Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΑΕΚ-Ραπτόπουλο 2-1

Δύσκολη εντός έδρας νίκη με 2-1 επί του Ραπτοπούλου πέτυχε η ΑΕΚ, που πλησίασε αρκετά στην πρώτη τετράδα.
Η συνάντηση διεξήχθη κάτω από καλές καιρικές συνθήκες την Κυριακή 3/2 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α΄ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Χάσκου δεν ικανοποίησε με την απόδοση της, αλλά με ένα τέρμα σε κάθε μέρος πήρε την πολύτιμη νίκη. Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν οι: Χρήστος Καλτσής και Νίκος Κωστής, ενώ δοκάρι είχε ο Γιώργος Μπακογεώργος. Ο «δικέφαλος» έφτασε τους 9 βαθμούς και είναι στο -1 από την τέταρτη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ.
Το Ραπτόπουλο που συμμετέχει στην κατηγορία χωρίς τεχνική καθοδήγηση εμφανίστηκε για πρώτη φορά συσπειρωμένο σε εκτός έδρας παιχνίδι και έκανε πολύ καλή εμφάνιση, βαδίζοντας σε καλό δρόμο το τελευταίο διάστημα. Η Δόξα μείωσε στο φινάλε με τον Σπύρο Στασινό και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, παραμένοντας στους -2 βαθμούς.
Για την 10η αγωνιστική η ΑΕΚ θα παίξει στο ντέρμπι των «δικεφάλων» το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου με τον ΠΑΟΚ στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Μια ημέρα μετά η Δόξα θα υποδεχτεί την Ποταμιά.

Περίπου 10
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 10 θεατές. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, αλλά ο κόσμος προτίμησε να δει το παιχνίδι της Ποταμιάς με τον ΑΠΟΚ.

Καινούργια εμφάνιση
Οι ποδοσφαιριστές του Ραπτοπούλου συμμετείχαν με καινούργια εμφάνιση.

Διεκδικεί 4αδα
Η ΑΕΚ μείωσε στον έναν βαθμό από την 4η θέση, την οποία μοιράζονται Άγραφα και Φραγκίστα.

Ντεμπούτο Τελώνη-Ίδια 9/11

 












Την πρώτη του εμφάνιση με τον «δικέφαλο» έκανε ο Δημήτρης Τελώνης(Φωτογραφία αριστερά), που αγωνιζόταν στα Άγραφα. Πέραν του Τελώνη στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ επέστρεψε και ο Αλέκος Οικονόμου(Φωτογραφία δεξιά). Δεν αγωνίστηκε ο Μάκης Νιαβής , ενώ απουσίαζε ο Πάνος Αρβανίτης.

Αποκτά σταθερό «κορμό»


Οι Λάμπρος Παπαδήμος(Φωτογραφία αριστερά), Ηλίας Μαραγκούλας(Φωτογραφία κέντρο) και Θοδωρής Παπαδήμος(Φωτογραφία δεξιά) αντικατέστησαν στη βασική ενδεκάδα του Ραπτοπούλου τους απόντες Κώστα Ντάλλη, Λάμπρο Τσιάμη και Χρήστο Κοτούλα. Μετά από καιρό η Δόξα έχει στα τελευταία της παιχνίδια έναν σταθερό «κορμό».

Α΄ Μέρος

Μπροστά η ΑΕΚ-Θετική η Δόξα
Παρότι δεν ικανοποίησε με την απόδοση της η ΑΕΚ προηγήθηκε με 1-0, ενώ είχε και δοκάρι. Πολύ καλά «πατούσε» στον αγωνιστικό χώρο το Ραπτόπουλο.

Δυο ακυρωθέντα


Ο Βασίλης Μπισμπίκης(Φωτογραφία) του Ραπτοπούλου είχε δυο ακυρωθέντα γκολ. Πρώτα στο 18΄ για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα Κώστα Ιωάννου και εν συνεχεία στο 30΄ υποδείχτηκε οφσάιντ από τον α΄ βοηθό Νίκο Παπαρούπα μετά την μπαλιά του Παναγιώτη Κώτσια.

Προβάδισμα με Καλτσή


Η ομάδα του Γιάννη Χάσκου προηγήθηκε στο 24΄, όταν μετά την μπαλιά του Παναγιώτη Ζωχάκη, ο Χρήστος Καλτσής(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση αντίπαλου τερματοφύλακα και αμυντικών, σκοράροντας με πλασέ σε κενό τέρμα το 1-0.  



«Δικέφαλο» δοκάρι


Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 39΄ με τον Γιώργο Μπακογεώργο(Φωτογραφία), αφού ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου Λάμπρος Παπαδήμος απέκρουσε πρώτα εντυπωσιακά.


Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Παπαντζίμας τροφοδότησε τον Πιπέρα, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Ιωάννου.
22΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Παπαντζίμα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
24΄: Ο Ζωχάκης έβγαλε την μπαλιά, ο Καλτσής μπήκε «σφήνα» σε τερματοφύλακα και αμυντικούς και σε κενό τέρμα πλάσαρε εύστοχα(1-0).
29΄: Πλάγιο του Ζωχάκη από αριστερά, κεφαλιά-πάσα του Κωστή στον Καλτσή, νέα κεφαλιά του δεύτερου μπλόκαρε ο Ιωάννου.
35΄: Ο Μπακογεώργος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο Παπαδήμος.
38΄: Εκτέλεση κόρνερ του Κώτσια από αριστερά, κεφαλιά του Παπαδήμου Θ. πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.
39΄: Ο Καλτσής μετά από σέντρα του Οικονόμου Α. πάσαρε στον Μπακογεώργο, που πλάσαρε, ο Παπαδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του.

Β΄ Μέρος

Διατήρησε τους τρεις
Στην επίτευξη ενός δευτέρου γκολ έφτασε η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων, αν και το Ραπτόπουλο είχε απολέσει μοναδική ευκαιρία προηγουμένως. Η Δόξα μείωσε ένα λεπτό πριν το τέλος και «άγχωσε» τον αντίπαλο.

Πρώτο Χ. Οικονόμου


Ο Μπάμπης Οικονόμου(Φωτογραφία) της ΑΕΚ έκανε ντεμπούτο. Αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Αίολο.

Αναγκαστική αλλαγή


Ο έμπειρος αμυντικός του Ραπτοπούλου Φάνης Ντζίμας(Φωτογραφία) αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας τη θέση του στον Αλέξανδρο Παπαδήμο, που είναι γεννηθείς μόλις το 2004.

Διπλασιασμός Κωστή


Είκοσι λεπτά πριν τη συμπλήρωση το 90΄ η ΑΕΚ έφτασε στο 2-0 με ιδανικό πλασάρισμα του Νίκου Κωστή, ύστερα από μπαλιά του Γιώργου Μπακογεώργου.  Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής σημείωσε το τέταρτο φετινό του γκολ. 




Το έκανε ντέρμπι


Ο επιθετικός Σπύρος Στασινός(Φωτογραφία) του Ραπτοπούλου που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο μείωσε στο 88΄, πλασάροντας εύστοχα σε κενό τέρμα, μετά από λάθος του Κώστα Ιωάννου. Ο Στασινός έγινε ο γηραιότερος σκόρερ της φετινής Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, καθώς έχει γεννηθεί το 1973.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄:Σέντρα-σουτ του Κωστή από αριστερά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.
59΄: Ο Παπαντζίμας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Πιπέρας μετά από λάθος του Μπακόλα Κ. πλάσαρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.
66΄: Σέντρα του Κωστή από δεξιά, κεφαλιά το Ζωχάκη έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Δόξας.
70΄: Ωραία μπαλιά του Μπακογεώργου στον Κωστή, που από θέση τετ α τετ πλάσαρε στη δεξιά γωνία τον Παπαδήμο(2-0).
76΄: Σουτ του Μπακογεώργου εκτός περιοχής μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της Δόξας.
88΄: Ο Στασινός Σ. εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ιωάννου και με πλασέ στο κενό τέρμα μείωσε σε 2-1.
90΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπισμπίκη κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Αναφέρει λεκτική επίθεση
Ο διαιτητής του αγώνα Λάμπρος Κολοκώτσιος αναφέρει στο φύλλο αγώνος λεκτική επίθεση που δέχτηκε από τον προπονητή της ΑΕΚ Γιάννη Χάσκο.

Κίτρινες Κάρτες
Οικονόμου Α., Κωστής, Γιαννόπουλος, Αρκουμάνης, Μαραγκούλας

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Μπακογεώργος, Ζωχάκης, Καλτσής
Ραπτόπουλο: Παπαντζίμας, Στασινός Σ., Μπισμπίκης, Κώτσιας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Χάσκος (ΑΕΚ): «Δεν μου αρέσει να σχολιάζω την διαιτησία, αλλά θα ήθελα σήμερα να αναφερθώ σε αυτή. Πρέπει την προσπάθεια που κάνει το Ραπτόπουλο και το κάθε Ραπτόπουλο να έρθει να αγωνιστεί στο Καρπενήσι με δικά του έξοδα και ένα παιχνίδι στην ουσία χαμένο να γίνεται και η ανάλογη προσπάθεια από την ΕΠΣ και από την διαιτησία. Είναι άδικο να παίζουν με τα νεύρα μας. Όπως εμείς προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις να γίνουμε καλύτεροι έτσι και αυτοί θα πρέπει να βελτιωθούν. Η ΑΕΚ προσπαθεί ήμασταν 22 άτομα στις προπονήσεις της εβδομάδας και 18 την Κυριακή στο γήπεδο. Σχετικά με τα αγωνιστικά είμαι δυσαρεστημένος με την απόδοση μας, ήμασταν όλοι κακοί από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, την διοίκηση, τον προπονητή, δεν βγάζω απέξω τον εαυτό μου. Κρατάω μόνο τη νίκη και ελπίζω στην συνέχεια η ομάδα να δείξει ότι μπορεί να δημιουργεί και φάσεις εκτός από το να παίζει άμυνα. Έχουμε το έμψυχο υλικό, κάναμε κάποιες μεταγραφές που θεωρώ ότι θα μας βοηθήσουνε. Συνιστώ ψυχραιμία, ηρεμία, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Συγχαρητήρια στο Ραπτόπουλο και στην ομάδα μου για την νίκη έστω και με κακή απόδοση. Ας ελπίσουμε στο επόμενο παιχνίδι να είμαστε πιο καλοί στην κατοχή της μπάλας και να αποδώσουμε καλύτερα.»

*Το Ραπτόπουλο κατεβαίνει χωρίς καθοδήγηση προπονητή.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Γιάννης Χάσκος): Ιωάννου, Λάππας, Μπακόλας Κ., Ζιάκας, Τελώνης, Ζωχάκης(83΄ Παρούτσας), Οικονόμου Α.(92΄ Κολλημένος), Μπακογεώργος, Γιαννόπουλος Δ.(46΄ Οικονόμου Χ.), Κωστής, Καλτσής(86΄ Αρκουμάνης)

Ραπτόπουλο (-):  Παπαδήμος Λ., Στασινός Χ., Πέτσας, Μαραγκούλας, Παπαδήμος Θεοδ.(46΄ Στασινός Σ.), Παπαντζίμας, Μπισμπίκης, Στασινός Η., Πιπέρας, Κώτσιας, Ντζίμας(69΄ λ.τρ Παπαδήμος Α.)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας