Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-0

Σκοράροντας ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο η Ποταμιά νίκησε τον ΑΠΟΚ με 2-0.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή(3/2) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 50 φιλάθλων.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη δεν έπιασε καλή απόδοση, ωστόσο έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν ήταν άλλο από το «τρίποντο». Ο Γιάννης Χρυσάφης στο 21΄ με εκτέλεση φάουλ και ο Λάμπρος Φλωράκης στο 53ο λεπτό σκόραραν τα τέρματα των Μεγαλοχωριτών.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα μετά την άσχημη εικόνα που παρουσίασε μια εβδομάδα πριν κόντρα στην ΑΕΚ «συσπειρώθηκε» και έκανε καλή εμφάνιση προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Άλεξ Μπακαλίδης δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα, χωρίς όμως να μπορέσει να σκοράρει.
Την επόμενη (10η) αγωνιστική η Ποταμιά ταξιδεύει την Κυριακή στο Ραπτόπουλο για να παίξει με την τοπική ομάδα, ενώ ο ΑΠΟΚ δίνει το «παραδοσιακό» ντέρμπι του Καρπενησίου κόντρα στον Αίολο την ίδια ημέρα. Η Ποταμιά βρίσκεται μαζί με τον Αίολο αήττητη στην 1η θέση με 25 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ είναι 3ος με 18 βαθμούς, γνωρίζοντας την ήττα μετά από πέντε σερί νίκες.

Μια 50αδα
Το παιχνίδι έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και εξαιρετικές συνθήκες για την εποχή, ωστόσο το παρακολούθησαν μόλις 50 θεατές.


90λεπτο Χρυσάφη


Ο μέσος Γιάννης Χρυσάφης έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή με την Ποταμιά, αφού επέστρεψε στην ομάδα μετά από 6 μήνες στην Α.Ε. Ηράκλειο(Α΄ ΕΠΣ Αθήνας). Μάλιστα άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη, σκοράροντας με απευθείας φάουλ στο 21΄.

4 νίκες με ΑΠΟΚ
«Παράδοση» δημιουργεί ενάντια στον ΑΠΟΚ η Ποταμιά που τον κερδίζει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για 4η φορά. Είχαν προηγηθεί οι νίκες σε κύπελλο, τελικό Super Cup και α΄ γύρο πρωταθλήματος, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ.

Μέσα Ξαγάρας-Λέρης-Χρυσάφης


Η γηπεδούχος Ποταμιά παρατάχθηκε με 3 νέα πρόσωπα στο βασικό της σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι ενάντια στην Φραγκίστα. Ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία) έπαιξε στην άμυνα, ενώ οι: Χρήστος Λέρης και Γιάννης Χρυσάφης αγωνίστηκαν στο χώρο του κέντρου. Πήραν τις θέσεις των: Μιχάλη Νούλα (Τραυματίας), Κώστα Γιαννακόπουλου (Απουσίαζε) και Κώστα Μαντζιούτα (Έπαιξε ως αλλαγή).

4 αλλαγές


Ο ΑΠΟΚ είχε 4 διαφοροποιήσεις στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της 8ης αγωνιστικής ενάντια στην ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, Χρήστος Μπόγδανος, Νίκος Σκοπέτος (Φωτογραφία Κέντρο) και Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξαν στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Αντικατέστησαν τους: Γιάννη Τσούκα, Σπύρο Κωστορρίζο, Παυσανία Μπορότη (Έπαιξαν ως αλλαγή) και Σάκη Τσιλίκα (Απουσίαζε).

Α΄ Μέρος

Στα μισά μπροστά
Λίγο πριν συμπληρωθούν τα 22΄ λεπτά οι Μεγαλοχωρίτες πέτυχαν το γκολ που τους έδωσε προβάδισμα σε ένα ανοιχτό πρώτο 45λεπτο.

Προειδοποίηση στον Coach
Στο 16΄ ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος προειδοποίησε τον προπονητή της Ποταμιάς Γιάννη Φλωράκη εάν διαμαρτυρηθεί ξανά για τις αποφάσεις του θα απομακρυνθεί εκτός του αγωνιστικού χώρου.



«Στημένο» Χρυσάφη
Ο Γιάννης Χρυσάφης στο 21΄ με άψογη εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα πέτυχε το 1-0.





Κίτρινη σε Κόγια


Στο 27΄ ο Άλεξ Μπακαλίδης λίγο πριν μπει στην περιοχή ανατράπηκε από τον τελευταίο αμυντικό Λεωνίδα Κόγια, που αντίκρισε την κίτρινη κάρτα με τους παίκτες του ΑΠΟΚ να ζητούν την αποβολή του αντιπάλου.





Από 1 κλασσική

 












Η Ποταμιά έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 στο 34΄ όταν ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) μόνος από κοντά σούταρε άουτ, ενώ στο 12΄ ο Χρήστος Μπόγδανος (Φωτογραφία Δεξιά) στο τετ α τετ με τον Γιώργο Καλύβα πλάσαρε αδύναμα, με τον τερματοφύλακα των Μεγαλοχωριτών να μπλοκάρει.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ξαφνικό σουτ του Χρυσάφη έφυγε λίγο πάνω από το τέρμα του Φακίτσα.
8΄: Καλοζυγισμένο σουτ του Γενιτσαρόπουλου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.
12΄: Ο Μπακαλίδης με μπαλιά έβγαλε τον Μπόγδανο τετ α τετ με τον Φακίτσα,  που πλάσαρε και ο αντίπαλος γκολκίπερ μπλόκαρε.
21΄: Ο Χρυσάφης εκτέλεσε απευθείας φάουλ η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ και κατέληξε στα δίχτυα(1-0)
29΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη βρήκε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
34΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε τον Λέρη μόνο απέναντι στον Φακίτσα, όμως σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής γωνίας.
40΄: Σουτ του Μισύρη εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Φακίτσας.

Β΄ Μέρος

Γρήγορα στο δεύτερο
Προβάδισμα ασφαλείας και δυο τερμάτων πήρε μόλις στο 8΄ της επανάληψης η Ποταμιά, που δημιούργησε στην συνέχεια και 3-4 καλές στιγμές για ένα δεύτερο τέρμα.

«Εκτέλεσε» ο Φλωράκης


Στο 8ο λεπτό της επανάληψης η Ποταμιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0, όταν ο Γιάννης Χρυσάφης βρήκε μέσα στην περιοχή και αριστερά τον Λάμπρο Φλωράκη που με όμορφο σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ πέτυχε το τελικό 2-0. Ο Φλωράκης σημείωσε το 4ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.






Ζήτησε πέναλτι
Στο 72΄ ο Λάμπρος Φλωράκης μετά από μαρκάρισμα του Βαγγέλη Αθανασόπουλου έπεσε μέσα στην περιοχή, ωστόσο παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Ποταμιάς ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος άφησε το ματς να εξελιχτεί.



Οι καλύτερες φάσεις
46’: Σουτ του Σταμούλη από τα όρια της περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Φακίτσας και στην επαναφορά νέο σουτ του Λέρη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
53΄: Ο Χρυσάφης άνοιξε όμορφα αριστερά μέσα στην περιοχή στον Φλωράκη, που με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Βελουχίου διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
57΄: Ο Τσίπρας απόφυγε τον Καλύβα, πλάσαρε και ο Φαρμάκης απέκρουσε προ της γραμμής.
71΄: Σουτ του Χρυσάφη εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία δύσκολα σε κόρνερ ο Φακίτσας.
73΄: Ο Ζαχαράκης σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Συγκελόπουλου απέκρουσε σε κόρνερ ο Φακίτσας.
83΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου αποκρούστηκε από τον πορτιέρο του Βελουχίου.
89΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου από τα όρια της περιοχής έφυγε λίγο έξω από το αριστερό «Γ» της Ποταμιάς.

Διακριθέντες:
Ποταμιά: Χρυσάφης, Φλωράκης, Φαρμάκης
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Τσιάμης, Σκοπέτος, Φακίτσας

Κίτρινες Κάρτες
Κόγιας, Λέρης, Γενιτσαρόπουλος, Αθανασόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά):«Έγινε ένα τοπικό ντέρμπι, πιστεύω ότι η νίκη μας ήταν δίκαια, όμως από άποψη εμφάνισης δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος. Είμαστε ακόμα αρκετά πίσω από το επίπεδο που θέλω να βρίσκεται η ομάδα. Βέβαια υπάρχει και η δικαιολογία όσον αφορά τον καιρό, όμως η ευθύνη είναι δική μας. Θα πρέπει να βελτιωθούμε, να είμαστε πιο σοβαροί από τις προπονήσεις και αυτό να μεταφερθεί και στους αγώνες,  εάν θέλουμε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ και της εύχομαι καλή συνέχεια.»



Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Παίξαμε σήμερα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί έχουμε κάνει μετά τις γιορτές μόνο 2-3 προπονήσεις. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς. Πιστεύω ότι και εμείς ήμασταν ανταγωνιστικοί, θα προσπαθήσουμε στην συνέχεια να είμαστε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί.»







Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Ξαγάρας, Μπουμπουρής(61΄ Πλεξίδας), Κόγιας, Φαρμάκης, Κατσαρής(57΄ Μαντζιούτας Κ.), Χρυσάφης, Λέρης, Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος, Μισύρης(46΄ Φλωράκης)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Πατρώνης, Συγκελόπουλος, Αθανασόπουλος, Τσιάμης, Ίβρος, Ζαχαράκης(79΄ Κωστορρίζος), Μπόγδανος(61΄ Μπορότης), Σκοπέτος(77΄ Τσούκας), Μπακαλίδης(85΄ Τριανταφυλλόπουλος), Τσίπρας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος