Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Άγραφα-ΠΑΟΚ 2-1

Σε ένα ματς που το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο κιόλας μέρος τα Άγραφα επιβλήθηκαν με 2-1 του πολύ καλού ΠΑΟΚ.
Ο αγώνας, μέτριος ποιοτικά διεξήχθη κάτω από ηλιόλουστο καιρό το Σάββατο 3/2 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Σερπάνου προηγήθηκαν νωρίς με δυο τέρματα του Λάμπρου Κατσαρού, τα οποία έκριναν την αναμέτρηση. Με πολλές απουσίες οι γηπεδούχοι κράτησαν τη νίκη, παρότι στη συνέχεια η απόδοση τους έπεσε. Ο Ανέστης Κοράκης είχε δοκάρι στο 89ο λεπτό.  Ο Κατσαντώνης επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και έφτασε στην 4η θέση τη Φραγκίστα με 10 βαθμούς, διεκδικώντας την είσοδο του στα Play Off.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου είχε αρκετά καλή παρουσία στο γήπεδο, όμως ένα «νεκρό» διάστημα στο πρώτο μέρος έκρινε την αναμέτρηση. Ο Μιχάλης Νεραντζάκης μείωσε σε 2-1, με τους: Νίκο Τόλη και Λάκη Αναστασόπουλο να έχουν προσπάθειες στο δοκάρι. Οι «ασπρόμαυροι» έμειναν στον 1 βαθμό(Άρχισαν με -3 από περυσινή ποινή), γνωρίζοντας την 6η τους συνεχόμενη ήττα.
Για την 10η αγωνιστική ο Κατσαντώνης θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου σε ένα κομβικό παιχνίδι τη Φραγκίστα στο αθλητικό κέντρο .Ο «δικέφαλος» θα παίξει μια ημέρα νωρίτερα με την ΑΕΚ στο Δημοτικό Στάδιο.

Ηλιόλουστος καιρός
Ιδανικές ήταν οι καιρικές συνθήκες στο πρώτο παιχνίδι του Φεβρουαρίου για τις δυο ομάδες. Τη συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 25-30 θεατές.


Απευθείας από Λαμία
Ο ρέφερι Σπύρος Μπύρος και ο δεύτερος βοηθός Δημήτρης Κουρλός το πρωί της ίδιας ημέρας εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους στον αγώνα Κ19 Λαμία-Παναιτωλικός, που έληξε με 3-0.

3 στα 3
Τα Άγραφα επικράτησαν για τρίτη φορά φέτος του ΠΑΟΚ, μετά το 3-1 του κυπέλλου και το 5-1 του πρώτου γύρου.

Έφτασε τη Φραγκίστα
Στο «κυνήγι» των Play Off βρίσκεται ο Κατσαντώνης, που έφτασε τους 10 βαθμούς, όσους έχει και η Φραγκίστα. Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες την επόμενη αγωνιστική.

«Επιστράτευση» Λάκη & επιστροφή Μουστάκη


Οι απουσίες των: Άγγελου Γυφτομήτρου και Παναγιώτη Πατλιά οδήγησαν τον εκ των προπονητών της ομάδας Λάκη Αναστασόπουλο κάτω από τα γκολπόστ. Ο Ημαθιώτης είχε πολύ καλή παρουσία σε μια θέση που έχει αγωνιστεί σε παρόμοιες περιπτώσεις και κατά το παρελθόν, ενώ έφτασε μια «ανάσα» από το να χριστεί σκόρερ.  Επέστρεψε ο Γιώργος Μουστακης(Φωτογραφία), ο οποίος είναι μέλος και του μπασκετικού Γ.Σ. Άτλας.


6η σερί ήττα
Η νεανικότερη ομάδα της κατηγορίας ηττήθηκε για 6o συνεχόμενο ματς, έχοντας όμως καλή παρουσία.

Οι τρεις νεοεισερχόμενοι 

 












Μάρκος Κουρκούνης(Φωτογραφία αριστερά), Λάμπρος Κατσαρός και Βαγγέλης Ζανιάς(Φωτογραφία δεξιά) πήραν φανέλα βασικού από πλευράς Αγράφων. Δεν είχαν αγωνιστεί απέναντι στον Αίολο.  Αντικατέστησαν τους απόντες Ταξιάρχη Καλύβα, Προκόπη Γκούρλια και Παναγιώτη Μαντέκα. Ο Γκούρλιας αποτελεί παρελθόν, καθώς μεταγράφηκε στη Φραγκίστα.

Α΄ Μέρος

Όλα στο πρώτο
Τα Άγραφα μέσα σε πέντε λεπτά προηγήθηκαν με 2-0, εκμεταλλευόμενα τις ευκαιρίες τους. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 και είχε και δοκάρι για την ισοφάριση.

«Χτύπησε» ο Κατσαντώνης
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 19ο λεπτό. Ο Λάμπρος Κατσαρός μετά την μπαλιά του Βαγγέλη Ζανιά πλάσαρε ψηλοκρεμαστά τον Λάκη Αναστασόπουλο και πέτυχε το 1-0. Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ στη φάση αυτή.





Ίδιος σκόρερ και 2-0


Πέντε λεπτά αργότερα ο Κατσαντώνης διπλασίασε τα γκολ. Μετά την άψογη παράλληλη σέντρα «πάρε-βάλε» του Παναγιώτη Μπίκα, ο Λάμπρος Κατσαρός(Φωτογραφία) με εύκολο πλασέ σημείωσε το 2-0. Ο Κατσαρός πέτυχε και τα δυο νικητήρια γκολ, τα οποία ήταν τα πρώτα του στην Α΄ Ευρυτανίας. 



Μείωση Νεραντζάκη


Στο παιχνίδι μπήκε ο ΠΑΟΚ στο 40΄. Ο Άντι Χότζα σέντραρε και ο Μιχάλης Νεραντζάκης(Φωτογραφία) με πλασέ σημείωσε το 2-1. Ο ποδοσφαιριστής των «ασπρόμαυρων» σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι. 





Δοκάρι ΠΑΟΚ


Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου δυο λεπτά αργότερα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Νίκου Τόλη(Φωτογραφία) εκτός περιοχής κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη.

Οι καλύτερες φάσεις
18΄: Ο Κατσαρός επιχείρησε σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.
19΄: Ο Ζανιάς τροφοδότησε τον Κατσαρό, που με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ σημείωσε το 1-0.
24΄: Πάσα του Λιάνγκου στον Μπίκα, που σέντραρε άψογα από τα δεξιά και ο Κατσαρός με πλασέ προ κενής εστίας «έγραψε» το 2-0.
32΄: Σέντρα του Χότζα από αριστερά, σουτ του Ρουμελιώτη μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας των Αγράφων.
38΄: Ο Ρουμελιώτης επιχείρησε σέντρα-σουτ από δεξιά, την οποία απέκρουσε ο Νικοπολίδης.
40΄: Ο Χότζα έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά, ο Νεραντζάκης με ψύχραιμο πλασέ στη δεξιά γωνία του Κατσαντώνη σημείωσε το 2-1.
42΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Τόλη εκτός περιοχής προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
45΄: Πάσα του Τόλη στον Μαστρογιάννη, το σουτ του δεύτερου έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.

Β΄ Μέρος

Διατήρησε τη νίκη
Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να έχει την ουσία. Ο Κατσαντώνης διατήρησε το πολύτιμο υπέρ του αποτέλεσμα. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Μπήκε ο coach


Οι πολλές απουσίες των Αγράφων οδήγησαν τον προπονητή των Αγράφων Δημήτρη Σερπάνο(Φωτογραφία) να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσει σημαντικά χάρης την εμπειρία του για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Μάλιστα ο «Σερ» έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός γκολ.

Τράνταξε το δοκάρι


Ο Ανέστης Κοράκης(Φωτογραφία) των Αγράφων δοκίμασε την «τύχη» του στο 89΄, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στο αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι, αφού υπήρξε και παρεμβολή του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Μια «ανάσα» από την ισοφάριση


Στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη κατέληξε η καλοχτυπημένη εκτέλεση φάουλ του Λάκη Αναστασόπουλου(Φωτογραφία) στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Το φάουλ υποδείχτηκε σε χέρι αμυνομένου μετά από προσπάθεια του προωθημένου Αναστασόπουλου, που λειτούργησε στον αγώνα χάρης την εμπειρία του και ως λίμπερο. 



Οι καλύτερες φάσεις
68΄: Κόρνερ του Ρέπα από δεξιά, ο Τσάρας σούταρε μετά από κόντρες άουτ από το τέρμα του Νικοπολίδη.
70΄: Πλασέ του Κατσαρού κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.
76΄: Σουτ του Μουστάκη εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία ο Νικοπολίδης.
85΄: Ο Γκριμόπουλος τροφοδότησε τον Σερπάνο, ο οποίος σούταρε από θέση δεξιά και ο Αναστασόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.
89΄: Πάσα του Λιάνγκου στον Κοράκη, «κεραυνός» του τελευταίου εκτός περιοχής αποκρούστηκε από τον Αναστασόπουλο, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.
95΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Αναστασόπουλου από καλή θέση προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Κίτρινες Κάρτες
Κωσταρέλος, Κοράκης, Κελεσίδης

Διακριθέντες
Άγραφα: Κατσαρός, Κωσταρέλος, Λιάνγκος, Νικοπολίδης
ΠΑΟΚ: Ρουμελιώτης, Τσάρας, Αναστασόπουλος, Τόλης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Σερπάνος (Άγραφα): «Σε έναν αγώνα που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με κακό θέαμα και λίγες ευκαιρίες, οι περισσότερες στο τέλος, που τα συστήματα πήγαν περίπατο. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με δυο γκολ. Μετά χωρίς λόγο υπήρξε άγχος στην ομάδα, ίσως και λόγω των ελλείψεων βασικών παιχτών, που αγωνίζονται σε καίριες θέσεις. Αναγκαστήκαμε να μπω και εγώ στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που ειλικρινά δεν το θέλω. Τελικά πήραμε το παιχνίδι, κρατάμε τους τρεις βαθμούς, αυτό ήταν το σημαντικό για εμάς. Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε με τη Φραγκίστα στο ντέρμπι των ομάδων που θέλουν να μπουν στην τετράδα. Θα διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για την είσοδο μας σε αυτή. Θεωρώ ότι όλα είναι θετικά για εμάς, γιατί ανεβαίνει και η ψυχολογία μας. Θα προσπαθήσουμε στον επόμενο αγώνα να είμαστε όλοι, ακόμη και όσοι λείπανε σήμερα, που είναι πολύ σημαντικοί. Θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε. Καλή επιτυχία εύχομαι στον ΠΑΟΚ, υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας και στους δικούς μας.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Στο σημερινό παιχνίδι έγινε μια καλή προσπάθεια και από τις δυο ομάδες. Νικήτρια ήταν ίσως η πιο τυχερή και όχι η καλύτερη. Συγχαρητήρια στα Άγραφα για τη δίκαια νίκη και καλή συνέχεια στα εναπομείναντα παιχνίδια. Εμείς λόγω της απειρίας μας δεχτήκαμε εύκολα δυο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. Μετά για εμάς είναι δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι λόγω του νεαρού της ηλικίας των παιχτών. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο περιορίσαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Κάναμε αρκετές φάσεις, είχαμε δοκάρια, ήμασταν αρκετά καλύτεροι από τον αντίπαλο, αλλά δεν σταθήκαμε τυχεροί στις φάσεις που είχαμε να τις μετατρέψουμε σε γκολ. Είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά, δεν με ενοχλεί η ήττα. Τουλάχιστον σήμερα δείξαμε ότι πατάμε πιο καλά στο γήπεδο, μετά την αποχή που υπήρχε. Να τονίσω ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι παίζουμε χωρίς τον βασικό μας τερματοφύλακα, ο οποίος είναι τραυματίας λόγω συμμετοχής του σε αγώνα με άλλη ομάδα. Είμαστε αναγκασμένοι να καλύψουμε τη θέση με κάποιον άλλο παίχτη, ο οποίος δεν είναι τερματοφύλακας. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Σερπάνος): Νικοπολίδης, Τσάκνης, Γκριμόπουλος, Κωσταρέλος, Θεοχάρης, Κοράκης, Μπίκας Π.(53΄ Σερπάνος), Λιάνγκος, Κουρκούνης(46΄ Σκαρμούτσος), Ζανιάς, Κατσαρός

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αναστασόπουλος, Κελεσίδης, Πλατανίτης(37΄ Μαστρογιάννης, 80΄ Παπαροιδάμης), Τσάρας, Μίλης, Μουστάκης, Ρουμελιώτης, Τόλης(46΄ Λάνης), Χότζα, Ρέπας, Νεραντζάκης(46΄ Φύκας)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος