Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Κορασίδες: Π.Α.Κ.-Αλίαρτος 27-53

Την αντίσταση της μαχητικής Π.Α.Κ. «έκαμψε» η Αλίαρτος, επικρατώντας με 27-53.
Η εξ αναβολής συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο κλειστό Καρπενησίου, παρουσία περίπου 60 θεατών. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΣΚΑΣΕ. Ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου είχε πολύ καλή παρουσία και βελτιώνεται με την παρουσία της στους αγώνες .Ο έως τώρα απολογισμό της είναι μια νίκη και επτά ήττες, ενώ απομένουν ακόμη δυο εντός έδρας αναμετρήσεις. Η αρχηγός Ειρήνη Κατή ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας του Καρπενησίου με 13 πόντους.
Η Αλίαρτος του Θανάση Σταγκίδη ήταν ανώτερη και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, έχοντας ελπίδες για τη δεύτερη προνομιούχο θέση. Η ομάδα της Βοιωτίας έχει πέντε νίκες και τέσσερις ήττες, βρισκόμενη στην 3η θέση του ομίλου. Η Αγγελική Μαργώνη σταμάτησε στους 19 πόντους. 
Για τη 10η αγωνιστική η Ακαδημία θα υποδεχτεί στις 9 Φεβρουαρίου τον Σύλλα Αιδηψού, ενώ την ίδια ημέρα η Αλίαρτος αντιμετωπίζει στο γήπεδο της τον Κάδμο Θήβας.

Μοιρασμένο το κοινό
Να σημειωθεί πως ταξίδεψαν στο Καρπενήσι αρκετοί φίλαθλοι από την Αλίαρτο, συνδυάζοντας το παιχνίδι με εκδρομή. 


Η καλύτερη εμφάνιση
Η Π.Α.Κ. έκανε πολύ καλή εμφάνιση και παρουσιάζει σημαντικά σημάδια βελτίωσης. Η κ. Μπαλωμένου είχε για πρώτη φορά 9 αθλήτριες στη διάθεση της.

Έπιασε τους 13


Η Ειρήνη Κατή(Φωτογραφία) σημείωσε 13 πόντους για την ομάδα του Καρπενησίου. Ακολούθησε με 7 η Αλεξάνδρα Γιόγιου.


Μόλις 2 φάουλ
Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου ολοκλήρωσε το ματς με μόλις δυο ατομικά φάουλ(!).

Ελπίζει η Αλίαρτος
Πιθανότητες για τη δεύτερη θέση έχει η ομάδα της Αλιάρτου, που χρειάζεται όμως συνδυασμό αποτελεσμάτων. Θετικότατη παρουσία για το σύνολο του Θανάση Σταγκίδη, αθλητή της ανδρικής ομάδας, που συμμετέχει στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Εντυπωσίασε η αρχηγός 


Για τις νικήτριες η Αγγελική Μαργώνη(Φωτογραφία) ξεχώρισε με 19 πόντους. Διψήφια ήταν και η σέντερ Αναστασία Γκατζούνη με 10. Η αρχηγός Μαργώνη έχει καταγωγή από το Τροβάτο Ευρυτανίας.

Προβάδισμα με 10
Οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 10 πόντων και συγκεκριμένα με 6-16.

Σημαντική διαφορά
Η Αλίαρτος συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο δεύτερο δεκάλεπτο και μετά από ένα επιμέρους σκορ 8-14 έκλεισε το ημίχρονο στο +16(14-30).

Ανταγωνιστική η Π.Α.Κ.
Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου πάλεψε αρκετά τον αγώνα. Μετά από ένα επιμέρους 6-9 στο τρίτο δεκάλεπτο το σκορ ανέβηκε στο 20-39 υπέρ της Αλιάρτου.


Σχεδόν «νταμπλ»
Με καλό μπάσκετ και με ένα επιμέρους 7-14 στην τελευταία περίοδο το συγκρότημα του Θανάση Σταγκίδη έφτασε στο τελικό 27-53. 


Τα δεκάλεπτα
6-16, 14-30, 20-39, 27-53

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Χατζηγεώργου, Μπεκρή, Μαστροκώστα, Κατή 13, Ευαγγελοδήμου 2, Τσώνη, Τσιαμάκη, Ζησίμου 5(1), Γιόγιου  7

Αλίαρτος (Θανάσης Σταγκίδης): Σταματίου, Πεσλή 8, Μαργώνη 19, Αντωνιάδη 2, Τσιώλη, Τζαβαρίνη 2, Κωστακόπουλου 4, Καρακικέ 8, Χαραλαμπίδη, Γκατζούνη 10

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄: Φώντας Ζαχαρόπουλος


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος