Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΠΑΟΚ-Φραγκίστα 1-3

Αν και με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα και απουσίες η Φραγκίστα ξεπέρασε το «εμπόδιο» και του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 1-3.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκετο Σάββατο(23/3) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησελίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία λιγότερων από 10 θεατών.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου αυτή τη φορά συμπλήρωσε 11αδα, όμως δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Βρέθηκε να χάνει στις αρχές της επανάληψης με 0-2 και μπήκε στο ματς με γκολ του Νίκου Τόλη στο 80΄, που μείωσε προσωρινά σε 1-2. Εν συνεχεία δέχτηκε τρίτο γκολ με αποτέλεσμα να τελειώσουν οι όποιες ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα παρατάχτηκε με αρκετά αγωνιστικά πρόβλημα και ξεκίνησε το ματς με 9 παίκτες, και φορ τον Πρόεδρο της Χρήστο Γαλανό, που άνοιξε το σκορ στο 32΄, από το 10΄ λεπτό και μετά έπαιξε με 11. Στην επανάληψη ο Αλέξανδρος Λάμπρου με όμορφο σουτ εκτός περιοχής στο 58΄ διπλασίασε τα τέρματα του ΑΠΟΔΦ, ο  οποίος από το 65΄ έπαιξε με 10 λόγω τραυματισμού του Δημήτρη Λαθύρη. Παρά τη μείωση του σκορ και το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Γιάννης Μπισμπίκης με εντυπωσιακή κούρσα πέτυχε ένα παλικαρίσιο τέρμα στο 86΄ για το τελικό 1-3.
Την επόμενη (14η) και τελευταία αγωνιστική η Φραγκίστα παίζει με την ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο το Σάββατο(30/3), ενώ ο ΠΑΟΚ την ίδια μέρα θα αγωνιστεί στο Δημοτικό στάδιο με το Βελούχι. Ο ΑΠΟΔΦ έφτασε τους 19 βαθμούς, βρισκόμενος στην 4η θέση και εξασφάλισε αι μαθηματικά μια θέση στα Play Off, ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε 7ος με 4.

Άρχισε με 9
Πολλά αγωνιστικά προβλήματα και απουσίες ποδοσφαιριστών της είχε η Φραγκίστα που στα πρώτα λεπτά του αγώνα έπαιξε με 9 παίκτες. Ενώ ολοκλήρωσε στο τελευταίο 25λεπτο λόγω τραυματισμού ποδοσφαιριστή της με 10 παίκτες.

Οριακά «11»
Ποσοτικό πρόβλημα ποδοσφαιριστών υπήρξε και στον ΠΑΟΚ που οριακά συμπλήρωσε 11αδα σε αυτό το παιχνίδι.

Ξανά…απών
Ως εκ τούτου αφού δεν υπάρχει αριθμός ποδοσφαιριστών ανάλογη είναι και η εικόνα στην κερκίδα, αφού τον αγώνα παρακολούθησαν λιγότεροι από 10 θεατές.

Φορ ο Πρόεδρος


Ο Πρόεδρος των φιναλίστ κυπέλλου της ΕΠΣΕ Χρήστος Γαλανός  (Φωτογραφία) φόρεσε φανέλα βασικού, ώστε να ξεκινήσει το παιχνίδι, ενώ σκόραρε και στο 32΄ ανοίγοντας το σκορ.


Με δωρεάν διαιτησία
Αξίζει να αναφέρουμε για ακόμη μια φορά ότι από τις 8 ομάδες της Α΄ κατηγορίας τα έξοδα διαιτησίας καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την ΕΠΣ, ωστόσο μετά δυσκολίας οι ομάδες συμπληρώνουν 11αδα να αγωνιστούν.

Μαθηματικά μπαράζ
Η Φραγκίστα εξασφάλισε μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα Play Off.

Εκτός εστίας


Ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΔΦ Χρήστος Σάλτης (Φωτογραφία) έπαιξε φέτος για πρώτη φορά εκτός εστίας.

Α΄ Μέρος

Στο 9΄ με 11
Η φιλοξενούμενη ομάδα άρχισε με 9 παίκτες στο 2΄ εισήλθε στο ματς ο Πάνος Ράπτης και στο 9΄ ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος.


Κακό ποιοτικά
Παιχνίδι κέντρου και κακό ποιοτικά ήταν το πρώτο 45λεπτο. Η Φραγκίστα σε μια από τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν προηγήθηκε στο σκορ με 0-1.

Δεν ξέχασε το «τόπι»
Ο Πρόεδρος της Φραγκίστας Χρήστος Γαλανός δεν ξέχασε το «τόπι» και σκόραρε ανοίγοντας το δρόμο προς την νίκη της ομάδας του. Στο 32΄ ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά μετά από λάθος της άμυνας, ο Χρήστος Γαλανός από κοντά σούταρε στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ, «γράφοντας» το 0-1, με όλους τους παίκτες να γίνονται ένα «κουβάρι» και να συγχαίρουν τον Πρόεδρο τους.




Οι καλύτερες φάσεις
22΄: Ο Κελεσίδης πάσαρε στον Ρέπα που σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Κατσαδούρος μπλόκαρε εύκολα.
32΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά μετά από λάθος της άμυνας, ο Γαλανός Χ. από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ έκανε το 0-1.
33΄: Ο Μπισμπίκης Ι. πάσαρε στον Γαλανό Χ., που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά λίγο πάνω από την εστία του Γυφτομήτρου.
38΄: Ο Γαλανός Χ. έδωσε στον Ζήκα, που έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ προ του Γυφτομήτρου, με τον Μίλη να αποκρούει προ της γραμμής του τέρματος σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Πιο ανοιχτό
Καλύτερο ρυθμό είχε το παιχνίδι στην επανάληψη με την Φραγκίστα να φεύγει νικήτρια από το Καρπενήσι με σκορ 1-3.

Διπλασιασμός από Λάμπρου


Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δυο τερμάτων στο 58΄ όταν ο Αλέξανδρος Λάμπρου σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής με την μπάλα να βρίσκει και στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στον γκολκίπερ Άγγελο Γυφτομήτρο για το 0-2.



Τραυματισμός Λαθύρη


Η ομάδα της Φραγκίστας έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 65΄, όταν τραυματίστηκε και αποχώρησε με αιμάτωμα στο πόδι ο μέσος Δημήτρης Λαθύρης.




Μείωσε με Τόλη


Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος και το αριθμητικό πλεονέκτημα του έφτασε στην μείωση του σκορ στο 80΄ όταν μετά την προσπάθεια του Άρη Ρέπα το πλασέ και την απόκρουση του Κώστα Κατσαδούρου, ο Νίκος Τόλης σούταρε με την μπάλα να περνάει τη γραμμή του τέρματος παρά την απομάκρυνση του Αλέξανδρου Λάμπρου προ της γραμμής (1-2).





Προσωπική υπόθεση


Ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) με καταπληκτική ατομική προσπάθεια που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο μπήκε στην αντίπαλη περιοχή απέφυγε δυο αντιπάλους και πλάσαρε υποδειγματικά στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ γράφοντας το τελικό 1-3. Ο Μπισμπίκης σκόραρε το 2ο του γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα. 




Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ, η προβολή του Τσάρα προς τα πίσω έφυγε σε κόρνερ λίγο πάνω από το τέρμα της ομάδας του.
58΄: Ο Λάμπρου σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και στην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, καταλήγοντας στα δίχτυα (0-2).
73΄: Μετά από συνδυασμό Ρουμελιώτη-Πλατανίτη σέντρα από αριστερά του τελευταίου το πλασέ του Ρέπα εξ επαφής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατσαδούρου.
75΄: Ο Πλατανίτης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η προβολή του Ρέπα πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσαδούρου.
79΄: Ο Πλατανίτης σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
80΄: Ο Ρουμελιώτης πάσαρε στον Ρέπα, που έκανε ατομική ενέργεια, πλάσαρε, ο Κατσαδούρος απέκρουσε και στην συνέχεια νέο συρτό σουτ του Τόλη πέρασε τη γραμμή του τέρματος πάρα την προσπάθεια και την απομάκρυνση του Λάμπρου(1-2).
83΄: Προσπάθεια και μακρινό σουτ του Τόλη έφυγε λίγο έξω από το δεξί «Γ» των φιλοξενούμενων.
86΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, ξεκινώντας πίσω από την σέντρα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, απόφυγε δυο αντιπάλους και με υποδειγματικό πλασέ στην δεξιά γωνία του Γυφτομήτρου πραγματοποίησε το τελικό 1-3.

Διακριθέντες:
ΠΑΟΚ: Πλατανίτης, Τόλης
Φραγκίστα: Γαλανός Χ., Μπισμπίκης Ι., Λάμπρου, Ζήκας

Κίτρινες Κάρτες
Ράπτης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στην Φραγκίστα για τη σημερινή νίκη, δεν ήταν καλύτερη από εμάς, ήταν όμως πιο μαχητική και δίκαια κέρδισε. Εμείς παρόλο που είχαμε στο μεγαλύτεροδιάστημα την κυκλοφορία της μπάλας, δεν είχαμε συγκέντρωση στο παιχνίδι, δημιουργήσαμε λιγοστές φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία και έτσι δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι που σίγουρα ήταν στα μέτρα μας. Το μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα είναι η έλλειψη προπονήσεων, που έχουν διακοπεί εδώ και αρκετό καιρό λόγω μη συμμετοχής των παιδιών και όπως ξέρουμε αυτές οι ηλικίες αν δε δουλέψουν δεν έχουν ούτε την εμπειρία ούτε τη δύναμη να σταθούν μέσα στο γήπεδο. Μας μένει ένα παιχνίδι ακόμα για να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας για φέτος και μετά έχουμε μπροστά μας αρκετό χρονικό διάστημα, για να δούμε την επόμενη χρονιά. Να τονίσω πως πάλι σήμερα είχαμε αρκετές απουσίες, αυτό δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος. Οι απουσίες όταν υπάρχουν σε συνεχόμενα παιχνίδια σίγουρα επηρεάζουν και τα υπόλοιπα παιδιά που μπαίνουν να αγωνιστούν. Για αυτό και το ποδόσφαιρο είναι για αυτούς που το αγαπάνε και όχι για αυτούς του βλέπουν σαν αγγαρεία.»

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Κατεβήκαμε με 11αδα έκτακτης ανάγκης και αναγκαστήκαμε να τελειώσουμε τον αγώνα και με 10 παίκτες κάτι που δε τιμά μια ομάδα που έχει παίξει τελικό κυπέλλου και μπαίνει στα μπαράζ. Παρά τα πολλά προβλήματα καταφέραμε όσοι ήμασταν στο γήπεδο να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε στο τέλος τη νίκη. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, αλλά και στα παιδιά του ΠΑΟΚ.»





Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γυφτομήτρος, Κελεσίδης, Καώνης, Τσάρας, Μίλης, Τόλης, Μαστρογιάννης, Ρουμελιώτης, Χότζα, Ρέπας, Πλατανίτης

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Μπισμπίκης Φ., Σάλτης, Ράπτης, Λάμπρου, Γαλανός Σ., Λαθύρης, Γενιτσαρόπουλος, Ζήκας, Γαλανός Χ.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος