Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ραπτόπουλο-Ποταμιά 1-3

Δυσκολεύτηκε η ομάδα της Ποταμιάς από το μαχητικό Ραπτόπουλο, όμως τελικά πήρε τους τρεις βαθμούς με σκορ 1-3.
Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για την 10η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ήταν εξ αναβολής και έγινε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Ραπτοπούλου, αρχίζοντας στις 3 το μεσημέρι υπό πολύ καλές καιρικές συνθήκες.
Το Ραπτόπουλο έκανε μια αρκετά αξιόλογη προσπάθεια, αντιμετωπίζοντας μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ισοφάρισε στην επανάληψη με τον Θοδωρή Παπαδήμο και δυσκόλεψε τους πρωταθλητές Ευρυτανίας. Στο πρώτο ημίχρονο είχε και δοκάρι με τον Λάμπρο Παπαντζίμα. Οι «ακρίτες» έμειναν στους -2 βαθμούς και δείχνουν ικανοί να καλύψουν το πλην τους στα εναπομείναντα τέσσερα ματς.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη δυσκολεύτηκε αρκετά στο ξερό γήπεδο της Δυτικής Ευρυτανίας. Κρατά από το παιχνίδι αυτό τους τρεις βαθμούς, συνεχίζοντας με νίκη στον δεύτερο γύρο. Σκόρερ χρίστηκαν οι: Χριστόδουλος Μισύρης, Γιώργος Φαρμάκης και Λάμπρος Φλωράκης, με τον τελευταίο να αστοχεί και σε πέναλτι. Δοκάρια είχαν για τους νικητές οι: Χρήστος Λέρης και Φάνης Ντζίμας(Στο τέρμα του). Οι Μεγαλοχωρίτες έφτασαν τους 28 πόντους και μοιράζονται την κορυφή με τον Αίολο.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Δόξα θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 24/2 στο αθλητικό κέντρο τα Άγραφα, ενώ μια ημέρα νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο η Ποταμιά θα παίξει με την ΑΕΚ. 

Άψογες καιρικές συνθήκες
Το παιχνίδι έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 40 θεατών.



Ολοκλήρωση της 10ης
Με το εξ αναβολής αυτό ματς ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Α΄ ΕΠΣΕ. Απομένουν τέσσερις για την ολοκλήρωση της.

Με δυο νέα πρόσωπα

 












Την πρώτη τους φετινή εμφάνιση με τη φανέλα των γηπεδούχων έκαναν οι: Ηλίας Κοτούλας(Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννης Παπαδημητρίου(Φωτογραφία δεξιά)

Ντεμπούτο Κ. Γκορόγια


Την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε για πρώτη φορά ο Κώστας Γκορόγιας(Φωτογραφία), που τον περασμένο Σεπτέμβριο αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Παλαιοκατούνα.

Κορυφή με Αίολο
Η Ποταμιά μοιράζεται την κορυφή με τον Αίολο, με τον οποίο και θα διεκδικήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Μεγαλοχωρίτες ταξίδεψαν με αρκετές απουσίες, ειδικότερα στη μεσοεπιθετική της γραμμή.

Ο έμπειρος και οι ταλαντούχοι


Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου(Φωτογραφία) και των βοηθών του: Γιώργου Δροσίνη και Γιάννη Σέλελη.

Α΄ Μέρος

Μη ασφαλές προβάδισμα
Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο μέρος οι πρωταθλητές Ευρυτανίας προηγήθηκαν 0-1 με γρήγορο γκολ. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι.

Δοκάρι στην αρχή


Στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα στο 2΄ το σουτ του Χρήστου Λέρη(Φωτογραφία) έξω από την περιοχή προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Λάμπρου Παπαδήμου.


Γρήγορο γκολ


Ένα λεπτό αργότερα, ο Λεωνίδας Κόγιας εκμεταλλεύτηκε «μοιραίο» λάθος στην αντίπαλη άμυνα, πάσαρε στον Χριστόδουλο Μισύρη(Φωτογραφία), ο οποίος σαν σε προπόνηση πλάσαρε για το 0-1.




Αναγκαστική Πλεξίδα


Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Ποταμιάς Γιώργος Πλεξίδας(Φωτογραφία) παραχώρησε τη θέση του στον Αντώνη Μαντζιούτα στο 17ο λεπτό εξ αιτίας τραυματισμού. 


Ισοφάρισε τα δοκάρια


Το Ραπτόπουλο πλησίασε την ισοφάρισε στο 22΄ με το διαγώνιο σουτ του Λάμπρου Παπαντζίμα(Φωτογραφία) να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κώστα Γκορόγια.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ωραίο σουτ του Λέρη εκτός περιοχής προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ραπτοπούλου.
3΄: Ο Κόγιας εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία της αντίπαλης άμυνας και του τερματοφύλακα, πάσαρε στον Μισύρη, που σε κενό τέρμα πλάσαρε άνετα(0-1).
18΄: Κόρνερ του Κώτσια από αριστερά, γυριστό σουτ από τον Μπισμπίκη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
22΄: Ο Παπαδήμος Θ. πάσαρε στον Παπαντζίμα, που έκανε ενέργεια από δεξιά και σούταρε από πλάγια στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκορόγια.
28΄: Σέντρα του Φλωράκη από αριστερά, κεφαλιά του Μισύρη πάνω στην κίνηση έφυγε πάνω από το τέρμα του Παπαδήμου.
29΄: Ενέργεια και σουτ του Ζαλοκώστα από αριστερά απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.

Β΄ Μέρος

Ενδιαφέρουσα επανάληψη
Βελτιωμένο ήταν το θέαμα στο δεύτερο μέρος. Το Ραπτόπουλο αντιστάθηκε και ισοφάρισε, όμως η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη «αφυπνίστηκε» και πήρε τη νίκη με 1-3.

Παραλίγο αυτογκόλ


Ένα ακόμη δοκάρι σημειώθηκε στο 56ο λεπτό, όταν μετά τη σέντρα του Πάνου Μπουμπουρή, η προβολή του αμυντικού των γηπεδούχων Φάνη Ντζίμα(Φωτογραφία) βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.


Έβαλε «φωτιά» η Δόξα


Το Ραπτόπουλο ισοφάρισε σε 1-1 στο 61΄ με όμορφο χαμηλό στρωτό σουτ του Θοδωρή Παπαδήμου(Φωτογραφία). Η φάση ξεκίνησε μετά τη σέντρα του αρχηγού Παναγιώτη Κώτσια και προσωρινό διώξιμο της αντίπαλης αμυντικής γραμμής.





«Πρώτη» Ι . Γκορόγια


Για τους φιλοξενούμενους ο αριστερός μπακ Γιάννης Γκορόγιας(Φωτογραφία) πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή συμμετοχή, έχοντας καθοριστική συμμετοχή στην επίτευξη του 1-2.

Λύση με Φαρμάκη


Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Ποταμιάς Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία) προωθήθηκε στο 71΄ και μετά την ασίστ του Χρήστου Λέρη έδωσε πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του, «γράφοντας» με ψύχραιμο κοντινό πλασέ το 1-2.




Άστοχο πέναλτι


Η Ποταμιά κέρδισε πέναλτι στο 79΄ σε χέρι του Χρήστου Κοτούλα(Φωτογραφία), μετά το σουτ του Χριστόδουλου Μισύρη, που είχε πορεία προς τα δίχτυα. Ο Λάμπρος Φλωράκης εκτέλεσε, σουτάροντας εκτός αντίπαλης εστίας. 




Εύστοχος στη συνέχεια 


Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία) ευστόχησε με πλασέ εξ επαφής, μετά το χτύπημα πλάγιο του Χρήστου Κατσαρή. Ο σκόρερ πέτυχε το 1-3 και έφτασε τα 5 γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα. 



Ολοκλήρωσε με μείον ένα
Η Δόξα ολοκλήρωσε με παίχτη λιγότερο, καθώς πέντε λεπτά πριν τη λήξη τραυματίστηκε ο Φάνης Ντζίμας και δεν υπήρχε διαθέσιμη αλλαγή. 



Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Μισύρης τροφοδότησε τον Κόγια, το πλασέ του δεύτερου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Δόξας.
56΄: Σέντρα του Μπουμπουρή από δεξιά, προβολή προς τα πίσω του Ντζίμα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ραπτοπούλου, ο Φλωράκης στην εξέλιξη της φάσης πάσαρε στον Κόγια, το πλασέ του οποίου εξ επαφής απέκρουσε σωτήρια ο Παπαδήμος.
61΄: Ο Κώτσιας σέντραρε από δεξιά, ο Παπαδήμος Θ. μετά από ασταθή απόκρουσε της άμυνας με χαμηλό σουτ στη δεξιά γωνία του Γκορόγια ισοφάρισε σε 1-1.
63΄: Χτύπημα φάουλ του Κατσαρή από δεξιά, κεφαλιά του Κόγια κατέληξε πάνω από την εστία του Παπαδήμου.
71΄: Ο Γκορόγιας Ι. έβγαλε σέντρα από αριστερά, μετά από προσωρινό διώξιμο της άμυνας, ο Λέρης πάσαρε στον Φαρμάκη, που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-2.
79΄: Ο Μισύρης επιχείρησε σουτ και ο Κοτούλας Χ. απέκρουσε με το χέρι προ της γραμμής, με τον ρέφερι του αγώνα να υποδεικνύει πέναλτι.
80΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, σουτάροντας έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαδήμου.
84΄: Αράουτ του Κατσαρή από αριστερά, ο Φλωράκης με πλασέ εξ επαφής σημείωσε το 1-3.
87΄: Ο Φλωράκης έδωσε στον Ζαλοκώστα, ευθύβολο σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο πορτιέρο των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
Κοτούλας Χ.

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Κώτσιας, Παπαδήμος Θ., Κοτούλας Η., Ντζίμας
Ποταμιά: Κατσαρής, Μισύρης, Φαρμάκης, Λέρης

Δηλώσεις Προπονητών

*Το Ραπτόπουλο κατεβαίνει με πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών των.

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα παιχνίδι σε ένα δύσκολο γήπεδο, που είχαμε χρόνια να ξαναπαίξουμε. Δεν υπάρχουν βέβαια δικαιολογίες, η εμφάνιση μας ήταν κακή. Κρατάμε μόνο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ραπτοπούλου και της εύχομαι καλή συνέχεια.»








Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (-): Παπαδήμος Λ., Κοτούλας Η., Κοτούλας Χ., Πέτσας(81΄ Μαραγκούλας), Παπαδημητρίου, Στασινός Η.(81΄ Παπαδήμος Α.), Μπισμπίκης, Παπαντζίμας, Παπαδήμος Θεοδ.(66΄ Πιπέρας), Κώτσιας, Ντζίμας

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Γκορόγιας Κ., Πλεξίδας(17΄ λ.τρ Μαντζιούτας Α.), Γιαννακόπουλος(66΄ Γκορόγιας Ι.), Μπουμπουρής, Φαρμάκης, Λέρης, Μισύρης, Κατσαρής, Κόγιας, Φλωράκης, Ζαλοκώστας Δ.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος