Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΓΕΛ Καρπενησίου-1ο ΓΕΛ Λαμίας 33-60

Ανώτερο ποιοτικά το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, το οποίο επικράτησε με 33-60 του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Τρίτη 12 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 11. Ήταν στο πλαίσιο του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων καλαθοσφαίρισης αγοριών .
Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου παίζοντας χωρίς τον αρχηγό του Αποστόλη Νούλα προσπάθησε για το καλύτερον δυνατό και το μέλλον του ανήκει, αφού συμμετέχουν σε αυτό αρκετοί μαθητές της 1ης Λυκείου. Ο Στέφανος Μήτσιος πρώτευσε στο σκοράρισμα για τους πρωταθλητές Ευρυτανίας με 9 πόντους.
Το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας  του Κωνσταντίνου Τσούκα παρουσιάζοντας ένα αρκετά δυνατό σύνολο έφτασε χωρίς δυσκολίες  στο θετικό αποτέλεσμα, παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση με μεγάλη διαφορά. Ο Κώστας Παρίσης ήταν ο μοναδικός διψήφιος της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας 13 πόντους.
Η ομάδα του Καρπενησίου ολοκλήρωσε την παρουσία της στον θεσμό, ενώ οι Λαμιώτες συνεχίζουν στην επόμενη φάση.

Απώλεια Νούλα
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας έπαιξαν χωρίς τον «ηγέτη» τους Αποστόλη Νούλα, αλλά και τον Λάμπρο Καμαρέτσο λόγω της πενθήμερης εκδρομής της Γ΄ Λυκείου.

Πρώτος ο Μήτσιος


Ο Στέφανος Μήτσιος(Φωτογραφία) των γηπεδούχων σημείωσε 9 πόντους.  Δυο λιγότερους έβαλε ο Γιώργος Δροσίνης.

Επόμενη η Βοιωτία
Το επόμενο παιχνίδι για τους νικητές θα δοθεί ενάντια στην πρωταθλήτρια ομάδα της Βοιωτίας.

Διαιτητής & κριτής της ΕΣΚΑΣΕ
Εκ των ρέφερι του αγώνα ήταν ο Θανάσης Χουσιάδας και εκ των κριτών ο Νίκος Καλαντζής από την ΕΣΚΑΣΕ. 


Ξεχώρισε ο Παρίσης


Ο Κώστας Παρίσης(Φωτογραφία), που ανήκει στην Αναγέννηση Λαμίας σκόραρε 13 με ένα εύστοχο 3ποντο.  Με 9 και τρία εύστοχα 3ποντα έκλεισε το ματς ο Κώστας Αθανασίου.

Αντίπαλοι και πέρυσι
Τα δυο σχολεία είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι με τους Λαμιώτες να νικούν στο «Χαλκιοπούλειο» με 87-21.

Διαφορά ασφαλείας
Η ομάδα της Λαμίας προηγήθηκε από το πρώτο μέρος με 15-32. Έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο με 6-13 και έκανε ένα επιμέρους 9-19 στη δεύτερη περίοδο.

Πιστοποίησε την υπεροχή
Το 1ο ΓΕΛ Λαμίας, που διαθέτει πληθώρα ποιοτικών αθλητών που συμμετέχουν  σε ομάδες της Φθιώτιδας με επιμέρους σκορ 11-14 στο τρίτο οκτάλεπτο και 8-14 στο τελευταίο πήρε τη νίκη με το τελικό 33-60.


Τα οκτάλεπτα
6-13, 15-32, 25-46, 33-60

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Κάππας 3, Καραμπάς 2, Μπουμπουρής, Καραθάνος 4, Τσιώλης 4, Μήτσιος 9, Μπίκας, Γραμματίκας 2, Ντότσικας 2, Δροσίνης 7

1ο ΓΕΛ Λαμίας (Κωνσταντίνος Τσούκας):  Παπαγεωργίου 6(1), Παπαηρακλής, Παρίσης 13(1), Στασινός 6, Κουρκουλιώτης 2, Αθανασίου 9(3), Γαληρόπουλος 5(1), Τάκης 2, Πατάγιας, Αναγνωστόπουλος 4(1),  Ψυχούλης 5(1), Μαντζούκας 8(2)

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Αλέξανδρος Σεργιάννης
Κριτής: Νίκος Καλαντζής
Χρονομέτρης: Βίκυ Γιαννοπούλου
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος