Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Δεύτερη συνάντηση ΕΠΣΕ-Δήμου-Περιφέρειας για το γηπεδικό


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των μελών της ΕΠΣ Ευρυτανίας με τους αυτοδιοικητικούς της πόλης μας. Το κύριο θέμα συνάντησης ήταν ξανά το γηπεδικό και οι ειδικότερα οι διαστάσεις του νέου γηπέδου που θα κατασκευαστεί στο Γυμνάσιο Καρπενησίου. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη(6/2) στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιού. Παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος και μηχανικός του έργου Βασίλης Φακίτσας, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Ταξιάρχης Κουτρομάνος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΕ Άρης Τσιούνης και οι Αντιπρόεδροι της ΕΠΣΕ Νίκος Δροσίνης και Παναγιώτης Κολλημένος.
Το πρώτο και κύριο θέμα συζήτησης ήταν η κατασκευή γηπέδου με πλαστικό χλοοτάπητα που θα γίνει στο Γυμνάσιο Καρπενησίου, βάσει των μελετών οι διαστάσεις που θα γίνει το γήπεδο είναι 81,5Χ42,5 αφού θα γίνει και στίβος 350 μέτρων με 5 διαδρόμους. Κατά συνέπεια το γήπεδο αυτό δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανέναν αγώνα ποδοσφαίρου, αφού δε πληροί τις διαστάσεις 90Χ45 που χρειάζονται, για να γίνει ένας αγώνας ποδόσφαιρου. Εφόσον κατασκευαστεί γήπεδο μικρότερο από τις απαιτούμενες διαστάσεις η μόνο χρησιμότητα που θα έχει θα είναι μόνο για προπονήσεις και τίποτε άλλο.
Θα υπάρξει και νέα συνάντηση, αφού υπάρχει πρόθεση και διάθεση από Δήμο και Περιφέρεια για την κατασκευή γηπέδου με διαστάσεις 90Χ45, όμως ο χώρος στο Γυμνάσιο είναι περιορισμένος, αφού δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διαπλάτυνση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του γυμνασίου που θα κατασκευαστούν θα είναι ανεξάρτητες και διαχωρισμένες από το σχολικό συγκρότημα. Επίσης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το κοινό και τους κατοίκους της πόλης μας για άθληση, περπάτημα κτλ.
Ενδεχόμενη κατασκευή γηπέδου κανονικών διαστάσεων θα λύσει κατά μεγάλο βαθμό το γηπεδικό πρόβλημα του Καρπενησίου, θα αποτελέσει μια δυνατή έδρα για τις ομάδες μας σε Εθνικούς αγώνες, ενώ θα τονώσει και την οικονομία των επιχειρήσεων στην γύρω περιοχή του γυμνασίου.
Συζήτηση έγινε και για το γήπεδο της Ποταμιάς, όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση του Καρπενησιώτη ποταμού και μετά να γίνει κάποια μελέτη. Συζητήθηκαν επίσης βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου το προσεχές χρονικό διάστημα (Ανακαίνιση αποδυτηρίων, κατασκευή σκεπαστής κερκίδας και βοηθητικού γηπέδου προπονήσεων 8Χ8 η 9Χ9). Αναφορά έγινε και στο προπονητικό κέντρο, όπου στα τέλη Απριλίου θα προετοιμαστούν «μικρές» εθνικές ομάδες, ενώ θα υπάρξει στήριξη από τους τοπικούς φορείς προς την ΕΠΣΕ για το 2o τουρνουά Ακαδημιών Evrytania Cup, που θα διεξαχθεί  στα τέλη Ιουνίου από την ΕΠΣ Ευρυτανίας.