Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Παίδες: Π.Α.Κ.-Άρης Αμφίκλειας 62-83

Ένα ακόμη «βήμα» για την πρόκριση του στη δεύτερη φάση έκανε ο Άρης Αμφίκλειας, που επιβλήθηκε με 62-83 της μαχητικής Π.Α.Κ.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 10/2 στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 30 θεατών.
Η Πανευρυτανική της Κατερίνας Μπαλωμένου κατέβαλλε πολύ καλή προσπάθεια σε μια ακόμη συνάντηση. Επιθετικά τα πήγε πολύ καλά απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, με τον Βαγγέλη Μπόνια να εντυπωσιάζει με 31 πόντους.  Η Ακαδημία έχει 12 ήττες σε ισάριθμα ματς, χωρίς όμως να έχει θέσει εξ αρχής ως πρωταρχικό στόχο το αποτέλεσμα.
Ο Άρης Αμφίκλειας του Άρη Παπαδάκη για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή ταξίδεψε στο Καρπενήσι και έφυγε χωρίς δυσκολίες με το πολυπόθητό «διπλό», καθώς είχε το βαθμολογικό κίνητρο. Με όμορφο μπάσκετ και με επιθετικό «κρεσέντο» επέστρεψε στα «δίποντα», έχοντας πλέον συντελεστή εννιά νίκες και τρεις ήττες. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ηλίας Κουρέπης με 22 πόντους.
Για την 13η αγωνιστική την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου η Ακαδημία ολοκληρώνει τα εκτός έδρας της παιχνίδια, αντιμετωπίζοντας τον Μώλο. Ο Άρης θα παίξει στη Σπερχειάδα την ίδια ημέρα με τον..έτερο Άρη.

Έλλειψε το κοινό
Το παιχνίδι δεν συγκέντρωσε ενδιαφέρον για το φίλαθλο κοινό. Το παρακολούθησαν μόλις 30-40 θεατές. 


«Αέρας» Α΄ ΕΣΚΑΣΕ


Τέσσερις αθλητές των νικητών συμμετείχαν την προηγούμενη ημέρα στο νικητήριο 63-60 επί της Αναγέννησης Λαμίας για την Α΄ ΕΣΚΑΣΕ. Πρόκειται για τους: Ηλία Κουρέπη, Ευθύμη Ζανιά(Φωτογραφία αριστερά), Θανάση Στρωτό(Φωτογραφία κέντρο) και Γιάννη Στιβαχτή(Φωτογραφία δεξιά).

Παρόμοιο σκορ
Η Αμφίκλεια είχε κερδίσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην έδρα της με παρόμοιο σκορ και συγκεκριμένα με 84-63. Η διαφορά των δυο παιχνιδιών ήταν στους 21 πόντους.

Διακρίνεται σε ανδρικό & παιδικό 


Νέα πολύ καλή παρουσία για τον ταλαντούχο Βαγγέλη Μπόνια(Φωτογραφία) των γηπεδούχων, που είχε 31 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Γιώργος Ντότσικας πέτυχε 23 με μια τρίποντη «βόμβα». Οι δυο τους διακρίνονται και με την ανδρική ομάδα στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ευκαιρίες για νίκη
Το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Μώλο και το εντός έδρας με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη αποτελούν ευκαιρίες για την Πανευρυτανική, ώστε να κλείσει με νίκη το πρωτάθλημα. Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου αγωνίζεται με πληθώρα παιδιών μικρότερης ηλικίας, έχοντας βελτιωμένο πρόσωπο στον δεύτερο γύρο. Οι νεαροί παίχτες της θα αποτελέσουν τη «ραχοκοκαλιά» των επόμενων χρόνων.

Δεν χάνει την πρόκριση
Έχοντας δυο ακόμη «βατά» παιχνίδι η εξαιρετική ομάδα του Άρη Παπαδάκη εξαργυρώνει με πρόκριση στην επόμενη φάση την πολύ καλή της πορεία. Υπερτερεί στη διπλή ισοβαθμία με τον Έσπερο Λαμίας.

Πλουραλισμός στο σκοράρισμα


Για τους νικητές ο Ηλίας Κουρέπης(Φωτογραφία) σημείωσε 22 με 2 εύστοχα 3ποντα. Ακολούθησε ο Ευθύμης Ζανιάς με 19, που βρήκε και αυτός ισάριθμες φορές σκορ έξω από τα 6,75.

Ανωτερότητα Άρη
Οι φιλοξενούμενοι «πατώντας» πολύ καλά στο παρκέ προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 10-26.

Έφτασε τους 50
Η Π.Α.Κ. βελτιώθηκε στη δεύτερη περίοδο, αλλά η διαφορά ανέβηκε στου 21(29-50), μετά το επιμέρους 19-24. 


Μπροστά με διαφορά
Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 43-70 υπέρ της ομάδας του Άρη Παπαδάκη, που είχε ένα επιμέρους 14-20 υπέρ της. 


Πάλεψε η Π.Α.Κ.
Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου παρότι το παιχνίδι είχε κριθεί προσπάθησε έως το τέλος και με ένα επιμέρους 19-13 στην τρίτη περίοδο μείωσε στο τελικό 62-83. 


Τα δεκάλεπτα
10-26, 29-50, 43-70, 62-83

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κουδουνάς, Σβερώνης 4, Φλωράκης, Κότσιεβ 2, Μαυραγάνης 2, Αρβανίτης, Μαραγούσιας, Ντότσικας 23(1), Τσάνε, Μπόνιας 31(1)

Άρης Αμφίκλειας (Άρης Παπαδάκης): Στιβαχτής 16, Γκόλφης 2, Ζανιάς 19(2), Κουρέπης 22(2), Στρωτός 16, Πάντος 2, Μπαούρδος 2, Πάπα 4

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη & Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Λάμπρος Τσιώλης
Χρονομέτρης 24΄΄: Ερμής Καραμπάς




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος