Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ακαδημία Ιστιαίας-Γ.Σ. Άτλας 48-67

Με έντονο το νεανικό στοιχείο ο Άτλαντας διπλασίασε τις νίκες του, επικρατώντας με το εμφατικό 48-67 της Αθλητικής Ακαδημίας Ιστιαίας.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Ιστιαίας και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Η Ακαδημία Ιστιαίας του Σπύρου Γάτσου έκανε καλή αρχή στο παιχνίδι, όμως «βραχυκύκλωσε» στη β΄ περίοδο, μένοντας πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά. Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν για δεύτερο σερί ματς στο γήπεδο τους. Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης με 20 πόντους.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά αγωνίστηκε με 7 αθλητές κάτω των 20 ετών, που πλαισίωσαν του πιο έμπειρους παίχτες της ομάδας. Έδειξε ότι διαθέτει παρόν και μέλλον, φτάνοντας στη δεύτερη νίκη. Η άμυνα του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν καθοριστικής σημασίας στην επίτευξη του θετικού αποτελέσματος. Δημήτρης Σταλίκας και Δημήτρης Σεριανάι «έγραψαν» 15 πόντους στο ενεργητικό τους.
Το επόμενο παιχνίδι της Ιστιαίας είναι προγραμματισμένο για τις 3 Μαρτίου στην έδρα της απέναντι στα Φάλαρα, ενώ εκκρεμεί το ματς στο Καρπενήσι με την Π.Α.Κ., την οποία αντιμετωπίζει ο Άτλαντας το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

Πρώτη φορά Εύβοια
Η ομάδα του Άτλαντα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Εύβοια.

Με παρκέ
Εδώ και λίγους μήνες το κλειστό γυμναστήριο της Ιστιαίας απέκτησε νέο παρκέ.

«Εκτελεστής» ο Μιχαηλίδης


Ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης πέτυχε από πλευράς Ακαδημίας 20 πόντους με τέσσερα εύστοχα 3ποντα. Παρά ένα διψήφιος ο Γιάννης Τερερές, που είχε 9. 


Ο νέος Άτλας
Πέραν του Δημήτρη Σεριανάι χρόνο συμμετοχής πήραν οι αθλητές της πρωτοπόρου παιδικής ομάδας Κώστας Σεριανάι, Βασίλης Μπίκας, Γιώργος Δροσίνης, Μανώλης Κάππας και Κώστας Μπουμπουρής. Θέση «μικρού» καλύπτει και ο Κυκλαδίτης Γιώργος Μουστάκης.


Αρκετές ελλείψεις
Στην Εύβοια δεν ταξίδεψαν για τους Ευρυτάνες οι: Δημήτρης Κουρλός, Ίγκλι Οσμενάι, Κώστας Λέρης, Γιώργος Μαντέκας, Γιάννης Πανόπουλος, Ταξιάρχης Κουτρομάνος και Χρήστος Κακαβάς. Ωστόσο αυτό δεν επηρέασε την πολύ καλή απόδοση του Γ.Σ.Α., που διαθέτει το απαιτούμενο βάθος.

2 στα 2
Ο Άτλαντας έκανε το 2 στα 2 και έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Βασικοί ανταγωνιστές του είναι ο Πρωτέας Λαμίας και τα Φάλαρα. Αντίθετα οι Ευβοιώτες γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους, μετά την πρεμιέρα με τον Πρωτέα.

Οι δυο πρωταγωνιστές

 












Πρώτοι σκόρερ των Καρπενησιωτών ήταν οι: Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία αριστερά) και Δημήτρη Σεριανάι(Φωτογραφία δεξιά), που πέτυχαν από 15 πόντους ο καθένας. 



Μπροστά η Ακαδημία
Οι γηπεδούχοι έκαναν καλή αρχή στο παιχνίδι και προπορεύτηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 20-16.

Με «όπλο» την άμυνα
Οι Καρπενησιώτες πήραν τα πάνω τους στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 2-16 έκλεισαν μπροστά το ημίχρονο με +10(22-32). Έπαιξαν εξαιρετικά στην άμυνα.


Κυρίαρχος του αγώνα
Ο Άτλας έφτασε στο +15 με τη συμπλήρωση 30΄ επί της μαχητικής Ιστιαίας. Έκανε ένα επιμέρους 12-17 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Στο «ρελαντί»
Με ένα επιμέρους 14-18 το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο τελικό 48-67. Ο Άτλαντας πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο «ροζ» φύλλο αγώνος.

Τα δεκάλεπτα
20-16, 22-32, 34-49, 48-67

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία Ιστιαίας (Σπύρος Γάτσος): Αλεξίου 4, Μιχαηλίδης 20(4), Σελίμης 7(1), Πέντελος, Κολιάτος, Κακογιάννης 6, Σταματόπουλος, Κατζούρης 2, Κατσούρας, Τερερές 9, Μακρής

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 15, Μουστάκης 5, Μπουμπουρής, Μπίκας 2, Σεριανάι Κ. 4, Κάππας 2, Χονδρός 9, Σεριανάι Δ. 15, Σαμαντάς 6, Δροσίνης, Λερογιάννης 9

Διαιτητές: Παναγιώτης Βαρσαμάς & Νίκος Παναγιώτου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Αναστασία Χαλαστάρα& Παναγιώτης Χριστόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής