Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Όταν η Δόξα Ραπτοπούλου διεκδικούσε την άνοδο στην Α΄ ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας


Τη δικιά της ιστορία στα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας έχει γράψει η Δόξα Ραπτόπουλου, που ιδρύθηκε το 1978, δέκα χρόνια μετά τον ΑΠΟΚ. Μέχρι το 1990 η Ευρυτανική ομάδα συμμετείχε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και διεκδίκησε και την άνοδο στην Α΄ κατηγορία του γειτονικού νομού.
Κορυφαία της σαιζόν ήταν αυτή του 1984-1985, όταν λαμβάνοντας μέρος στον 3ο Όμιλο της Β΄ ΕΠΣΑ απώλεσε για δυο βαθμούς τον προβιβασμό, καθώς όπως αναφέρουν οι παλαιές μαρτυρίες «σφαγιάστηκε» τις τελευταίες αγωνιστικές. Αντίπαλοι της ήταν οι: Αμβρακία Στάνου, ΠΑΣ Βόνιτσας, Αχιλλέας Παπαδάτου, Κυψέλη, Μενίδι, Κανδήλα, Θύελλα Καστρακίου και Πυραμίς Σαρδηνίων, με τις χιλιομετρικές αποστάσεις να είναι τεράστιες.
Από το 1990 και ύστερα η ιστορική ομάδα αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Έχει φτάσει να αγωνιστεί δυο φορές στον τελικό κυπέλλου(1992 και 2000), ενώ το 2010 στην καλύτερη σύγχρονη αγωνιστική περίοδο της διεκδίκησε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ, το οποίο κατέληξε μετά από τριπλούς τελικούς στον Απεραντιακό. 





*Από το αρχείο του κ. Τόγια, τον οποίο ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
**Η φωτογραφία είναι από το 1981 στο γήπεδο του Εμπεσσού Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο χρησιμοποιούσε η Δόξα.