Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Γ.Σ. Άτλας-Π.Α.Κ. 72-51

Το τοπικό ντέρμπι βρήκε νικητή με 72-51 τον πιο έμπειρο Άτλαντα επί της ενθουσιώδους Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.
Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 6. Ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 100 φιλάθλων. Διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια μεταξύ των δυο ομάδων μπάσκετ του νομού.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έφτασε δίκαια στο υπέρ του αποτέλεσμα με σημαντική διαφορά, χωρίς να εντυπωσιάσει. Ο ποιοτικός Γυμναστικός έκανε το τρία στα τρία και δείχνει ικανός να φτάσει στην πρωτιά του ομίλου και να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη φάση, διαθέτοντας αρκετό βάθος και ένα «κράμα» έμπειρων και νέων παιχτών. Ο φόργουορντ Θωμάς Χονδρός ήταν καθοριστικός με 20 πόντους.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έκανε την καλύτερη της εμφάνιση και βρέθηκε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου σε απόσταση αναπνοής. Αγωνίστηκε με αρκετό πάθος, πληθώρα νεαρών παιδιών και κέρδισε τις εντυπώσεις με την αγωνιστικότητα της. Η Ακαδημία, που  έμεινε χωρίς νίκη είχε σε μεγάλη ημέρα τον νεαρό Αποστόλη Νούλα που σημείωσε 27 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα.
Οι νικητές θα αγωνιστούν ξανά σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στις 3 Μαρτίου με τον Πρωτέα Λαμίας. Η Ακαδημία θα ολοκληρώσει τα παιχνίδια της στον πρώτο γύρο με τον εξ αναβολής αγώνα κόντρα στην Ακαδημία Ιστιαίας στο Καρπενήσι .

Περίπου τριψήφιοι
Τη συνάντηση μεταξύ των δυο ομάδων του Καρπενησίου παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές.



Βίοι αντίθετοι
Ο Άτλαντας πέτυχε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες, ενώ η Πανευρυτανική έμεινε χωρίς νίκη.

Απόλυτο νικών
Σε 9 επίσημες αναμετρήσεις σε επίπεδο ανδρών στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ μεταξύ των δυο ομάδων στην ιστορία τους ο Γυμναστικός έχει το απόλυτο νικών.

Στις «πλάτες» τους


Ο Θωμάς Χονδρός(Φωτογραφία αριστερά) με 20 και ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία κέντρο) με 19 ηγήθηκαν του σκοραρίσματος για τον Άτλαντα. Ο δεύτερος σκόραρε και τρεις φορές έξω από τα 6,75. Σταθερή αξία με 13 και τρία 3ποντα ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία δεξιά).


Πρώτη φετινή 

 
Από πλευράς Άτλαντα ο αθλητής των παίδων Στέφανος Μήτσιος(Φωτογραφία αριστερά) έκανε την πρώτη του εμφάνιση για φέτος με τους άνδρες. Με την Π.Α.Κ. αγωνίστηκαν για πρώτο ματς στο τρέχον πρωτάθλημα οι έφηβοι Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία κέντρο) και Αποστόλης Νούλας, καθώς και ο δεύτερος «μεγάλος» της Γιώργος Σώκος(Φωτογραφία δεξιά).

Κέρδος η εμφάνιση
Την καλύτερη της παρουσία στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε η Π.Α.Κ., κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Μάλιστα αγωνίστηκε με αρκετά χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, καθώς μόλις δυο άνδρες συμμετείχαν στο ματς.

«Όπλο» ο Νούλας


Εντυπωσιακός ήταν ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία), σταματώντας στους 27 πόντους με 3 εύστοχα 3ποντα από πλευράς Π.Α.Κ. Αποστόλης Πιπέρας και Βαγγέλης Μπόνιας έβαλαν από 8. Ο δεύτερος είναι γεννηθείς μόλις το 2004.


Απουσία φοιτητών
Εκτός Καρπενησίου βρίσκονταν οι δυο φοιτητές των ομάδων Γιώργος Μουστάκης(Άτλας) και Γιώργος Λάνης(Π.Α.Κ.).

Εξαιρετική διαιτησία

 











Ο Καρπενησιώτης ρέφερι Θανάσης Χουσιάδας(Φωτογραφία αριστερά) και ο Φθιωτός Γιάννης Ευαγγελόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) ήταν άψογοι και σε αυτό το παιχνίδι. Νωρίτερα είχαν διευθύνει το παιχνίδι κορασίδων Π.Α.Κ.-Άρης Θήβας.

Δεν έπαιξαν 4
Για τον Γυμναστικό δεν συμμετείχε ο Μανώλης Κάππας και από την Π.Α.Κ. οι: Θωμάς Μπακατσιάς, Δημήτρης Μαυραγάνης και Βασίλης Σβερώνης. Οι ηττημένοι έπαιξαν σε όλο το ματς με 7 αθλητές.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος


Το «κοουτσάρισμα» από πλευράς νικητών επωμίστηκε αυτή τη φορά ο Δημήτρης Λερογιάννης(Φωτογραφία). Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου ήταν εκτός 12αδας. Να αναφέρουμε πως στο παρκέ βρέθηκε από πλευράς Άτλαντα ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Ταξιάρχης Κουτρομάνος και από την Π.Α.Κ. ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σώκος.

Ενεργό ρόλο ο Φώντας


Για την Πανευρυτανική ο Φώντας Ζαχαρόπουλος(Φωτογραφία) έδινε συνεχώς οδηγίες, μαζί με την coach των ανδρών Κατερίνα Μπαλωμένου. Οι δυο τους είναι οι προπονητές και εκ των ιδρυτών της Ακαδημίας επί σειρά ετών.

Ανοιχτό δεκάλεπτο
Παίζοντας και οι δυο ομάδες όμορφο μπάσκετ ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με 24-16 υπέρ του Άτλαντα. 


Αντεπίθεση Π.Α.Κ.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο και μείωσαν στους 4(36-32). Είχαν ένα επιμέρους 12-16 υπέρ τους, παίζοντας αρκετά παθιασμένα.


Αντιαθλητικό Πιπέρα


Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ο Αποστόλης Πιπέρας(Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. χρεώθηκε σε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Ίγκλι Οσμενάι.

Επανέφερε τη διαφορά
Ο Γ.Σ.Α. χάρης την εμπειρία και την ποιότητα του έφτασε σε διψήφια διαφορά με τη συμπλήρωσε 30΄(53-39). Πραγματοποίησε ένα επιμέρους 17-7. Στα πρώτα λεπτά της περιόδου η Ακαδημία μείωσε και στους 2(36-34).



Δίκαια ο Άτλας
Οι «Άτλαντες» εξασφάλισαν τη νίκη τους, φτάνοντας σε μια ασφαλή διαφορά 21 πόντων(72-51). Έκαναν ένα επιμέρους 19-12 στο τελευταίο δεκάλεπτο επί της μαχητικής Π.Α.Κ.


Τα δεκάλεπτα
24-16, 36-32, 53-39, 72-51

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 13(3), Μήτσιος 1, Σεριανάι Κ. 2, Κουτρομάνος 2, Λέρης 3(1), Κακαβάς 6, Κάππας, Χονδρός 20, Σαμαντάς 2, Σεριανάι Δ. 4, Κουρλός, Οσμενάι 19(2)

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Σβερώνης, Πιπέρας 8, Νούλας 27(3), Γραμματίκας, Καραμπάς, Μαυραγάνης, Μπακατσιάς, Σώκος 5, Ντότσικας 3, Μπόνιας 8

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής














































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος