Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Παίδες: Αναγέννηση Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 40-59

Πέρασε και από τη Λαμία ο Άτλαντας, που επιβλήθηκε με 40-59 της Αναγέννησης Λαμίας.
Η αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/2 στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής το Ε΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Αναγέννηση του Θεόφιλου Μελισσάρη δυσκόλεψε κατά πολύ τους πρωτοπόρους, προηγούμενη στο πρώτο μέρος. Η απόδοση της στην επανάληψη έπεσε, καθώς σκόραρε μόλις 11 πόντους. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων με 19 πόντους ήταν ο Πάνος Κεραμάρης. Οι Φθιωτοί έχουν 20 πόντους(7 νίκες-6 ήττες) και βρίσκονται στην 5η θέση ανάμεσα σε 8 ομάδες.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, μένοντας πίσω στο σκορ. Αντιμετώπισε μια ομάδα, η οποία τον είχε κερδίσει στο αντίστοιχο περυσινό ματς. Στην επανάληψη ο Γυμναστικός επέβαλλε τον ρυθμό του, έδειξε ποιο είναι το «αφεντικό» και παίζοντας εξαιρετικά στην άμυνα έφτασε στο τελικό +19. Ο Δημήτρης Σεριανάι ξεχώρισε με 27 πόντους. Οι Ευρυτάνες έχουν πλέον 25 βαθμούς(12 νίκες-1 ήττα) και δίκαια κατέκτησαν την πρωτιά του ομίλου.
Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται το διήμερο 23 και 24 Φεβρουαρίου. Ο Άτλας θα υποδεχτεί το Σάββατο 23/2 τον Άρη Σπερχειάδας, ενώ η Αναγέννηση θα αγωνιστεί μια ημέρα μετά στο τοπικό ντέρμπι με τον Έσπερο Λαμίας.

12η συνεχόμενη
Οι Καρπενησιώτες σημείωσαν τη 12η συνεχόμενη νίκη τους, τελειώνοντας τις εκτός έδρας υποχρεώσεις του για την πρώτη φάση.

Ψηλά ο Κεραμάρης


Για τους Λαμιώτες ο Πάνος Κεραμάρης(Φωτογραφία) σημείωσε 19 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Ο Κώστας Παρίσης σημείωσε 9 με ένα εύστοχο σουτ έξω από τα 6,75.

«Άπιαστος» ο Δ. Σεριανάι


Σε ένα ακόμη ματς ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία) ήταν ο «ηγέτης» του Άτλαντα, πετυχαίνοντας 27 πόντους. Με 12 και 1 3ποντο έκλεισε το παιχνίδι ο Παύλος Ανδρέου. 


Ισόβαθμοι με ΑΣΕΜ
Η Αναγέννηση έχει 7 νίκες και 6 ήττες, έχοντας τον ίδιο συντελεστή με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη ,τα οποία υπερτερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

«Αιφνιδίασε» η Αναγέννηση
Η ομάδα του Θεόφιλου Μελισσάρη έκανε εξαιρετική αρχή στο παιχνίδι και προηγήθηκε στα πρώτα 10΄ με 21-12. 


Σταθερά μπροστά
Κατά τρεις μείωσαν οι φιλοξενούμενοι στη δεύτερη περίοδο μετά το επιμέρους τους 8-11. Η ομάδα της Λαμίας παρέμεινε μπροστά με 29-23. 


Το ανέτρεψε ο Άτλας
Αποφασισμένος για την ανατροπή μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Άτλας, που έκανε ένα επιμέρους 9-19 και προηγήθηκε με 38-42. 

Εντυπωσιακός Γυμναστικός
Οι παίχτες του Άγγελου Σαμαντά δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο στο τελευταίο δεκάλεπτο, παίζοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση. Το επιμέρους τους 2-17 έφερε το τελικό 40-59. 


Τα δεκάλεπτα
21-12, 29-23, 38-42, 40-59

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Θεόφιλος Μελισσάρης): Μωυσόγλου 5, Καραγιάννης, Λάμπρου, Νταβάκος, Λαδάς, Μπίτζας, Παρίσης 9(1), Τσουκαράς 5(1), Κεραμάρης 19(2), Φασούλας 2, Φούντας, Δερνίκας

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 2, Κατσαρός, Μπούργος, Ανδρέου 12(1), Σεριανάι Κ. 11(1), Μανταλιός, Κάππας, Ελεζάι 2, Σεριανάι Δ. 27, Μήτσιος 4, Δροσίνης, Μπουμπουρής 1

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Ιωάννης Ευαγγελόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής& Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής
















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Νίκος Ανδρέου