετωπίζοντας στην έδρα τους την πρωταθλήτρια ομάδα του νομού Φθιώτιδας.  Το ματς θα γίνει μέσα στον Μάρτιο.

Άλλες δυο «μονομαχίες»
Τα δυο σχολεία θα αναμετρηθούν την Τρίτη 5 Μαρτίου στον ημιτελικό βόλεϊ αγοριών στις 10 και στον τελικό του μπάσκετ αγοριών στις 12 στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου. Ο νικητής του παιχνιδιού πετοσφαίρισης θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον νικητή του αγώνα ΓΕΛ Γρανίτσας-ΓΕΛ Ραπτοπούλου, που θα γίνει την Τετάρτη 6/3.

Με τον πρωταθλητή Φθιώτιδας
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου θα αγωνιστεί στην επόμενη φάση με τον πρωταθλητή Φθιώτιδας. Το παιχνίδι θα γίνει στο Καρπενήσι.

Ίδιος γυμναστής


Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και των δυο Λυκείων είναι ο Χρήστος Αρμάγος(Φωτογραφία).

Πήρε πάλι την πρωτιά
Μετά από δυο κατακτήσεις(2017, 2018) του Γενικού Λυκείου το Επαγγελματικό Λύκειο πήρε πάλι τα «σκήπτρα». Η τελευταία του πρωτιά είχε επιτευχθεί το 2016. Στο ποδόσφαιρο αγοριών δεν συμμετείχε κάποιο άλλο Λύκειο, ενώ στο ποδόσφαιρο κοριτσιών πρωταθλήτρια χωρίς αγώνα αναδεικνύεται η ομάδα του ΓΕΛ Καρπενησίου. Τα σχολεία της Ευρυτανίας και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, του οποίου προΐσταται η Νάντια Βρόντου κάνουν και φέτος μεγάλη προσπάθεια παρά τις αντιξοότητες.

Σφύριξε ο Φλωράκης


Τη συνάντηση διάρκειας 70 λεπτών διεύθυνε ο καθηγητής φυσικής αγωγής Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία), χωρίς βοηθούς διαιτητές.

Σε αντίπαλα «στρατόπεδα»

 












Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλέξανδρος Τόλης(Φωτογραφία αριστερά) και Άρης Ρέπας(Φωτογραφία δεξιά) φοιτούσαν πέρυσι στο ΓΕΛ Καρπενησίου. Αναδείχτηκαν πρωταθλητές για 2η συνεχόμενη χρονιά.  Μάλιστα ο πρώτος τέθηκε αντιμέτωπος με τον δίδυμο αδερφό του Νίκο.

Α΄ Μέρος

Ανώτερο χωρίς γκολ
Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο 35λεπτο οι δυο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0. Καλύτερο ήταν το ΕΠΑΛ Καρπενησίου.

Σωστή ακύρωση 


Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών ο Πάνος Σταμούλης(Φωτογραφία) βρήκε δίχτυα με έμμεσο χτύπημα φάουλ και αφού η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Το τέρμα ακυρώθηκε σωστά από τον κ. Φλωράκη, καθώς η εκτέλεση δεν ήταν άμεση, αλλά έμμεση και δεν υπήρξε κάποια παρεμβολή.






Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σέντρα από τον Μοτσιόλα, κεφαλιά του Πατρώνη κατέληξε λίγο άουτ από την εστία του ΕΠΑΛ.
15΄: Κόρνερ του Τσούκα από δεξιά, ο Σταμούλης σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πατλιά
19΄: Χτύπημα φάουλ του Τσούκα απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΓΕΛ στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
20΄: Ωραίο δυνατό σουτ του Χρυσικού έξω από την περιοχή έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Πατλιά.
31΄: Διαγώνιο σουτ το Καββαδία έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

Β΄ Μέρος

Της…ανατροπής
Αρκετά βελτιωμένη ποιοτικά ήταν η επανάληψη, η οποία είχε «δραματικό» τέλος και τελική νικήτρια την ομάδα του ΕΠΑΛ Καρπενησίου.

Μπροστά το ΓΕΛ


Στο 15ο λεπτό του δευτέρου μέρους ο Γενικό Λύκειο προηγήθηκε στο σκορ(1-0) με τον Γιάννη Τσάρα(Φωτογραφία) να σκοράρει με κοντινό πλασέ. 




Ισοφάριση με πέναλτι


Οι «πράσινοι» έφτασαν στην ισοφάρισαν μόλις 5 λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Ο Αλέξανδρος Τόλης ανατράπηκε από τον Γιάννη Τσάρα, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Πάνος Μπουμπουρής(Φωτογραφία) εκτέλεσε ιδανικά και έκανε το 1-1.





Διαμαρτυρίες και αποβολή


Οι παίχτες του ΓΕΛ Καρπενησίου αμφισβήτησαν την απόφαση του Γιάννη Φλωράκη, με τον αρχηγό και στόπερ Δημήτρη Τσιάμη(Φωτογραφία) να αποβάλλεται κάτω από διαμαρτυρίες με απευθείας κόκκινη κάρτα. 








«Χτύπησε» στο φινάλε

 












Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου γύρισε «τούμπα» το ματς. Ο Ανδρέας Φύκας(Φωτογραφία αριστερά) στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι και ο Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία δεξιά) στην επαναφορά πλάσαρε εύστοχα για το 2-1 υπό έξαλλους πανηγυρισμούς.  Προσπάθησε στη συνέχεια το ΓΕΛ Καρπενησίου παρότι είχε το αριθμητικό μειονέκτημα. 






Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Καραγιάννης δοκίμασε σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Τσάρας που επωφελήθηκε με σουτ στο κενό τέρμα έκανε το 0-1.
54΄: Ο Τσούκας επιχείρησε διαγώνιο σουτ από δεξιά, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλκας του ΓΕΛ.
64΄: Ο Τόλης Α. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τσάρα, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Τσιάμης αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα εν μέσω διαμαρτυριών.
65΄: Ο Μπουμπουρής Π. έστειλε την μπάλα με άψογη εκτέλεση στην αριστερή γωνία του Πατλιά(1-1).
71΄: Ο Χρυσικός πάσαρε στον Φύκα, που σούταρε από αριστερά, η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Πατλιά, που παρεμβλήθηκε στην μπάλα και ο Χρυσικός με πλασέ εξ επαφής σημείωσε το 2-1.
73΄: Εκτέλεση φάουλ του Καραγιάννη από το κέντρο και αριστερά απέκρουσε ο Νικοπολίδης, που απομάκρυνε και τη κεφαλιά του Τσάρα στην επαναφορά.

Κίτρινες Κάρτες
Τσάρας, Μπίκας, Καμαρέτσος

Διακριθέντες
ΕΠΑΛ Καρπενησίου:  Μπουμπουρής Π., Τσούκας, Χρυσικός
ΓΕΛ Καρπενησίου: Πατρώνης, Τσάρας, Καραγιάννης

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Νικοπολίδης, Μαντζιούτας, Σκαρμούτσος(36΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Χρυσικός, Τόλης Α., Μπουμπουρής Π., Σταμούλης(67΄ Κοντογεώργος), Τσούκας, Φύκας, Κωστορρίζος, Ρέπας

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Πατλιάς, Πατρώνης, Μπακόλας(44΄ Τριανταφυλλόπουλος Α.), Τσάρας, Τσιάμης, Μπουμπουρής Ε.(63΄ λ.τρ Καμαρέτσος), Μπίκας, Καββαδίας(66΄ Παπαροιδάμης), Καραγιάννης, Μοτσιόλας(66΄ Μπουλάκος), Τόλης Ν.

Διαιτητής: Γιάννης Φλωράκης









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος