Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΑΕΚ-Φραγκίστα 1-2

Με τρεις συνεχόμενες νίκες ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια η Φραγκίστα, που επιβλήθηκε με 1-2 της ΑΕΚ σε ένα ματς που είχε δυο αποβολές.
Το παιχνίδι διεξήχθη στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία περίπου 20 θεατών.
Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε με αρκετά δυνατή ενδεκάδα και δημιούργησε αρκετές φάσεις, κυρίως στο πρώτο μέρος, χωρίς να τις μετουσιώσει σε γκολ. Ωστόσο η ισοφάριση ήρθε στην επανάληψη με τον Γιάννη Μπέσσα στο 63ο λεπτό. Τελικώς ο «δικέφαλος» γνώρισε την 4η σερί ήττα του, τερματίζοντας 6ος με 9 βαθμούς. Αποβλήθηκε για τους τυπικά γηπεδούχους ο Βασίλης Ντότσικας.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα είχε τον τρόπο να πάρει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, δείχνοντας τη δυναμική της. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Μάκη Ζήκα και αφού στην επανάληψη δέχτηκε την ισοφάριση έφτασε στο νικητήριο τέρμα στο 88΄ με τον Γιάννη Μπισμπίκη. Αποβλήθηκε ο Γιάννης Ντάλλας στο φετινό του ντεμπούτο. Ο ΑΠΟΔΦ τερμάτισε 4ος με 22 πόντους, εκμεταλλευόμενος σχεδόν όλα τα παιχνίδια με τους «μικρομεσαίους» της βαθμολογίας.
Ο «δικέφαλος» έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι για την αγωνιστική περίοδο, ενώ οι νικητές θα παίξουν έξι ακόμη αναμετρήσεις για τα Play Off.

Αδιάφορο ματς
Το παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών.


Τελευταίο για ΑΕΚ
Η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε με αυτό το ματς για τη «νεοφώτιστη» ΑΕΚ, που προσπάθησε για το καλύτερο.

Από μια επιστροφή


Μετά από έναν ολόκληρο γύρο αγωνίστηκε με την ΑΕΚ ο πλάγιος μπακ Γιώργος Γιαννόπουλος(Φωτογραφία). Πρώτη φετινή εμφάνιση με τη Φραγκίστα για τον «γερόλυκο» αμυντικό Γιάννη Ντάλλα.

Προεδρική και διαιτητική παρουσία
Το δεύτερο μέρος παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας και ο Πρόεδρος της Ε/Δ της ΕΠΣΕ Γιάννης Καλύβας.


Ιδανική σαιζόν
Η Φραγκίστα μετά τη συμμετοχή της στον τελικό κυπέλλου θα συμμετάσχει μετά από 11 χρόνια και στα Play Off, διανύοντας μια ιδανική σαιζόν.

Πρόβλημα με τις γραμμές
Για ένα ακόμη ματς οι γραμμές του γηπέδου δεν ήταν ορατές, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να χρησιμοποιούν μαρμαρόσκονη, ώστε να διεξαχθεί κανονικά το ματς.

Οδηγίες από Λάππα


Οι τυπικά γηπεδούχοι έπαιξαν και σε αυτό το ματς χωρίς τον προπονητή τους Γιάννη Χάσκο και την ομάδα καθοδήγησε ο αμυντικός Γιάννης Λάππας(Φωτογραφία), που δεν αγωνίστηκε. 


Α΄ Μέρος

Ανοιχτό παιχνίδι
Σε ένα πρώτο μέρος, το οποίο είχε αρκετές φάσεις οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1.

Ο συνήθης ύποπτος


Ένα ακόμη καθοριστικό τέρμα σημείωσε ο προπονητής-παίχτης της Φραγκίστας Μάκης Ζήκας(Φωτογραφία). Συγκεκριμένα στο 19΄ δέχτηκε την εξαιρετική μπαλιά του Κώστα Κατσαδούρου και πλάσαρε ιδανικά τον Κώστα Ιωάννου, κάνοντας το 0-1. Ο Ζήκας σκόραρε για 6η φορά στο πρωτάθλημα. 



Ακυρωθέν τέρμα ΑΕΚ


Στο 39΄ ακυρώθηκε γκολ της ΑΕΚ, όταν ο Αλέκος Οικονόμου εκτέλεσε καλοχτυπημένο φάουλ από αριστερά και ο Πάνος Αρβανίτης(Φωτογραφία) έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι με το χέρι στα δίχτυα. Ο α΄ βοηθός Γιώργος Δροσίνης μη έχοντας καλή ορατότητα λόγω του ήλιου φάνηκε να πηγαίνει προς τη σέντρα, με τους ποδοσφαιριστές της Φραγκίστας να διαμαρτύρονται, όμως ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος υπέδειξε την παράβαση, με τις διαμαρτυρίες να μεταφέρονται στην αντίπαλη πλευρά. 







Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Μακρινό δυνατό σουτ του Ζήκα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
10΄: Ο Μπέσσας τροφοδότησε τον Αρκουμάνη, που σούταρε από αριστερά και ο Σάλτης απέκρουσε.
14΄: Σέντρα-σουτ του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε ο Ιωάννου και στην επαναφορά σουτ του Ζαγκότση έφυγε πάνω από την εστία του «δικεφάλου».
19΄: Ο Κατσαδούρος με όμορφη κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ζήκα, που πλάσαρε εύστοχα τον Ιωάννου και σημείωσε το 0-1.
26΄: Πάσα του Καλτσή στον Μπακόλα, σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από την εστία της Φραγκίστας.
28΄: Ο Μπακογεώργος έδωσε στον Αρκουμάνη, που σούταρε πάνω από την εστία του Σάλτη.
31΄: Χτύπημα φάουλ του Ζήκα από αριστερά, ο Γενιτσαρόπουλος μετά από διώξιμο της αντίπαλης άμυνας σούταρε από καλή θέση έξω από την εστία της ΑΕΚ.
32΄: Συνδυασμός Μπακογεώργου-Αρβανίτη-Καλτσή, ο τελευταίος σούταρε άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» της Φραγκίστας.
42΄: Μετά από συνδυασμό Αρκουμάνη-Μπέσσα-Καλτση, το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας στη δεξιά του γωνία.
45΄+1΄: Σέντρα-σουτ του Αρκουμάνη από αριστερά έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Σάλτη.

Β΄ Μέρος

Κρίθηκε στο φινάλε
Η ΑΕΚ ισοφάρισε και στη συνέχεια οι δυο ομάδες έμειναν με παίχτη λιγότερο λόγω αποβολών. Τελικά η Φραγκίστα «χτύπησε» στην εκπνοή και πήρε τους τρεις βαθμούς. 

Ισοφάριση Μπέσσα


Οι παίχτες του «δικεφάλου» έφεραν το παιχνίδι στα ίσια για το 1-1 με διαγώνιο σουτ του Γιάννη Μπέσσα(Φωτογραφία) στο 63΄, ύστερα από την πάσα του Γιώργου Μπακογεώργου. Στη φάση του γκολ τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας Χρήστος Σάλτης.  Ο 42χρονος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ πέτυχε το τρίτο του γκολ στη σαιζόν.




1η αποβολή


Ο Γιάννης Ντάλλας(Φωτογραφία) της Φραγκίστας αποβλήθηκε στο 78΄ για συνεχείς διαμαρτυρίες από τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο με κόκκινη κάρτα. Αρχικά είχε τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Γιώργο Μπακογεώργο.




Επανήλθε η ισορροπία


Ένα λεπτό αργότερα και ο παίχτης της ΑΕΚ Βασίλης Ντότσικας(Φωτογραφία) τιμωρήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο. Στο 75΄ οι δυο ποδοσφαιριστές μάλιστα είχαν αψιμαχήσει.  


«Χτύπησε» στο τέλος


Η Φραγκίστα σημείωσε το 1-2 στο 88ο λεπτό με τον Γιάννη Μπισμπίκη(Φωτογραφία), ο οποίος βρέθηκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, μετά το ελεύθερο του Χρήστου Σάλτη. Ο Μπισμπίκης σκόραρε το τρίτο του φετινό γκολ και δεύτερο συνεχόμενο, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. 





Τραυματίας ο Αρκουμάνης


Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Χρήστος Αρκουμάνης(Φωτογραφία) της ΑΕΚ, που τελείωσε με 9 ποδοσφαιριστές, καθώς είχαν «κλείσει» οι αλλαγές της. 



Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Αρκουμάνης έκανε μπαλιά στον Κωστή, που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε και ο Σάλτης μάζεψε εύκολα.
58΄: Κούρσα του Λαθύρη από δεξιά και αδύναμο σουτ μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
63΄: Ο Μπακογεώργος πάσαρε στον Μπέσσα, που με διαγώνιο σουτ από δεξιά έστειλε την μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνία του Σάλτη(1-1).
78΄: Αποβολή με απευθείας κόκκινη για τον Ντάλλα της Φραγκίστας.
79΄: Ο Ντότσικας αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.
88΄: Ο Σάλτης εκτέλεσε ελεύθερο, ο Μπισμπίκης Ι. κινήθηκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 1-2.

Kίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Φ., Κατσαδούρος, Γενιτσαρόπουλος

Διακριθέντες
ΑΕΚ:  Μπακογεώργος, Μπέσσας
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Καμαρέτσος, Κατσαδούρος

Δηλώσεις

Ηλίας Μπακόλας (Γενικός Γραμματέας ΑΕΚ): «Ήταν το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, το οποίο δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και σκοπιμότητες. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλο το ματς με κατοχή της μπάλας ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, απλά ήμασταν πολύ φλύαροι στην επίθεση και θεωρώ ότι ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε άριστα τις αντεπιθέσεις που του παρουσιάστηκαν και τελικά πήρε τη νίκη στο τελευταίο λεπτό. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας και για τη νίκη και για την παρουσία της στα μπαράζ και της εύχομαι καλή επιτυχία.»



 
Μάκης Ζήκας (Προπονητής-παίχτης Φραγκίστας):  «Νομίζω οι δυο ομάδες είχαμε από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο ήμασταν καλύτεροι, καταφέραμε να προηγηθούμε και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλα γκολ. Στο δεύτερο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, μας πίεση αρκετά και μας ισοφάρισε, αλλά ευτυχώς στο τέλος πετύχαμε το γκολ και πήραμε και αυτή τη νίκη. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για όλη τη σαιζόν, ελπίζω και εμείς να έχουμε μια αξιόλογη παρουσία στα μπαράζ πλέον.»



Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ ( -): Ιωάννου, Μπακόλας Κ., Γιαννόπουλος Γ.(55΄ Ζιάκας), Τελώνης, Μπακογεώργος, Οικονόμου Α., Ντότσικας, Αρβανίτης(81΄ Κοτσιμπός), Αρκουμάνης, Καλτσής(46΄ Κωστής), Μπέσσας(83΄ Γιαννόπουλος Δ.)

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης, Καμαρέτσος, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας, Ζαγκότσης, Πολύζος(46΄ Λαθύρης), Κατσαδούρος, Γενιτσαρόπουλος, Ζήκας, Γαλανός Σ.

Διαιτητής:  Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Κωνσταντίνα Βλαχογιάννη(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος